Londonban megnyílt a karácsonyi vásár

Minden eddiginél korábban, már kedden megnyílt a karácsonyi vásár a londoni Selfridges áruházban, ahol a hagyományoknak megfelelően már nyáron elkezdhetik intézni az ünnepi bevásárlást a vevők.

A brit főváros központjában lévő patinás áruház negyedik emeletén már most csaknem 280 négyzetméteren várják karácsonyi portékákkal - ajándékokkal, de főként dekorációkkal - az érdeklődőket. A vásár ősszel kibővül, onnantól jóval nagyobb területen válogathatnak majd a vásárlók.

"A nyári időjárás ellenére mi már ünnepi hangulatban vagyunk itt, a Selfridgesben" - mondta Geraldine James, az áruház karácsonyi dekorációért és lakberendezésért felelős munkatársa. Az idei vásáron már tavaly karácsony óta dolgoznak. A luxusáruház szerint a nyáron kezdődő karácsonyi vásárnak igenis van értelme, sok külföldi vevőjük van ugyanis, akik szeretnének csak itt kapható ünnepi szuvenírekkel hazatérni vakációjukról.

A 2105-ös karácsonyi trendek között említette Geraldine James a személyre szóló, illetve a fából készült dekorációkat és a fekete-fehér kiegészítőket. Az áruház idei vásárát a Journey to the Stars (Utazás a csillagokba) mottóval rendezik meg, Moonlight Magic (Holdfény varázslat) elnevezéssel pedig különleges dekorcsaládot is bemutattak.

Az idei első vásárló egy amerikai házaspár volt Pennsylvania államból. Holly és Ken Martin egy karácsonyi gömböt vett emlékbe angliai nyaralásáról. A Selfridges üveggömbjei egyediek, és érdekesség, hogy a The Daily Telegraph brit napilap szerint egy magyarországi üvegfújó műhely készíti őket az áruház számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.