Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
zed911 2015. 06. 23. 10:43 | #15
Végülis nem kötelességük a bűnüldözés megelőzés...

Egyébként ha jól tudom a traffipaxozásból sem a rendőrség kapja a lóvét...
Előzmény: hawkeye (14) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 22. 12:34 | #14

A nyereségorientált magyar rendőrségnek abból nincs közvetlen bevétele, ha a kamerád által készített felvételt tanulmányozza....
Előzmény: zed911 (12) 0 VÁLASZ
vadonka 2015. 06. 22. 11:09 | #13
Huszon X év és sok sok ezer km-t tekertem bringával. Legalább egy tucat balesetem volt amiben csak pár esetben voltam én a vétkes, de ott más résztvevő nem is volt. Egyszerűen elestem valami okból kifolyólag (ezek zöme mind túrázáson történt hegyvidéki vagy rossz útviszonyoknál). A többi esetben engem ütöttek de mindig megúsztam zúzódásokkal. A legutóbbi esésem áprilisban volt, váratlan vihar támadt és olyan orkán erejű szél ami már veszélyes volt. Az erős szél+az útra fújt homok+váratlanul eleredő eső olyan csúszós réteget képzett, hogy elnyaltam. A közelben nem volt senki más csak én. Még csak gyorsan se mentem, de akkorát taknyoltam, hogy a jobb felkarcsontom tőbe a sebészi nyak alatt sok sok apró darabra robbant, szó szerint. Most egy 20 centis vágás nyoma van a felkaromon, plusz benne egy jókora titán lemez és kb egy tucat csavar. Szóval nem feltétlen kell másik ember, hogy csúnyán összetörd magad. Figyelmesen kell közlekedni, így talán minimális lesz a balesetek száma, de elkerülni lehetetlen. Viszont ez, hogy szándékosan elüti szerencsétlent és még ott is hagyja ez már nem is szimpla cserbenhagyásos gázolás hanem emberölési kísérlet. A mocis kamerája mindent vett, ezért a sofőrt valszeg csúnyán leültetik évekre. Az ilyen baromállatoknak semmi keresnivalója nincs a közúton, jogsit bevonni és dühkezelési terápiára zavarni. Ja meg 70 év felett is elvenném a jogsit mindenkitől.
Előzmény: jackdaniels (10) 0 VÁLASZ
zed911 2015. 06. 22. 09:10 | #12
Ha a rendőrség becsületesen tenné a dolgát nemigen fordulna elő ilyen...
De csak trafizni tudnak az utakon meg káosz van. Gyakorlatilag bármit meg lehet tenni az utakon bűntetlenül.
Olyanokat veszek fel nap mint nap, hogy jogsi kapásból ugrana. De a közúti veszélyeztetés is mindennapos. Ami ugyebár bűncselekmény. Beküldtem kettőt a rendőrségre. Nem hiteles a kamerád választ kaptam ügy lezárva...
Ezek után az utakon egyre csak frusztráltabb emberek mennek és nem csoda, hogy már egy bemutatásra is elsodorják egymást.
Az a baj, már ha rádudálsz valakire hogy hülye nem veszi a lapot hanem neki áll fejjebb, anyázik meg bemutat ahelyett, hogy bocsánatot kérne és legközelebb figyelne...
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 22. 07:24 | #11

Igen, láthatóan ilyenek.

A merdzsósokon, audistákon már nem is csodálkozik az ember.
De újabban a háromhengeres, ezres autók vezetőinek se áll fel, ahogy tapasztalom vezetési stílusukat....

Komolyan: közhely, de a létbizonytalanság legtöbbünket ilyenné változtatja... :(



Előzmény: palinkaman (9) +1 VÁLASZ
jackdaniels 2015. 06. 21. 18:03 | #10
Hidd el, nem a középső ujjad mutogatásával volt a baj ;)

Engem eddig háromszor ütöttek el bringával, de istennek hála, egyszer sem lett komolyabb bajom, és a szamár is egyben van még. A háromból csak egyszer voltam én a vétkes, mert 3 sör után gyorsan akartam hazaérni, és nyélen raktam a kivilágítatlan utcában.

