katartik

A magyar házaspár, akik körbetekerték a Földet

2015. október 04. - ruttnerkata

Utazni az élet legjobb dolga. Felfedezni a világ helyeit, megismerni más kultúrákat, megtapasztalni a Földön kialakult életkörülményeket. Nemrég olvastam egy travel challenge-ről, amelynek a lényege, hogy annyi helyre juss el, ahány éves vagy. Fogd a hátizsákod és ha nincs rá akkora keret, akár sátorral, vagy ingyen couchsurfingelve járd be a világot és menj el annyi helyre amennyire csak tudsz, mert nyitottá tesz és tapasztalásokat ad.  Nekem eddig 25 ország van meg, szóval be kell hoznom a lemaradásomat, de inspirálódni addig is lehet. Mert itthon is vannak nagy utazók, Zárug Zita és Harkányi Árpád nem csak hátizsákjukat, hanem biciklijüket is megfogták, úgy döntöttek kilépnek a mindennapok monotonitásából és inkább körbetekerik a Földet. 1550 nap alatt több mint 40 000 km-t tettek meg, és sokkal több országot láttak, mint ahány évesek, összesen 46-ot. A TV2-nek én forgattam indulásukat és most, négy év után hazaérkezésükön is ott lehettem, csodálatos élményekkel gazdagodtak. 

zita2.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Zita és Árpi utazásos sztorija 2011-ben kezdődött, amikor esküvőjük után besokalltak a hétköznapi feladatoktól, úgy döntöttek felmondanak a munkahelyeiken és kelet felé veszik az irányt. Az utazásra egy középkategóriás autó árát spórolták össze, csak néhány hónappal tudtak előre tervezni, amikor elfogyott a pénzük megálltak és dolgoztak. Leginkább fizikai munkát végeztek, Új Zélandon például szőlőt szüreteltek, így tartották fenn magukat.A házaspár az egész útjukat végig dokumentálta, videókat készítettek és blogot is írtak.Ezeket a fotókat és videókat láthatjátok itt is. Szuper felvételek egy csomó helyről megtudhatunk sok-sok dolgot és simán el tudjuk dönteni általuk, hogy szeretnénk-e oda eljutni vagy nem. Bár ez utóbbi nálam szinte kizárt, hiszen a rossz tapasztalat is tapasztalat rengeteget adhat az is, szóval én bárhova mennék. 

kina1.JPGKínatadjikistan1.JPGTádzsikisztánpaki2_1.JPGPakisztán turkm2.JPGTürkmenisztán 

Amúgy ezen a térképen látszik a pontos útvonaluk, hogy mely országokat érintették. Ázsián keresztül, a Csendes-óceánon átkelve jutottak el Amerikába, négy év után onnan tértek vissza Európába majd haza Budapestre. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

delhi.JPGIndia/ Delhi kathmandu_1.JPGNepál/ Katmandu 

delhi3.JPGIndia/ Delhi delhi5.JPGIndianepal1.JPG

Nepál / Kapilavasztu, Buddha születésének helye 

Azt mondják extrém kalandjuk sok mindenen elbukhatott volna. Sokszor küzdöttek pénzhiánnyal és a kemény pszichikai és fizikai megterhelést is előfordult, hogy rosszul viselték. Most kezdik csak igazán felfogni, hogy sikerült a céljuk, azt mondják más emberek lettek.

delormeny.JPGDél-Örményország
ormenyorszag.JPGZita egy furgonban Örményországbantunnelbeach.jpgTunnel Beach/Hawaiigrandkanyon.jpgGrand Canyon equador.jpgEcuador 

 Fotók: 360fokbringa.hu 

A képek nem sorrendben kerültek fel a blogra

 

HA SZOMORÚ VAGY MERT VÉGE LETT A POSTNAK, A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

süti beállítások módosítása