Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2015. 06. 18. 19:22 | #6
szerintem 0,33 és az ilyen dobozos kinti szarokat tekintve, lehet hogy ez egy felvizezett szar budweiser, ami kb 0,5ös :D
Előzmény: Tooni (4) 0 VÁLASZ
PabY 2015. 06. 18. 19:17 | #5
motorosokon régóta van ilyen de még cifrább is
Tooni 2015. 06. 18. 19:14 | #4
Négy doboz - 0,33? 0,4? 0,5 L ?
Hány fokos? 0,5? 14?
Gud 2015. 06. 18. 13:50 | #3
Jó dolognak tűnik, valamiért a végéhez közeledve kezd egyre szebb lenni a lány, pedig nem is én ittam a söröket :D
norbertvincze
norbertvincze 2015. 06. 18. 13:24 | #2
akit esetleg érdekel, múltkoriban kutakodtam pont az alkohol sporttal kapcsolatos hatásairól. Röviden a főbb gondolatok:

-az alkohol megakadályozza az edzésből adódó teljesítménynövekedést, mint pl az izomnövekedést, az által hogy akadályozza a fehérje beépülést a mikrosérült izomcsoportokba.
-az alkohol kiszárít, és lassítja a szervezet regenerációját az által, hogy az alkohol (mint méreg) a véráramon keresztül végig"fertőzi" a test szinte minden sejtjét, mivel az alkohol erős vízhajtó hatású, és ráadásul az éberséget és csökkenti, így sokszor nehéz észlelni ezt a folyamatot. Továbbá, vízháztartásunk már másfél százalékos elvesztése is csökkenheti a teljesítményt, romló hangulathoz (ezt kompenzálja az alkohol:), és agytevékenységhez vezethet, ennél nagyobb veszteség pedig határozott teljesítménybeli problémákhoz vezethet.
-megakadályozza az izom visszaépülését, gyógyulását az által, hogy befolyásolja az alvásunkat. Alvás pedig azért kulcsfontosságú az izomregenerálódásban, mert a növekedési hormonok ekkor működnek fokozottan, ők vezérlik azt a folyamatot, hogy a szervezetnek nagyobbra, és erősebbre kellene nőnije, De az alkohol 70%-al csökkentheti a növekedési hormonok munkáját az éjszaka folyamán.
- az alkohol kimeríti az energia tartalékokat, mivel az alkohol gyomron kerül először felszívódásra a véráramba, ezzel megzavarja a vízháztartás egyensúlyát, és gátolja a adenozin trifoszfát (ATP) vegyület termelődését, amely kémiai energiát szállít a sejten belül az anyagcsere folyamataiban. Továbbá, csökkenti az energia tartalékot az által is, hogy megakadályozza a glükoneogenezist amely egy olyan folyamat, ahol a szervezet nemszénhidrát előanyagokból, mint a zsírok glicerinjéből, a fehérjék egyes aminosavaiből, illetve az izmok által termelt tejsavből és piroszőlősavból állít elő glükózt (amely az energiatartalékot gyarapítja).
- az alkohol megakadályozza a tápanyagok felszívódását is. Az alkohol nem csak hogy a fehérje,- ásvány, - és vitaminbeépülésének hiányát okozza, de megakadályozza más szükséges tápanyagok felszívódását amelyek nélkülözhetetlenek az aktív sporthoz. Ilyen tápanyagok: thiamin (B1 vitamin), B12, folsav, zink.
-testalkattól és teljesítménytől függetlenül, az alkohol visszafojtjaa az anyagcserét, és az állóképesség határait.
norbertvincze