Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
szemantikus 2016. 07. 19. 16:43 | #15
Úgy. Danke.
Előzmény: lilaflexninja (13) 0 VÁLASZ
tjunior 2016. 07. 19. 15:53 | #14
Erről az jut eszembe, hogy kis srác koromban ami mondjuk 80 évek vége 90 eleje, miket műveltek a tőlünk nagyobbak, milyen sztorik voltak. Akkori fejjel nem is vágtam de így belegondolva, kemény. Aztán mi miket műveltünk pár évvel később. Ez csak nosztalgia, régen minden jobb volt. De hogy volt jobb (vagy rosszabb), más volt semmi több.
Előzmény: kalocsai.tamas (7) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 07. 19. 14:34 | #13
voltak
Előzmény: szemantikus (11) +1 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2016. 07. 19. 14:31 | #12
Remélem vágja a 2 mínuszoló agysebész, hogy én a politika rendszerre értettem, amit írtam.
Előzmény: Traveller_x (4) +2 VÁLASZ
szemantikus 2016. 07. 19. 11:49 | #11
Egy nagy különbség van a régiek és a mostaniak között, a fiúk és a lányok is szőrösebbek :D
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 07. 19. 09:14 | #10
Na jó, a kormánykommunikáció manapság is van, hogy csúsztat kicsikét.
Előzmény: Erunder (8) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 07. 19. 09:13 | #9
Most nem azért csak, hogy vitatkozzak, de az én véleményem az, hogy nem ez az átlag, nem rosszabb a mai világ, csak többet látunk belőle, illetve talán intenzívebb, intenzívebben kapjuk a pofánkba a valóságot. több hír, több hülyeség eljut hozzánk. Mint ahogy az se biztos, hogy minden kiscsaj lotyó, mert a fészbuk profiljuk azt mutatja, csak a csöndeseket, a szelídeket, a normálisakat nem látjuk, azok nincsenek előtérben.

Én egy nyugodt, normális, átlagos tini voltam, viszonylag jó tanuló, és jó iskolákba jártam, de még nálunk is arról szólt a hétvége, hogy menjünk bulizni, rúgjunk be, csajozzunk, vagy ha az nem jön össze, akkor még jobban rúgjunk be és bulizzunk. És nagy eséllyel apáink is ezt tették. Csak nem tudtuk kitenni a fészbukra, nem jelent meg a hírportálokon, ha valaki hülyére itta magát, mert hát nem voltak hírportálok még.

Persze ettől még lehet, hogy rosszabb ma a helyzet, de szerintem a világ nem sokat változik, az emberek ugyanazok. Naná, hogy mehetne jobb irányba is, meg nem ártana valami pozitív irányt venni. Meg ugye ránk van omolva a szabadság, amiért még a szüleim harcoltak, én nekem még furi volt, a mai tinik meg bele születtek. Az is igaz, ha jönne egy kis visszalépés a szabadságban, akkor lenne minek örülni, lenne miért harcolni megint, ha lennének határok, lenne mit feszegetni.

Igen talán a határok, a küszöb sokkal szélesebb-nagyobb manapság.
Előzmény: kalocsai.tamas (7) +2 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2016. 07. 19. 09:05 | #8
De srácok elmentek a lényeg mellet, mert azt mondjátok, hogy régen is minden ugyanilyen volt, de a videóból is lehet látni, hogy az akkori kormánykommunikáció pont nem ezt mondta.
Erőszak, fiatalok féktelen iszogatása, bulizgatása nem fért össze a kor szocialista erkölcsével, ezért az ilyesmit, mint ahogyan azt is, hogy az ide nyaralni tévedők középosztálybeliek, a kormány masszívan tagadta.
kalocsai.tamas 2016. 07. 19. 08:35 | #7
Nagyjából egyetértünk, csak míg te arra helyezed a hangsúlyt, hogy a legordenárébb fiatalok/bulik milyenek voltak régen, addig én azt mondom, hogy mára ez az "átlag". És szerintem ez az aggasztó. Persze azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a világ nem biztos, hogy annyival rosszabb, mint amennyivel a hírműsorok jobbak.
Előzmény: lilaflexninja (6) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 07. 19. 07:07 | #6
Nos mivel én a két világ mezsgyéjén voltam gyerek és tini emlékszem még mindkettőre, és bizony már 20 éve is simán volt, hogy beletettek valamit az ember piájába. De ha még nem is volt dzsina vagy kata (volt), akkor is voltak altatók. A lyukban jó pár lányt hanyatt vágtak egy kis nyugtató-pia keverékkel. És gondolom ugyanezt megtették akár ötven évvel ezelőtt is, mivel dugni mindig szerettek az emberek, beteg emberek is mindig voltak. Aids nem volt az igaz, de mondjuk Ady Endre is csak meghalt, és nem a szűz lányoktól szerezte a bajt.