A másik két eset viszont roppant tanulságos volt...

Az első még néhány évvel ezelőtt, a körúton történt, a Szénán, a Mammut előtt, gyakorlatilag a kolléga beletolt a zebrába, mert voltam olyan szemét állat, hogy megálltam még a záróvonal előtt, elfeledve a tényt, hogy az kizárólag a nagyonsötét ablakú mercibéemvéaudik számára van fenntartva, nekik is a kocsi közepe tájának. Egy egészen visszafogott szóváltás után két barátom segítségével visszatereltük a kollégát az autójába, mert biztosak voltunk benne, hogy ha rendőrt hívunk, mire odaér, hülyére ver mindhármunkat...

A második már maga a rend őre volt, III. kerület, hajnali fél 3, Czetz János utca. Ő jött jobbról, de lámpa nélkül, én meg nem igazán arra figyeltem, merthogy nekem van elsőbbségem. Emiatt aztán hirtelen kirepült alólam a szekér, így belevágódtam az út szélén a bokorba, de abban maradtunk az urakkal, hogy mivel tulajdonképpen sem bennem, sem a bringában nem esett jelentősebb kár, ezért igazából fölösleges lenne a mentők kapacitását terhelni, úgyhogy felcsaptam egy sebtapaszt (ők adták), aztán hazatekertem.

Természetesen engem is centiztek már ki, én is mutogattam, de ha megállt volna a kolléga, és kiszáll az autóból, lehet, hogy megpróbálom civilizált ember módjára megbeszélni vele, legrosszabb esetben nem sikerül, és megüt. Akkor pedig rendőrt hívok, elfekszem az utcán, és elkezdek torkom szakadtából üvölteni, hogy meg akarnak ölni.
Amíg nem ütök vissza, addig bukja a jogsiját és csúnyán elhúzódó kártérítési pernél a bömbit is.
Előzmény: eMTé (6) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2015. 06. 21. 17:41 | #9
Ilyenek ma az emberek sajnos. Nem tudom, hogy otthon, Magyarországon, a meleg, vagy mi mehetett az autósok agyára, de hétvégén otthon voltam, és a sok dudálásból, meg ingerültségből kettőt emelnék ki:

1. 20 éves kis mercis pöcs nyomja a dudát, mint a hülye, hogy neki ne tolassak a parkolóban a drága kocsijának, pedig egy: még több mint egy méterre voltam tőle, és épphogy araszolgatva tolattam, 2 van tolatóradarom is, és még az sem szólalt meg.

2. teljesen szabályosan főútról balra kanyarodni akaró kocsi, megáll, hogy elengedje a szembe sávban közeledő, fél villanyoszlop köznyire levő két autót, a mögöttük levő, meg nyomja a dudát, mint a veszett, és majd belerohan az álló, indexelő kocsiba. És még neki áll feljebb, hogy hát ő sietne.
vadonka 2015. 06. 21. 11:00 | #8
A mocis, honnan tudta merre ment az autó aki gázolt? Jó pár utcán kanyarodott ide oda és pont utolérte. Mehetett volna ott a kis utcákon akármerre.
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 21. 09:52 | #7

Utolsó mondatomban a lényeg! Olvasd el még egyszer!

