A világ első Tweed öltönye lovaknak
2016. március 25. írta: lauren_blogger

A világ első Tweed öltönye lovaknak

Március 17-én ért véget a világ egyik legelőkelőbb lovaspóló fesztiválja. Ebből az alkalomból valaki mértre készült Tweed öltönnyel lepte meg a lovát – és persze a közönséget.

horse-tweed-suite-1.jpg

A Cheltenham Festival alkalmából készítette el a világ első öltönyét egy ló Emma Sandham-King divattervező. A ruha 18 folyóméternyi Harris Tweedből készült, ami tízszer annyi, amennyiből egy ember részére készítenek öltönyt. A különlegesség bemutatójánál Sir Anthony McCoy hússzoros bajnok működött közre.

horse-tweed-suite-4.jpg

A „modell” ló a már veterán Morestead volt, aki igen elegánsan és tekintélyt parancsolóan festett ebben a háromrészes Tweedben, a hozzá illő sapkával. „A legtöbb modell egy díva, de Morestead-del dolgozni igazán kiváltság volt” – mondta a tervező, aki a néhai Alexander McQueen tanítványa.

horse-tweed-suite-0.jpg

„A világ első Tweed öltönyét elkészíteni egy ló számára az egyik legnagyobb kihívás volt, amivel divattervezői karrierem során szembesültem. A ruházat elkészítése 4 hétig tartott Sandham-King és csapata számára. Arról még nem esett szó, hogy a most megkreált „ló-öltöny” a divat egy új szegmense is lehet, de még akár erre is számíthatunk a jövőben.

 Ti szóltok az állatok ilyenfajta öltöztetéséhez?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr958525666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása