2015. okt 14.

A legszebb őszi természetfotók Amerikából

írta: Zarándok Kaland
A legszebb őszi természetfotók Amerikából

Októberi varázslat képekben

Napa Valley, California

Az egyik legjelentősebb kaliforniai borvidék a Napa Valley. A terület földrajzi elhelyezkedése, mediterrán klímája nagyban elősegíti a minőségi bortermelést, azonban az igen kevés nyári csapadék miatt elkerülhetetlen az öntözéses technológia alkalmazása. A bortermelés terén az Újvilág országai közül Kalifornia vezető szerepet játszik. Bár csak az 1980-as évekre kezdték el nemzetközi szinten is elismerni a kaliforniai borokat, mára világszerte hatalmas népszerűséget vívtak ki maguknak.

Forest Park Portland, Oregon

A Japánból származó juhar, igazán értékes, lassú növekedésű és maximum 5 méter magasra növő díszfa. Ezt a magasságot legalább 10 év alatt éri el. Kerekded vagy szabálytalan alakú ernyős lombkoronája és gyönyörű őszi lombszíneződése adja igazi értékét. Levelei lehetnek világossárgák, halványzöldek, bordó szélűek, vagy akár gyönyörűen piroslóak, sötét bordóak. Levélszínük évszakonként változhat.

 

Sleepy Hollow Farm Oshkosh, Wisconsin

A Bartels család által üzemeltetett elsősorban camping számos fesztivál helyszín közelében található, ennek köszönheti igazán nagy népszerűségét.

Griffith Park Los Angeles, California

Los Angeles gyönyörű parkja számos másik nevezetesség helyszíne. Itt található például a Griffith Observatory, az ókori görög amfiteátrumok mintájára épült Görög színház, a város állatkertje és a Travel Town múzeum, ahol régi mozdonyokat és vasúti kocsikat lehet megcsodálni. A park 1935-ös megnyitása óta ingyenes.

Pagosa Springs National Forest, Colorado

Amerika legszebb túraösvényei a coloradoi Pagosa Springs Nemzeti Parkban találhatóak. Állítólag itt a legszebb a hangja és az illata az erdőnek…. Itt törnek felszínre a világ legmélyebb geotermikus melegvízű forrásai.

Aspen, Colorado

Aspen városa Pitkin megye (Colorado) egyik városa. Bányászvárosként alapították a coloradói aranyláz idején, nevét a nyárfák  gyakorisága miatt kapta. A város jelenleg egy síparadicsom és a turizmus egy központja. Téli üdülőközpont, népszerű síterep, az amerikai celebek népszerű úti célja. Aspenben és környékén 48 lift és 470 km sípálya van. A leghosszabb pálya 8,5 km-es, ezen kívül még 335 pálya közül választhatnak a téli sportok szerelmesei. 1950-ben az első Amerikában rendezett nemzetközi síversenyt Aspenben tartották.

Mount Rushmore, South Dakota

A Rushmore-hegy Dél-Dakota államban található. A hatalmas nemzeti emlékhely 1927 és 1941 között, azaz 14 év alatt készült el. A hegy oldalába négy nagy amerikai elnök arcmását vésték: az elsőt, George Washingtont, a harmadikat, Thomas Jeffersont, a tizenhatodikat, Abraham Lincolnt és a huszonhatodikat, Theodore Rooseveltet. Az eredeti tervek szerint az alakokat derékig ábrázolták volna, de finanszírozási gondok miatt csak a jelenleg látható arcok készültek el.

Blue Ridge Parkway, Tennessee

Amerika legfestőibb autóútja ősszel a Blue Ridge Parkway, különösen a szeptember végétől október végéig. A panoráma út Dél-Virginiát köti össze Észak-Karolinával és csúcspontja a Great Smoky Mountains közvetlen környezete Tennesseeben.

Jumbo’s Pumpkin Patch Fun Farm Middletown, Maryland

Ezen az élményfarmon kukorica labirintustól kezdve, állatsimogatáson és pónilovagláson keresztül számos kaland várja az érdeklődőket, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tökéletes szórakozást nyújtva. Halloween ünnepe előtt 30 hold földterületről választhatnak ideális faragni valót tököt az ide látogatók.

 

Szólj hozzá

ősz zarándok gyalogtúra gyaloglás Amerika California Nemzeti Park Colorado Oregon Napa Valley Griffith Park Los Angeles Mount Rushmore South Dakota Forest Park Portland Jumbo’s Pumpkin Patch Fun Farm Middletown Maryland Aspen Pagosa Springs National Forest Sleepy Hollow Farm Oshkosh Wisconsin Blue Ridge Parkway Tennessee Heart Lake