Egy szék, ami Kalasnyikovból készült
2015. november 09. írta: lauren_blogger

Egy szék, ami Kalasnyikovból készült

Ez nem csupán egy egyedi bútordarab, hanem egy valóságos trón. A tervező, Rainer Weber kizárólag AK47-esekből készített széke egyszerre meghökkentő és érdekes is.

ak47-rainer-weber-3-1024x724.jpg

Összesen hat daran AK-47-est szedtek teljesen szét, majd szereltek és hegesztettek össze, hogy a végeredmény ez a furcsa ülőalkalmatosság legyen. Kérdés, ki az aki örömmel ücsörög a már inkább trónnak, mint széknek vagy fotelnek nevezhető Kalasnyikov széken. Az első lábakat és a karfákat egy-egy teljes gépfegyver alkotja. A fegyvereket újrakrómozták az összeszerelés előtt.

ak47-rainer-weber-1-1024x726.jpg

ak47-rainer-weber-4-1024x726.jpg

A széket megalkotó dizájner rajong a technológiáért és a funkcionalitásért, mindig is valamim különlegeset szeretett volna létrehozni. Mihail Kalasnyikov könyvét olvasva jött neki az ihlet, hogy ezt a „kultikus” bútordarabot megalkossa.

ak47-rainer-weber-6-1024x729.jpg

ak47-rainer-weber-5-1024x724.jpg

A karfák és a háttámla borítása a bécsi Backhousen-től van, melyet késszel szövött össze a híres velencei kárpitos, Luigi Bevilacqua. A színek és az ötlet alapján, mintha a tervező az orosz piacot célozná meg. A markolat fekete színt kaptak, míg a puskatus és egyéb eredetileg is fából készült részek egy speciális lakkozást. Ráadásul még az eredeti tölténytartó övet is megtartották, benne az igazi lőszerekkel. A szék megrendelői egy igazi orosz acélsisakot is kapnak, ami csillogó lakkozást, belső bőrbélelést kapott.

ak47-rainer-weber-2-1024x727.jpg

A szék áráról szemérmesen hallgat a tervező, de akinek megjött egy ilyenhez a kedve, vagy tőle, de akár már „használtan” is megvásárolhatja. Éppen most adta fel valaki a hirdetést, hogy megunta az elsők között megkreált székek közül.

További furcsa, meghökkentő bútorokról ebben a posztban olvashattok.

Látogasd meg naponta frissülő Facebook-oldalunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr18064916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása