Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
leha 2017. 05. 13. 19:52 | #13
ok. akkor még mindig azt mondom, hogy nem érted, mire gondolok. ;)
mi az utcai önvédelem?
mert arra jó lehet egy vipera, egy kés, egy pisztoly, egy teaser ...
de jó lehet az is, ha 210 centi magas vagy és 115kg. nem fognak beléd kötni és azt a harcot nem veszítheted el, amit nem vívsz meg.

ez itt egyetlen helyzet volt. egy helyen, egy időben, egy szabályrendszer szerint. itt az egyik nyert. utcai önvédelem? futás!
akit nem értek utól, azt még nem verték meg.

mondhatod, hogy ha én bekerülnék a ringbe, simán szétvernék a fejem. lehet, igazad is lenne. eddig mégsem verte még szét senki a fejem. akkor most mi van? elkerült a balhé? jó vagyok utcai önvédelemben?

én asszem értem, hogy te mire gondolsz. ha lenne egy ilyen verekedés (amiben azért valamilyen szabályok biztosan vannak*), akkor tutira kikapna a tájcsis az MMA-stól, a pingpongos a kajakostól, a könyvelő a költöztetőtől, stb

van valami olyan bölcsesség, hogy a mester oktatja a technikát, aztán az egyik tanítvány (biztos elfáradt és inkább a száját jártatná) megkérdezi, hogy "de mester, és mi van, ha késsel támad meg valaki?"
a mester mutat arra is egy technikát
-de mester, mi van, ha hátulról jön?
a mester mutat arra is egy technikát
-de mester, mi van, ha hárman jönnek?
a mester mutat arra is
-és mester, mi van, ha akkor támadnak meg, amikor alszom?
-ja, fiam, élj úgy, hogy senki se akarjon álmodban megtámadni!

* - senki nem hívhatja el 15 barátját, nem hozhat kardot, pisztolyt, könygázt, stb, nem ér elszaladni, hogy a másik kifuladdjon, mire utoléri, ilyenek
Előzmény: Tomi Demo (11) 0 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2017. 05. 12. 14:41 | #12
Az MMA, a Mixed Martial Arts rövidítése. Azaz kevert harcművészet.
MMA versenyeknek pont az a lényege, hogy különböző stílusú, harcművészeti ágat képviselők küzdjenek meg egymással. Álló és földharc is engedélyezett, fojtások, feszítések épp úgy, mint a térd, könyök technikák.
Ha akarna, egy szumós is megküzdhetne egy judoka-val, az adott szabályok keretein belül használva a tudásukat. Bár szeintem érdekes meccs lenne, nem véletlen, hogy sem szumoka, sem judoka nem sűrűn található az oktogonban. Bár akad kivétel is, Ronda Rousey pl. olimpiai érmes Judoka, és UFC bajnok is volt.
Előzmény: palinkaman (8) 0 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2017. 05. 12. 14:09 | #11
De, pontosan értettem, hogy mit akarsz mondani ezzel a 80éves dologgal. És így nyilván ebben a formában igazad is van.
Viszont bunyózni nem fog tudni sem 80, sem 40 évesen. Azt meg nyilván nem tudhatja, mikor kerül bele olyan szituba, amikor meg kellene. Talán épp azért hal meg hamarabb, mint az MMA-s, mert nem tudja megvédeni magát. Ezt nem lehet tudni.

Tehát csak annyi volt a lényege a mondandómnak, hogy a TaiChi, nem alkalmas utcai önvédelemre. Szép, komplex, kiforrott mozgásforma, jót tesz az ízületeknek, meg a keringésnek.
De ennyi erővel egy országúti biciklist is összeverethetnének egy ketrecharcossal.
Előzmény: leha (10) 0 VÁLASZ
leha 2017. 05. 06. 16:55 | #10
azért hülyeség, mert mi a valós küzdelem?
ez itt a videón? ez nem valós küzdelem, ez egy megrendezett valami, előre megbeszélt helyen és időpontban. tán még ilyen-olyan szabályok is le lettek fektetve.
de nem értetted azt sem, mit akarok a 80 éves tajcsissal.
mert lehet, hogy a faszi szépen eltajcsizik 80 éves koráig és soha a kurva életben nem lesz része "valós küzdelemben", mert nem olyan környéken él, mertkedves és empatikus, mert nem agresszív, nem hivalkodó és nem kötözködő.
és fog állni egy reggel 80 évesen (hajnali hatkor) az előkertjében és nyomja a kis tajcsi formagyakorlatait, amikor a szomszédjáért jön a halottas kocsi (aki még csk most volt65).
szegény szomszéd már 9 éve motoros kerekesszékkel járt, mert a 26 éves korában a ringben rommá tört térde nem bírta az időközben rárakódó kilókat ... stb, stb, stb
valós küzdelem :D
Előzmény: Tomi Demo (4) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2017. 05. 05. 12:09 | #9
Őszintén, nem szántam annak. A másik címlehetőség, amit akartam az volt, hogy "Kire fogadnál? A Thai Chi mesterre vagy az MMA harcosra a küzdelmükben."

