Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
tjunior 2016. 03. 25. 12:52 | #21
Ember ezzel a hozzászólással megmutattad mennyire fogalmad nincs nem csak a liberalizmusról, de úgy általában bármilyen politikai nézetről.
Előzmény: kissfreezer (16) +2 VÁLASZ
kissfreezer 2016. 03. 25. 12:52 | #20
A liberális gondolkodást mégpontosabban is meg lehetne határozni egy 150 oldalas konyvben (valószinű, h van ilyen már) Nem is az eszmékkel van a baj, hanem azok képviselőivel. Indítottak már háborút a demokrácia nevében, de ezért nem a demokrácia a felelős. Fosztottak ki embereket az egyház nevében, de ezért sem az egyházat kell hibáztatni, hanem az akkori képviselőit. Amikor a liberálisokat szidják, valójában a parlamenti képviselőiket és aktivistáikat szidják, csak így rövidebb és egyszerűbb őket behatárolni, hogy "liberálisok".
Előzmény: pootyca (18) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 03. 25. 12:47 | #19
Érdekes világot élünk. Most, amikor szabadság van, sokan nem szeretnek ebben a világban élni, és úgy érzik, hogy diktatúra van, és csorbítják a szabadságot, míg vannak, akik az ellenkezőjét állítják, mindeközben a fél ország nosztalgiával gondol harminc évvel ezelőttire, amikor diktatúra volt, de szabadabbnak érezte magát az ember, legalábbis utólag visszagondolva gondtalanabbnak, mint most, amikor azok, akik meg habzó szájjal ellenkeznek az ellen az évek ellen boldogan integetnek annak a nem létező diktatúrának, ami szinte ugyanazt csinálja, csak az ország másik fele nem annyira vidám. És persze mindenki utálja a másikat. Azt' most akkor tudjuk már, hogy miben élünk.
Előzmény: pootyca (18) 0 VÁLASZ
pootyca 2016. 03. 25. 12:31 | #18
Megint egy tévedés, vagy legalábbis pontatlanság. "...(a liberális politika) Támogatja a társadalmi szerződést, aminek alapján az állam polgárai a törvényeket hozzák, és egyetértenek abban, hogy alávetik magukat nekik..". Vagyis épphogy a liberálisok alapelve a törvénytisztelet, ebből következően a bűnözés és az elkövetők elítélése. (külön érdekesség, hogy nem szerepel ebben a princípiumban, hogy ez csak liberális kormányzat esetén igaz).
Másrészt a kormányunk képviselői szítják az egyszerű embereket az ún. liberálisok ellen. Ők mossák össze a baloldalt és a liberalizmust. Én úgy érzem, hogy az ilyen retorikával megfélemlítenek, vagyis ebből a szempontból diktatúrában élek.
Előzmény: kissfreezer (16) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 03. 25. 12:11 | #17
Oké, igen rendben. Amit most írsz, az jogos. Mármint, ha nem hiszem el a videó tartalmát, vagy nem értek vele egyet, összeráncolom a szemöldököm. Ha a tolvaj haverom a fészen a becsületről papol, szintén. De nem írom oda neki, hogy tolvajgeci mind, aki a becsületről tesz ki idézetet, mert az ebben a formában nem igaz.

A videóhoz hozzászólva. Fizetett politikai izé. Naná, hogy az. Ha én csináltam volna egy személyben, akkor fizetnem kellett volna a gyártónak, és politikai lenne, mert célom van vele, nem is lehet nem politikai. Politikai izé az is, ha azt mondom, minden a legjobb úton halad, és politikai izé az is, ha azt mondom semmi nem halad a jó úton.

