Verekedés, vér és hisztéria a Vörösmarty téri H&M-üzletben

DIVAT
2015 november 05., 13:44
comments 838
  • Elszabadult a divatpokol csütörtök délelőtt a Vörösmarty téren a H&M-üzletben. 
  • A cég minden évben összeáll egy menő divatházzal, és közös kollekciót adnak ki, aminek darabjai minőségen inkább az adott divatházhoz, árban inkább a H&M-hez közelítenek.
  •  Idén ez a párizsi Balmain volt.
  • A hasonló kollekciók megjelenése minden szezonban tömegjelenetekhez vezet. 
  • Idén viszont még a szokásosnál is jobban elszabadultak a dolgok. 

A Glamour, a Vous.hu, a Stíler blog egybehangzó beszámolói szerint jóval nyitás előtt több száz méteres sor kígyózott az épület előtt (volt, aki hajnali négykor állt be), de a buli akkor indult be igazán, amikor reggel kilenckor kinyitott a bolt.

Tört a plexi, folyt a vér

“A sor felbomlott, mindenki próbált az elsők közt bejutni. A biztonsági őrök azon voltak, hogy kordában tartsák az embereket, de ez nem minden esetben sikerült. Aki az ajtón belülre került, futva kereste a megvenni szándékozott ruhákat, és ha a polcokon nem találta, kikapta a mellette álló, nála szerencsésebb vásárló kezéből. Borultak az állványok, törtek a plexik, még egy kis vér is folyt” - írja a Stíler blog, ahol kép is látható egy vérző ujjról.

Földi pokol

“Ami bent fogadott, az leírhatatlan. Nem tudom, hogyan néz ki a földi pokol, de valami ilyesmi lehet – verekedés, tolakodás, ordítozás”. Ezek a Vous.hu szavai.

Egymás kezéből tépték ki

“A H&M üzletében apokaliptikus állapotok uralkodtak, az extázis a tetőfokára hágott az ott dolgozók körében is, tátott szájjal bámulták, ahogy egymást fellökve, ész nélkül kapkod a tömeg. A vásárlók izgatottsági állapota valahol a szívroham és az agyvérzés környékén állhatott, borultak a bábuk és a ruhaállványok, egymást lökték fel az emberek. Egy fiú konkrétan elvett, vagyis inkább kitépett két pólót egy lány kezéből, és ez csak az egyik hihetetlen jelenet volt, aminek a szemtanúi voltunk.” Ez pedig a Glamour leírása.

A közelharc körülbelül húsz percig tartott, utána már nem nagyon maradtak ruhák, amiért érdemes lett volna harcolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.