Persze, igen, van különbség, hogy magától részegedik le valaki, vagy bedrogozzák. Én a fiatalok bulihajlandóságáról és erkölcséről beszéltem. Hogy az nem változott. De végülis régen is volt erőszak, max. nem kábították el előtte. Nem is tudom, melyik a jobb.
Előzmény: kalocsai.tamas (3) 0 VÁLASZ
Mataccs 2016. 07. 18. 23:43 | #5
Ott a pont.
Előzmény: lilaflexninja (1) 0 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2016. 07. 18. 20:22 | #4
Sok hülye meg ezt sírja vissza.

Ajánlanám a Magyar retro filmet még, az is elég ütősre sikerült ebben a témában.
-1 VÁLASZ
kalocsai.tamas 2016. 07. 18. 20:14 | #3
Azért van némi különbség aközött, hogy Évavermutból valakivel megitatnak egy üveggel (lehet nemet mondani 1 pohár, 2 pohár, 3 pohár stb. után), vagy valami szintetikus cucctól 1 feles után kómás lesz valaki, akit azután (nemritkán csoportosan) szétk*rnak. Arról nem beszélve, hogy az úttörőtáborok korában kaphattál esetleg herpeszt, lapostetűt vagy trippert (rohadt kellemetlen, de gyógyítható), ma meg szinte bármelyik sarkon kaphatsz AIDS-t, hepatitis C-t.
Előzmény: lilaflexninja (1) +2 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2016. 07. 18. 18:06 | #2
teljesen egyetértünk, ez erről szól, ilyenek a srácok és a lányok, amikor csapatnak :)

ám, ha már sound, akkor az idei :

http://index.hu/kultur/2016/07/13/dvbbs_eszmeletlen_lanyok_balatonsound/

Előzmény: lilaflexninja (1) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 07. 18. 12:28 | #1
Azért akkor tudtak valamit. Volt honnan tanulniuk a mostaniaknak is.

A balaton soundos izéhez meg hozzászólva. Egy kicsit uncsi ez a hőbörgés, hogy mi megy ott. Nos negyven éve mindenki úgy indult neki az úttörő tábornak, hogy vitt magával éva vermutot, és hogy majd lekúr egy-két úttörő lánykát. Aztán a keletnémet lánykákat volt sikkes hajkurászni, aztán a diszkóban baszott be mindenki, és a házibulikban ment a tipitapi meg a vécébehányás. Aztán amikor én voltam tini, simán a kocsmában basztunk be minden pénteken, vagy valamelyik szórakozóhelyen. És nem tartogattuk mi sem a szüzességünket a leendő feleségnek. Mindenki bulizni akart, és bulizott is, mindenki trófeákat akart gyűjteni. Nem pironkodtunk, ha barackos vodkát vettünk a boltban. Semmivel nem volt jobb az erkölcs régen, és semmivel nem voltak szendébbek a fiatalok. Ez az élet rendje. A tinik rommá bulizzák magukat. A lotyók régen is lotyók voltak, a suttyók régen is suttyók. Voltak gizda gyerekek, voltak eminensek, voltak csöndesek, és voltak nagyszájúak, akiket régen is hamarabb észrevett a fenti videó korszakában felnőtt öregség, és mondták, hogy bezzeg a mi időnkben, meg ezek a mai fiatalok.
+4 VÁLASZ