Hogy hátulról/felülről fizetett-e? Hogy mennyire igaz? arról meg felesleges vitatkoznunk.
Előzmény: kissfreezer (13) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2016. 03. 25. 11:51 | #16
Ez baromság amit összehordol. Semmi bajom a liberalizmussal. Sőt! Vannak helyzetek, amikor azt kell képviselni igazán..., amikor diktatúra van hatalmon, elnyomás és megfélenlítés uralkodik, vagy bármilyen környezetben, ahol tilos kinyílvánítanod a véleményed. (de a Te véleményedről is alkothassanak véleményt mások)
Nagyon sokszor használtam a baloldali kreténekre az álliberális kifejezést. Pattogtak azért, mert diktatúra van(holott nincs), Brüsszelbe mentek árulkodni a sajtó szabadságért(holott az szabad volt), azzal riogatták az embereket, jogy a csőd szélére vezerik az országot (valójában onnan kormányozták ki).
Nem az a liberalizmus, amikor szabad környezetben harcol valaki a szabadságért. Az csak álliberalizmus, de van a liberaluzmusnak egy olyan fajtája is, amikor annyira tisztelni kell annak a bűnözőnek jogait, aki miatt elveszítetted a családod, otthonod..., hogy a törvény eszközeivel még csak felelőségre sem tudod vonni. Én csak ezen sírok vagy röhögök.
Előzmény: tjunior (14) 0 VÁLASZ
tjunior 2016. 03. 25. 11:35 | #15
Nem igazán jó a videó, akkor lenne igazán reális, ha egy kis növésű köpcös öltönyös ember igazítaná el a szakállas csókát, hogy ő mit akar igazából. A Hatvanpusztai sztori (Orbán apja hitelre megveszi az uradalmat, aztán hogy hogy nem Mészáros pont ugyanannyi összegért kibérli 10 évre, aztán nem használja hanem valaki más él ott...) alapján Mészáros csak stróman.
tjunior 2016. 03. 25. 11:31 | #14
Téged aztán tényleg nem manipulál senki, pláne nem a reklámok. Bár inkább manipulálna valaki és nem önmagadtól lennél ilyen szemellenzős. Közben meg olyan kevés a tárgyi tudásod hogy az félelmetes ( emlékszem amikor azon kezdtél el röhögni amikor egyszer azt mondtam neked, hogy Orbán liberálisként kezdte, mégpedig olyan szélsőséges liberálisként amihez képest az SZDSZ sem volt sehol, te meg ezt nem hitted el, pedig ezek tények). Nyomod itt a kormánypropagandát, és közben mindenki aki kritizálja a drágalátos pártodat az sorosbérenc, komcsi esetleg hazaáruló és ezek szinonimáinak bélyegzed. Nézz már egy kicsit magadba, nem is Magyarországon élsz ember.
Előzmény: kissfreezer (13) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2016. 03. 25. 11:13 | #13
Ez a videó egy politikai reklám/hirdetés. Nem esett le?
Van a facebook ismerőseid közt olyan, akiről tudod hogy szélhámos,hazug,irigy vagy kapzsi...? Felráncolod a homlokod amikor látod azt a ganét, hogy bölcs idézeteket oszt meg a becsületességről vagy épp más igazságtalanságokon háborodik fel és ezeket osztja meg az üzenőfaladon? Engem nem manipulálnak ezek a reklámok egy cseppet sem. Elsősorban azt fontos tudni valakiről/valakikről, hogy mi a saját céljuk, mert a reklám egy olyan káprázat, ami el akarja hitetni veled, hogy az a Te célod érdekében van.
Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
pootyca 2016. 03. 25. 11:12 | #12
"...A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban. A magyar nemzet polgárainak szabadságáért küzdő legnagyobb liberális hőseink: Kossuth Lajos és Deák Ferenc voltak..."
Wikipedia (gondolom ez is egy liberál-bolsevik oldal)
3m3ricus 2016. 03. 25. 11:12 | #11
Ki az a Soros egyáltalán? Ki is támogatta a csúti törpe angol tanulmányait? Minek reklámozod, hogy hülye vagy?
Előzmény: kissfreezer (4) 0 VÁLASZ
pootyca 2016. 03. 25. 11:08 | #10
Azt elfelejtettem leírni, hogy arra már képtelenek, hogy utánanézzenek, hogy mi is az a liberalizmus. És ha megnéznék, akkor elgondolkodnának azon, hogy ha az rossz, akkor annak az ellentéte - ami ugye jó - mit is jelent.
pootyca 2016. 03. 25. 11:04 | #9
Az a baj, hogy úgy mondtad ki az igazságot, hogy nagyon kevesen veszik észre. Ez pedig: "elvakult". Ez az igazság, és ezért nem fogják soha megérteni se a Te szavaidat, se azt, hogy a jelenlegi kormányunkkal van a baj, nem a jobb vagy baloldalisággal.
Kormányzatunk szószólói kitalálták, hogy a liberalizmus rossz, és innentől kezdve azt is gondolják. A szocik baloldali bolsevikok stb. Pedig olyan "szocialista" párt-kormányzat is volt európában, akik szélsőjobbosok voltak.
Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
Neo 2016. 03. 25. 11:00 | #8
Azért adjam az 1%-mat, hogy olyan dolgokat tudjak meg amit minden értelmes vagy nem csak m1-et néző ember tud. Az a legszörnyűbb, hogy ilyenre szükség van. Inkább adnám az adóm nem csupán 1%-át arra, aki ténylegesen fellépne a hatalmi mutyi ellen. Bár tudom az a szervezet könnyen megszűnésre vagy bizonyítékai véletlen megsemmisülésére kerülne.
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 03. 25. 10:46 | #7
Jó, hogy így feltaláltad (illetve előcibáltad) a joker választ, csak az a baj, hogy nem alkalmazható mindenre. Sőt, pont hogy egyáltalán nem alkalmazható, mert hát a sok liberális meg van osztva, nincs egységes párt, max. az általad annyit felidézett sorost hordhatnák a polójukon (ez továbbra is homály számomra, hogy miért pénzelne mindent és mindenkit, és miért sorosbuzi bárki, aki nem fideszes, vagy jobbikos). A szivárvány szín meg a buziké.

