szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kínai Wang asszony 37 éves, egy gazdag és politikai szempontból is „jól pozícionált” üzletember neje. Ő maga is magasan képzett, de társadalmi státusza nagymértékben attól is függ, hogy van-e egy tiszteletnek örvendő férje. És van, pontosabban Mrs. Wang rájött, hogy csak volt.

Az ura ugyanis már egy éve csalta őt egy fiatal, vonzó külsejű lánnyal. Beadni a válópert, azt meg is lehet nyerni, de nincs értelme. A magányossá vált kínai nők társadalmi státusza zuhan. Ezért Mrs. Wang a Weiqing ügynökséghez fordult. Ez a vállalkozás arra specializálódott, hogy kifinomult, erőszakmentes eszközökkel „terelje el” a tisztes családfők ifjú szeretőit.

Mrs. Wang 60 ezer eurót fizetett – ez a guangdongi régió átlagbérének a hetvenszerese -, de elégedett, mert férje szeretője Kína egy távoli, északi szegletébe költözött, és a megtévedt családfő visszatért.

Az esetről beszámoló AFP tudósítója persze kíváncsi volt a speciális ügynökség módszereire, működésére is. A céget vezető, Shi Csin elmondta, hogy csakis magasan képzett, pszichológusi, jogi diplomával rendelkező ügynököket alkalmaznak, jelenleg összesen háromszázat, és főleg nőket. Nekik az a dolguk, hogy látszólag véletlenül megismerkedjenek a megbízást adó feleség kicsapongó férjének szeretőjével. Innentől már minden üzleti titok, de a házasságmentő vállalkozás főnöke állítja, hogy évente 5000 párkapcsolatot ment meg.

Hogy konkrétan miként? Hát a részletekről nem szívesen beszélt, de sejtetni engedte, hogy anyagi ösztönzés, ajándékozás és sok klasszikusan titkosszolgálati eszköz is bevetésre kerül – garantáltan erőszakmentesen. Ha viszont a szeretőt eltérítő hadművelet kudarcot vall, a megrendelő feleség 100 százalékban visszakapja az akcióra előre befizetett összeget. De a cég még a visszatérítések ellenére is virágzik.