szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legalábbis ebben bízik a FATwater nevű termék előállítója, amely tulajdonképpen víz, és néhány csepp, a kókuszolajban is megtalálható összetevőből áll, amitől energikussá válik az ital fogyasztója, bár ez utóbbit szakértők megkérdőjelezik.

Az alkotó szerint az italt adó kombináció sokkal hidratálóbb, mint a tiszta víz, mert a zsírsav összetevők segítenek a sejteknek a víz felvételében, sőt még energikusabbá is teszik az ital fogyasztóját. A Columbia egyetem professzora ugyanakkor kétségét fejezi ki ezzel kapcsolatban, mert szerinte az italban található zsírsavak inkább a test hőfejlesztését segítik elő, ami a zsírégetést eredményez, bár nem hiszi, hogy az egy palackban található 2 grammnyi olajnak bárminemű hatása lenne. Ezt saját kutatásaira alapozza, ami alapján 18 grammra volt szüksége ugyanezen anyagból, hogy bárminemű zsírégetési folyamatot elindítson - számol be a Telegraph.

A tudományos szkepticizmus ellenére a FATwater egyre népszerűbb az Egyesült Államokban, olyannyira, hogy a palackonként 30 dolláros ital jelenleg mind az öt ízéből kifogytak a webshopon.