Szóval egyetlen szín van, amit egy tömb hordhat, az pedig a narancssárga vegyítve a ruszkizászlóval, egy kis eu és wallsztríti beütéssel, függően attól, mi az érdek. Remélem van ilyen pólód, egy egész hétre való. Ja meg mondanám, hogy a nemzeti szín, gondolva a jobbikosokra, de azért azt meg ne sajátítsuk ki.

Csak egyszer értenéd meg, hogy nem csak seggnyalók vannak, akik valamelyik vezér szaros hátsó fertályát nyalják fényesre, hanem vannak normális emberek is, akik nem bérencei senkinek, attól még hogy nem a narancsország és/vagy a szittya autonóm királyság elvakult hívei.
Előzmény: kissfreezer (6) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2016. 03. 25. 10:27 | #6
Erre is ugyanaz a válasz... kissfreezer #4
Előzmény: lilaflexninja (5) -2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 03. 25. 10:21 | #5
Nem ennyire fekete-fehér a dolog, és nem is hinném, hogy az átlátszónak az lenne a célja, hogy visszasegítse a nem is létező liberális ellenzéket. Eleve, miért ellenzéki/liberális/hazaáruló az, aki mondjuk megkérdőjelezi az aktuális kormány dolgait? Mondjuk az olyanokat, ami megint felröppent, hogy mészáros és cége meg egy másik (ami biztos nem az enyém) így-úgy milliárdos tendert vagy mit nyert már megint, úgy hogy talán tavaly alapította a céget?!

Nem haladunk előre így semmit soha, és ilyen mentalitással tök mindegy is, ki van hatalmon.
Előzmény: kissfreezer (2) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2016. 03. 25. 10:17 | #4
Fel kellene vegye végre minden párt-támogató azt a szinű polót, amilyet az általa támogatott párt is hord. A Soros által támogatott atlatszo.hu a szivárvány színű független polóval álcázza magát. Ezt az álcát jéne inkább betiltani.
-2 VÁLASZ
komcsi 2016. 03. 25. 10:05 | #3
Be kéne már tiltani az összes ellenzéki pártot! Felháborító, hogy lejáratják a becsületes kormánytagokat!
kissfreezer 2016. 03. 25. 09:39 | #2
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
vadonka 2016. 03. 25. 09:25 | #1
Az ilyesmi csak az orbán-mészáros nemzeti gittegylet sleppjének működne, a többieknek ébresztő :)