szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak Magyarországon évente 1,5 milliárd műanyag palack kerül forgalomba, melyből közel 50 tonna nem túl környezetbarát hulladék keletkezik. A csomagolás népszerűsége azonban töretlen – kényelmi szempontból kétségtelenül praktikus. De most mutatunk egy minden szempontból jobbat.

A Hydaway egy szilikonból készült, könnyű, de strapabíró palack, melyben 6 dl folyadék tárolható. Erre a legtöbb PET-palack és kulacs is képes, de a Hydawaynek van egy óriási előnye: ha kiürült, sem eldobni nem kell (mint a PET-palackokat), sem nagy helyet nem igényel a tárolása (mint a kulacsoké). A praktikus eszköz egy alig több mint 3 cm vastag koronggá csukható össze, ilyen formában pedig könnyen magunkkal vihetjük, befér egy táska kis zsebébe is, a nadrágzsebbe, de túrázás vagy sétálás közben még övre csatolva sem túl zavaró.

Hydaway

Az ötletgazda Niki Singalub a tömeggyártás beindításához 20 ezer dollárt szeretett volna összegyűjteni a Kickstarteren – ezt a péntekig tartó kampányban csütörtökön kora délutára már 11-szeresen sikerült túlteljesíteni, az érdeklődés tehát óriási. Az augusztusban piacra kerülő Hydawayt 20 dollárért adjak, erre jön 5 dollárnyi szállítási költség, a különleges kulacs tehát nagyjából 6700 forintért szerezhető meg .

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.