Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2015. 10. 05. 22:13 | #12
:D Szigorúan az egészséged érdekében. Drinking is good for you. ;)
Előzmény: bungle (11) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 05. 22:06 | #11
Értettem! Ma egész éjjel vedelni fogok! :D
Előzmény: Nas (7) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 05. 19:03 | #10
Ja, ezen én is csodálkoztam, hogy lendületből minek csinálja, ha már nem bírja lassan, egyenletesen... nem ezért fizetik a személyi edzőt?
Előzmény: Philo (9) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 10. 05. 18:43 | #9
Több tagnál is láttam most itt a felvételen, hogy beletáncolnak a mozdulatokba, pl bicózásnál. Na pont ezzel lehet jól szétcseszni az ízületeket és a hátat.
Az is sérülésveszélyes, ahogy emelgetik egyenes háttal a súlyokat. A hát a leggecibb dolog az összes izom közül. Pik-pak megsérülhet és lenyomorodhat az ember úgy, hogy többet a cipőjét se tudja bekötni, nem hogy terembe lemenni.
A nem túl nagy titok az, hogy határozott, pontos, precíz normál tempójú mozdulatokat érdemes csinálni, ha nem akarja az ember lelakni a testét rövid időn belül.

Egy-két válogatott birkózó nem néz ki úgy 10-15 év aktív sport után, mint itt, egyik-másik színész. Tuti, hogy szednek valamit...
Nas
Nas 2015. 10. 05. 12:06 | #8
Persze. Meg edzés és edzés között is van különbség, ebbe már bele sem szerettem volna menni. Túlerőltetéssel is szépen tönkre lehet tenni az ízületeket, meg lehet később problémát okozó izomsérüléseket, sérvet, stb. összeszedni. Ezért (is) hülyeség az a versengés, hogy ki mennyit nyom fekve, stb. Nem az a lényeg, hogy nagy nehezen 150 kilót egyszer ki tud nyomni valaki, az nem edzés. Emeljen fel csak 10 kilót, de azt százszor... Csak persze arról nem lehet vagizós fotókat csinálni... :)
Előzmény: tjunior (4) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 05. 11:54 | #7
Helytelen. Tessék odafigyelni. :)
Előzmény: bungle (5) 0 VÁLASZ
vadonka 2015. 10. 05. 10:53 | #6
Egy szálkás, sportos alkatot meg lehet oldani heti 3-4x-i edzésből amit az ember munka után beiktat. Az ilyen izomkollosszus testhez viszont már kell valami tömegnövelő/fehérjebomba/stb. Az ilyen pumpált test hosszú távon nem tartható meg és több káros hatása van a szervezetre mintha simán túlsúlyos lenne. Nem véletlen, hogy a videón szereplő színészek sem néznek ki így állandóan, csak egy egy szerep kedvéért fújják fel így magukat. Az izom ugyanis jóval nehezebb mint a zsír. Nem ritka, hogy a túlsúlyos emberek testépítéssel vékonyabbak lesznek ugyan de a súlyuk gyarapszik ennek ellenére. Igaza van az előttem szólóknak, hogy zsír vagy izom, de a túlsúly az túlsúly és így is úgy is megterheli a szervezetet.
bungle
bungle 2015. 10. 05. 09:52 | #5
Velem sajnos majdnem minden nap előfordul, hogy fél napig nem iszok. Többnyire este 9 és reggel 9 között. ;)
Mondjuk az én satnya testemre nem "aszik rá" a bőröm. :D
Előzmény: Nas (3) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 10. 05. 07:51 | #4
Tegyük hozzá, hogy az a túlsúly izomból is túlsúly. Ha egy 170-180 centis emberke felgyúrja magát 90-100 kilóra (már ha ez egyáltalán lehetséges szerek nélkül) az a súly is megterheli a szívet és az érrendszert.
Előzmény: Nas (1) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 04. 22:07 | #3
Valamelyik magyarázta, hogy a testépítőkhöz hasonlóan fél napokat nem iszik, hogy jobban mutassanak az izmai a felvételen. Ezért tettem idézőjelbe a szálkásítást, mert ez is olyan hatást kelt, csak attól, hogy a bőre a vízhiány miatt ráaszik az izmaira. :S

"Egy helyes, változatos diéta, amiben megfelelő arányú a fehérje, és minimális (de inkább 0) a finomított (!!) szénhidrát aránya, szerintem abszolút nem egészségtelen."

Az szerintem sem. Ellenben az, hogy ébredéstől elalvásig 3 óránként annyi fehérjét megeszik valaki, ami normál esetben az egész napi adagja lenne, az nem ez a kategória. És ezt ezek a színészek is csinálják.
Előzmény: bungle (2) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 04. 21:42 | #2
Szálkásítás alatt én a fenti testek esetében inkább azt látom, hogy a testzsírszázalékot csökkentik, amihez inkább pont, hogy sok folyadékot kell inni (meg persze helyes diéta és edzés). Persze értem, amit írsz, a testépítők, fitneszversenyzők a versenyek előtt pár nappal vízmegvonást alkalmaznak, de a fenti színészek egyike sem az a szint, pont hogy inkább a versenysportolók viszik túlzásba, de hát az élsport már nem az egészségről szól. Egy helyes, változatos diéta, amiben megfelelő arányú a fehérje, és minimális (de inkább 0) a finomított (!!) szénhidrát aránya, szerintem abszolút nem egészségtelen.
Tény, hogy a fentiek (főleg Bale átváltozása, mikor 55 kilóra lefogyott, aztán 104-re felhízott fél év alatt) néha túl gyorsan zajlanak le és előfordulhat hosszú távon káros hatás, de ez is inkább szervezetfüggő (sokan bele is haltak volna pl. Bale diétájába).
Előzmény: Nas (1) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 04. 20:53 | #1
Szép, szép, de az erőltetett, extrém mennyiségű fehérjefogyasztásnak - csakúgy mint a "szálkásító", vesenyűvő vízmegvonásoknak - hosszú távon megvan azért a böjtje. Ez ugyanúgy felesleges, túlzott igénybevételt jelent az emésztő- és kiválasztórendszer számára mint a szénhidrátzabálás, csak máshogy teszi tönkre azokat. Az, hogy egy fiatal férfi szervezete kibírja ezt, és edzés mellett jó nagy izmok növeszthetők így, még nem jelenti, hogy egészséges a dolog.
Ha valóban hormonális rásegítés nélkül érték el ezt az állapotot, akkor tisztelet a kitartásuknak, de addig tart csak a "szép" alak, amíg folytatják a szervezetük extrém igénybevételét. - Mielőtt jön a hurrogás, sportolni, mozogni, edzeni igenis kell, de ez már nem az egészségről, hanem kizárólag a kinézetről szól.