Utólag könnyű okosnak lenni...

2017. február 09. 15:22 - Al

Mint aki halkan belelépett - döbbenetes sárba süllyedések

sar.jpg 

Te mit tennél, ha orrodig érő sárba süllyednél? Adunk néhány tippet, megtörtént esetek alapján.

sar3.jpg

Az elsüllyedős balesetek gyakran nem munka, hanem séta, kirándulás közben következnek be. Ez a 32 éves connecticuti férfi az év végén egy gát mellett süllyedt el derékig, de még idejében tudott intézni egy segélyhívást, és kimentették, mielőtt rosszabbra fordult volna a helyzet.

sar4.jpg

Nem volt ekkora szerencséje egy walesi férfinak, akinek 2 órát kellett várnia a derékig érő sárban 2013-ban, mire a járókelők észrevették és segítséget hívtak. A helyi mentőcsapatoknak egyébként már nagy gyakorlatuk, és profi felszerelésük van a sárból kimentésre, mivel az esős vidéken gyakoriak az ilyen balesetek. "Ha sárba süllyedtél, próbáld meg minél egyenletesebben elosztani a súlyodat. Ha van nálad telefon, hívj segítséget. Ne mozogj, és maradj olyan nyugodt, amennyire csak bírsz. Beszéld le róla a jelenlevőket, hogy megpróbáljanak kihúzni, mielőtt megérkezne a helyszínre a megfelelő felszerelés,  mert a végén még ők is beleragadhatnak a sárba!" - tanácsolta a mentőcsapat azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek.

sar7.jpg

A nagy-britanniai Kentben 2014-ben ugyanazon a napon több szerencsétlenül járt járókelőt és több állatot is ki kellett menteni a sárból. 

sar6.jpg

Néhány órán belül 3 kutyát sétáltató nőt (kutyáikkal) és egy biciklistát kellett kimenteni ugyanarról a helyről.

sar5.jpg

A segítségre várva.

sar9.jpg

Nehezebb dolguk volt 2012-ben a kínai tűzoltóknak, amikor egy farmer, Huang úr kutat akart ásni a kertjében, helyette azonban elsüllyedt a sárban.

sar10.jpg

Több órányi megfeszített küzdelem után sikerült csak kihúzni a férfit a saját kertjében képződött sártengerből.

sar11.jpg

Veszélyes újévi sétára indult Pinkson Creek egyik lakosa december 31-én. A férfi a part menti sárban süllyedt el, és a hirtelen dagály akár az életébe is kerülhetett volna, ha a parti őrség nem érkezik meg időben.

sar12.jpg

2014 januárjában ijesztő segélyhívás érkezett be az operátorhoz a nagy-britanniai Dartmoor-ból. "A sár már elborít egészen a..." - mondta az idős hölgy, mikor a hívás hirtelen megszakadt, mert lemerült (nem elmerült! :) ) a mobiltelefon. A rendőrség helikopterrel indult a szerencsétlenül járt asszony felkutatására, akit egy közeli farmer segítségével, valamint egy létra és egy öreg ajtó felhasználásával tudtak kihúzni a derékig érő sárból.

 sar1.jpg

A rekorder viszont ez az ausztrál farmer lehet, aki két órát töltött a sárban úgy, hogy csak az orrán tudott levegőt venni. A  45 éves Daniel Miller markológépe felborult, és a férfi a sárba süllyedt. Sokáig épp csak az orrán bírt levegőt venni, majd sikerült a hátát úgy görbítenie, hogy a szája is a felszínre kerüljön, és segítségért tudjon kiáltani. Szomszédai értesítették a tűzoltókat, aki szerint csoda, hogy a férfi túlélte a balesetet.

sar2.jpg

A megmentők.

sar13.jpg

Itt a mentőakció alanya nem ember, hanem egy bajba jutott fiatal szarvas volt. A videón látszik, hogyan mentették ki szorult helyzetéből egy markológép segítségével.

 

 TÚLÉLŐCSOMAG...

ha nyakig érő sárba keverednél.

tulelo_sar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halászathoz használt melles csizma, vízhatlan tacsi felső, vízálló, bélelt overall, mentőmellény.

portwest_tavasz.jpg

Címkék: fotó baleset
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iparikatasztrofak.blog.hu/api/trackback/id/tr6812240352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Utólag könnyű okosnak lenni...
süti beállítások módosítása