Élet-Stílus

Összehaverkodott a tigris a prédaként elé dobott kecskével egy orosz állatkertben

Hatalmas meglepetést okozott a gondozóknak az Amur nevű, hároméves tigris egy szibériai szafari parkban, miután nem volt hajlandó levadászni és megenni szokásos heti élő eledelét, egy kecskét – jelentette az orosz sajtó. A Vlagyivisztok közelében található Primorszkij Szafari Park igazgatója a TASZSZ orosz hírügynökségnek elmondta: a szibériai tigris azért nem ette meg a zsákmányként neki felkínált kecskét, mert az állat „bátran viselkedett”, és azóta elválaszthatatlanok lettek.

A nagymacska és az ételből baráttá változott kecske folyamatosan együtt van a tigris focipálya-nagyságú területén, ahogy közösen sétálgatnak, és együtt esznek. Sőt, a kecske még a tigris alvóhelyét is elfoglalhatta, és Amur annak tetején alszik.

Timur és Amur

Gondozók a Siberian Timesnak elmondták: a tigrisek hetente kétszer élő állatot kapnak enni, így Amur pontosan tudja, hogyan kell levadászni a zsákmányt, és eddig rendszeresen ölt kecskéket és nyulakat is. A kecskét szerintük most azért nem ette meg, mert a préda nem ijedt meg tőle, nem kezdett el szaladni, hanem farkasszemet nézett vele.

Timur és Amur01

A gondozók közlése szerint „Amur a természeténél fogva kissé óvatos” és ezért nem ment neki a „bátor” kecskének, aki valószínűleg azért nem ijedt meg tőle, mert még soha életében nem találkozott tigrissel, és nem tudta, hogy félnie kellene tőle.

A park munkatársai ezek után nevet is adtak a kecskének. „Csak egy névtelen zsákmányállat volt, de tisztelegve bátorsága előtt Timurnak neveztük el” – mondta el az egyik gondozó.

Timur már négy napja éldegél boldogan a tigris mellett, akit a park igazgatójának elmondása szerint vezetőjének tekint, és mindenhova követ. A két állat most minden nap kap enni, hogy együttélésüket ez ne hátráltassa, a park pedig rendszeresen beszámol a különös barátság alakulásáról a weboldalán.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik