Kedden ezer taxis bénítja meg Budapestet

TAXI
2016.04.22. 17:36 Módosítva: 2016.04.22. 17:59
A januári százzal szemben kedden ezer taxis tart forgalomlassító felvonulást Budapesten az Uber ellen.

- a Népszabadság szerint erről állapodtak meg taxis érdekvédelmi szervezetek csütörtök este. Terveik szerint kedden reggel nyolckor a Hősök terén gyülekeznének a sofőrök, majd innen a Széchenyi térre hajtanának a Belügyminisztérium épülete elé. Az akció délután 2-3 óra között érne véget, a szervezők a rendőrségi engedélyeket már meg is kérték.

A taxisok közti egyeztetés az egyik legnagyobb fuvarszervező cég irodájában zajlott, és

régen látott egységesség alakult ki a piaci szereplők között

Ezt mutatja az is, hogy a korábbi alkalmakkal ellentétben egyik cég sem tiltja a megmozduláson való részvételt - éppen emiatt remélik a szervezők, hogy legalább 1000 autó fog összegyűlni a Hősök terén.

Gottlieb Géza, a januári tüntetés egyik szervezője a lapnak elmondta, nem szeretné, ha annyira elharapóznának az indulatok, mint az első Uber-ellenes megmozdulás alkalmával, azonban úgy véli, hogy 1000 autó felvonulásának sokkal durvább forgalomlassító hatása lesz.

És hogy mire akarják felhívni a figyelmet a taxisok, miután már a korábbi lobbizásuk is célba ért a kormánynál? Arra, hogy szerintük a kormány ígérete ellenére - néhány látványos rendszámlevételtől eltekintve - semmi nem történt.  A taxisok úgy látják, változatlanul több olyan vállalkozás működik az országban, amely a jelenlegi személyszállítási törvénnyel ellentétes módon működik. És Gottlieb Géza szerint nem csak az Uberről van szó, az összes olyan vállalkozás ellen szól akciójuk, amelyik a szürke vagy a fekete zónában szolgáltatnak.