szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megvertek egy egyetemista lányt és a barátját szombaton este Szegeden, mert bevándorlónak nézték a fiút. Az egyik támadó azt üvöltözte, hogy a félvér fiú takarodjon haza Magyarországról. A rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt nyomoz.

Belekötött egy csoport egy általuk bevándorlónak hitt félvér magyar fiúba és barátnőjébe szombat késő este Szegeden, a Partfürdőn rendezett Wake Up Color Festival környékén – írja a Délmagyar.hu.

Szemtanúk szerint egy fekete ruhás kopasz fiatal kezdett ordítani a félvér magyar férfivel, mert azt hitte, hogy bevándorló. A lap szerint azt üvöltözte, hogy takarodj az országból, és felé indult. A fiú barátnője próbálta megállítani, elmondani, hogy barátja itt született és magyar állampolgár, így ő kapta az ütések nagy részét.

Riasztották a mentőket és a rendőröket, mire kiértek, a támadók elfutottak.

 „Nagyon erős és tökös emberkék szépen hazavágták a húgomat, mert nem tetszett nekik a félvér barátja. Olyannyira, hogy eltört az arccsontja, a szemén alig lát ki és épphogy megmaradt a foga. Ha valaki látta a történteket és tudja kik voltak, vagy emlékszik, hogyan néztek ki esetleg, kérem szépen írjon" – írta a megvert lány testvére a Facebookon.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Működik a bevándorlásellenes kampány (képünk illusztráció)
hvg.hu