szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy 24 éves kanadai programozó gyakorlásképpen összerakott egy társkereső oldalt, és azonnal elkezdték használni. Ez 12 éve volt, idén eladta a céget 575 millió dollárért.

Egy vancouveri lakásban Markus Frind, aki akkor fejlesztőként dolgozott, összerakott egy társkereső oldalt, a PlentyOfFisht, hogy gyakoroljon egy akkoriban újnak számító programozási nyelvet és bővítse a szakmai tapasztalat rovatot az életrajzában. Meglepetésére a felhasználók azonnal elkezdtek regisztrálni és elmondása szerint azonnal nyereséges lett a próbálkozás.

Ma már ez a világ egyik legnagyobb társkereső oldala, Frind pedig 36 éves, és eladta egy cégcsoportnak 575 millió dollárért (közel 160 milliárd forint), ami saját bevallása szerint is elég szürreális – írja a Business Insider.

A nagy kezdeti érdeklődés hatására Frind elkezdett foglalkozni az oldallal, ami mostanában 75 embert foglalkoztat, 90 millió regisztrált felhasználója van, és naponta 3,6 millióan látogatják. A cég egy cent kockázati tőkét sem kapott, elmondása szerint, mire megtudta, mi az a kockázati tőke, a cég már millió dolláros nyereséget termelt, és felesleges volt tőkét bevonni. 2008 környékén már 10 millió dollár volt a cég nettó nyeresége évente. Frind elmondása alapján ekkor sem szakadt meg a munkától, nagyjából 10 órát dolgozott hetente.