De ne félj, van sokkal lejjebb is:

http://www.vezess.hu/hirek/haromszor-gazolta-el-ferfit-duhos/61617/
Előzmény: eMTé (6) 0 VÁLASZ
eMTé 2015. 06. 21. 08:55 | #6
Hogyan viselkedik egy intelligens ember? Például kapásból lebunkózza a másikat? Mert hát a "mindketten megmutattátok, hogy nem viselkedik egy intelligens ember." helyett írhattad volna mondjuk azt is, hogy : azért te is hibás vagy valamennyire, mert nem volt muszáj bemutatni :) ... vagy ilyesmi. Hmmm. Amúgy természetesen nem mondom azt, hogy kp. ujjat mutogatni udvarias dolog, de kevesen állják meg, ha pár centi híján megölik őket. Ha csak figyelmetlenségből csinálta volna, akkor ugye nem nézi utána a tükröt. Nem, a koma pontosan tudta, hogy 100-ból 99 ember anyázik a nagy sebességgel történő centizésre.
Előzmény: hawkeye (5) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 21. 08:10 | #5

Az általad leírt eset alapján, úgy gondolom, mindketten megmutattátok, hogy nem viselkedik egy intelligens ember.

Mint ahogy az a kigyúrt állat sem, akinek az Árpád fejedelem útján megpöccintettem a dudát, mivel a Margit-hídnál beszállt utasának valamilyen ruhájára odacsukta az ajtót, és az a földet söpörte. Mutattam neki a hogy gond van az ajtónál, erre az volt az ordító reakció: - Mi a k....a anyádat akarsz, te g..i, fa......ó köcsög? Csak annyit mondtam, semmit, felejtsd el...

Számomra evidencia, hogy azt a gyökeret, akit anyájaapája, egyéb környezete, iskolája, ...stb. nem tudott megnevelni, teljesen felesleges megpróbálni az utakon. Késő már....

Előzmény: eMTé (4) 0 VÁLASZ
eMTé 2015. 06. 21. 00:07 | #4
Nem igazán látom az elején, hogy ki nem adta meg az elsőbbséget, és hogy a motoros bemutatott -e neki, de elgombázni és cserbenhagyni bűncselekmény, német nyelvterület, videó van, nem lennék a tag helyében. Nekem is volt pár éve bringával egy érdekes sztorim, mint utóbb kiderült, az autós azért rágott be rám, mert bal kézzel elengedtem a kormányt. "Figyelmeztetni akart hogy ez veszélyes", ezért 30 km/h sebességkorlátozású úton vagy 90-el elzúgott mellettem pár centire. Automatikusan feljött a középső ujj. Erre megállt az út közepén, kiszáll és ordibál, hogy "mi a faszt mutogatsz", én meg felmentem a járdára, és csak annyit mondtam, "mert kicentiztél, haver"..... visszapattant a kocsiba, csikorgó rajt, elém vágott, úgy, hogy felhajtott a járdára a házfalig. Kiugrott, "eltöröm a kezed" csatakiáltást hallatva, és tényleg megpróbálta két kezével a bal kezemet hátracsavarni, .... csak hát ... nem ment . Annyira nem, hogy a bal kezemmel felemeltem a szerencsétlen kis tagot lábujjhegyre. Rájött hogy baj van, és visszahátrált a kocsijához, bepattant, eltűzött. Kár, hogy nem láttam meg korábban a szomszéd nénit aki tanúja volt az egésznek, mert tutira a falhoz vertem volna párszor.
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 20. 17:57 | #3

Amikor elkezdtem 20 tonnát (többszörösen) meghaladó böhömöket vezetni, gondoltam, most próbáld nem megadni az elsőbbséget kispolszki, meg audi.

De egyszer nem vitt rá a lélek, hogy eltapossam őket, pedig igen sokszor lett volna rá alkalmam. Erre nyilván születni kell....
Előzmény: Jaca (2) +1 VÁLASZ
Jaca 2015. 06. 20. 15:48 | #2
Én is szívem szerint le tudnék lökni pár embert az útról, több autóst, mint motorost, de mégsem teszem. Emberi élettel nem játszunk.
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 20. 15:04 | #1

Nem értelmes cselekedet kisautós vénembernek mutogatni robogóról. Más a helyzet, ha min. egy Duster van alattunk. Akkor lehet. Hummerrel meg kötelező.... :)