Egyébként a sportok közül utcai hasznosságban nyilvánvalóan sportlövészet nyer, mert egy golyónál senki sem lesz gyorsabb.
Előzmény: palinkaman (8) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2017. 05. 05. 11:29 | #8
A cím hatásvadász picit, egy ilyen nem bizonyító erejű dolog. Persze, hogy az MMA jobb az utcai harcban, de a Tai Chi meg látványosabb, és kifinomultabb. Plusz lehet a Tai Chi is jó az utcán, amikor kis késes genyók fenyegetőznek, és lehet már a látványtól betojnak. Szerintem inkább az összehasonlítás értelmetlen. Ezért van az, hogy sportként a cselgánycsos nem szumó birkózóval mérkőzik meg, vagy egy céllövővel, hanem ugyanazon harcművészetet űző emberrel.
Erunder
Erunder 2017. 05. 05. 07:51 | #7
Köszi! Cseréltem is erre.
Előzmény: Ravennë (6) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2017. 05. 04. 22:15 | #6
Itt a felvétel egy másik szemszögből. Nem is annyira hiányos. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=d-KX99T5r3A
gggeee 2017. 05. 04. 21:32 | #5
Elszomorít amit itt láthattunk. Részint a felvétel hiányossága miatt, részint pedig a Tai Chi-t tisztább dolognak érzem és ezért sajnálom a végeredményt...
Tomi Demo
Tomi Demo 2017. 05. 04. 20:38 | #4
Miért lenne hülyeség a cím?
A TaiChi, mai formájában csak sportmozgásra alkalmas, nem önvédelemre, vagy harcra. Az MMA kifejezetten agresszív támadásra és ledózerolásra van kihegyezve. Tehát egy valós küzdelemben, egyértelműen az MMA bunyós képzettebb és esélyesebb.
Egy boxolót, thai boxolót, MMA bunyóst edzéseken, egyik sarokból a másikba pofoznak, megszokja a fizikai bántalmazást, a fájdalmat, a védekezést, a visszatámadást. Egy TaiChi edzésen ilyen nincs. Ha lerohanják a TaiChi-s srácot, lesorozzák, nem tud vele mit kezdeni, mert nincs hozzászokva.
Egy valós küzdelemben, viszonylag ritkán áll be az ember, ilyen sárkánysáska pózba (kivéve, ha nagyon be van innivalózva), mert egyből szétütik a bordáját, vagy ropira rúgják a térdét.
És hidd el, senkit nem érdekel, hogy 70-80 évesen meg tud-e verni egy 70-80 éves TaiChi-s :D :D
+1 VÁLASZ
leha 2017. 05. 04. 16:40 | #3
a cím nyilvánvaló hülyeség

itt két ember verekedett, nem két harcművészeti irányzat.
itt most az MMA-s gyerek volt a jobb. és lehet, hogy itt és ekkor a világ legjobb tájcsisa is alulmaradt volna egy közepesen szar MMA-s ellen ... de mi lesz mondjuk az eredmény ugyanezen két ember közt 40 év múlva? :D
+1 VÁLASZ
Dmckayals 2017. 05. 04. 12:46 | #2
Ez a harcművészetek nagy tornája?
SonGoKu-ék mikor játszanak?
a janek
a janek 2017. 05. 04. 12:37 | #1
hát...ööö,izé, ezzel nem értek egyet,amúgy meg a kurva anyját a bírónak(?)és a kamerásnak(telefonosnak)