Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Kiscsuri
Kiscsuri 2015. 11. 05. 17:47 | #12
Még több ilyen postot!
Nas
Nas 2015. 11. 03. 17:30 | #11
:DDD Remélem, mostmár tényleg valamelyik gyógyszergyár képviselője akar lefizetni. Ideje lenne végre valóra váltani ezt a feltételezést - csak hogy az összeesküvés-elméletek gyártóinak is legyen egy jó napjuk. :D
Előzmény: bungle (10) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 11. 03. 15:56 | #10
Azért ha egy zsíros bérkommentelői állást kapsz, a jutalékot majd tudod... ;D
Előzmény: Nas (9) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 11. 03. 15:37 | #9
Szia! Ha rákattintasz itt felül a nevemre, tudsz üzenetet küldeni nekem. Elolvasom, és legjobb képességeim szerint válaszolok, amint van időm rá. :) (Volt már rá példa, hogy priviben kerestek meg biológiai kérdésekkel. Eddig mindenkinek válaszoltam a magánrendelésen is. :D)
Előzmény: Xorn2 (8) 0 VÁLASZ
Xorn2 2015. 11. 03. 14:05 | #8
Szia Nas!
Nem a témához szólnék hozzá, csak régóta olvasom a kommentjeidet és érdekelne a véleményed egy témában. Ha megtennéd, hogy írsz nekem a benyeigy6 címemre a gmailen, azt nagyon megköszönném.
Előzmény: Nas (7) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 11. 03. 13:12 | #7
Ugyanerre hozták példának a kórházi fájdalomcsillapításra szánt diamorfin használatát, hogy arra sem szoknak rá az emberek. Csak azt nem teszik hozzá, hogy más pszichikai hatása van a tiszta diamorfinnak, és más az utcai heroinnak, eleve más koncentrációban is használják egyik, illetve másik területen, valamint régebben, amikor még ópiumot használtak ugyanerre a célra, nagyon sokan pontosan a kórházi kezelésük miatt szoktak rá a szerre, és lettek morfiumfüggők.
Előzmény: Nas (6) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 11. 03. 13:02 | #6
De, állította. A videó gyakorlatilag arról szól, hogy az eddigi felfogással ellentétben a heroinfüggőségnek valójában nincs fizikai komponense, az kizárólag a rossz szociális / érzelmi háttér / krízishelyzet miatt alakul ki, és ha valaki abból kikerül, akkor automatikusan megszűnik a függés (erre hozták példának a vietnami veteránok esetét). De ez így definitíve nem igaz. Kialakul fizikai (helyesebben fiziológiai) függés is. Nyilván az, hogy miért nyúl valaki eleve ilyen pótszerekhez (legyen az drog, pornó, videojáték, stb.), az elsősorban pszichológiai okokra vezethető vissza, de ettől még a dolog okoz változást a biokémiai működésben is, ami utána pl. az elvonási tünetekért felelős.
Előzmény: bungle (5) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 11. 03. 12:10 | #5
Ezt szerintem senki nem állította. Függőség nem csak heroinfüggőség lehet, hanem amint az a postképen is látszik, elég sokféle, még ha emberek nem is ismerik be maguknak, hogy bizony a folyamatos telefonnyomkodás (facebook, netezés) is lehet függőség, vagy a pornó, videójátékok, stb.
Előzmény: Nas (4) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 11. 03. 12:05 | #4
Ez abszolút így van + kell a függő akarata is a leszokáshoz, anélkül hiába van meg a támogató környezet meg a gyógyszer. De az azért nem igaz, hogy pl. a heroinfüggőség pusztán pszichológiai függés lenne.
Előzmény: bungle (2) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 11. 03. 06:29 | #3
Hát a lelki függőség a komoly. A fizikait le lehet győzni. Amúgy igen, leszokás után kell valami más, amitől függhet az ember továbbra is. Általában ez vagy a család, barátok, vallás, zene. A legrosszabb meg, amikor marad az üresség. Ugyanaz az élet, csak a függőséget okozó dolog nélkül. Persze, ha ezt leküzdi az ember, akkor tutira túl van a függőségén. Szóval jó dolog a helyettesítés is, mondjuk hitgyülibe is jobb járni, mint keményen drogozni, de a legjobb, ha nincs pótlék. Személy szerint úgy gondolom, hogy ugyanabban az élethelyzetben kell leszokni, nehezebb, de hatásosabb. (mint kicsiben pl. amikor valaki leszokik a cigiről, akkor ne várja el, hogy körülötte ne cigizzenek, mert őt már zavarja)

Viszont nagy kérdés, hogy mi van azokkal, akik mondjuk azért függnek, keresik a bajt, mert izgalomra vágynak, és mi van azokkal, akik meg azért, mert a nyugalomba akarnak menekülni?
Előzmény: bungle (2) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 11. 02. 21:43 | #2
Viszont ha le is szoktatják őket és továbbra is a "szar az élet", elég nagy az esély, hogy visszaszoknak. A legtöbb ember, aki végleg (már ha lehet ezt mondani még a haláluk előtt) lejött a cuccról, az mind más élethelyzetet teremtett (vagy teremtettek körülötte), amiben nagy szerepe volt a másokhoz való kapcsolatának. Röviden: a fizikai függőséget lehet kezelni metadonnal, a lelkit nem.
Előzmény: Nas (1) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 11. 02. 20:46 | #1
Van benne valami, de azért a massszív heroinisták elég ritkán tudnak leszokni pusztán a "szeretet ereje" által, kell azért oda a metadon vagy buprenorfin is...