Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
GuTi30 2015. 03. 13. 08:44 | #5
Aki ilyesmire épít, ahogyan te fogalmaztál egyébként sem normális. Van ismerősöm aki három nyelven beszél folyékonyan, angolul pont nem. Ettől ő semmivel sem lesz kevesebb. Gyönyörűen elvan ezzel a három nyelvvel.

Persze lassan nem hogy erre építenek, elvárás az angol nyelv értése. Elég csak a reklámokat végignézni a tévében, lassan nem lesz közöttük magyar. Mindenben angol szlogen, amiről az idősebb korosztály azt sem tudja eszik-e vagy isszák. Magyarországon élünk, magyar az anyanyelvünk, de az angolra kényszerítenek. A többségnek pedig semmi szüksége nem lenne rá, az ellenkezőjét szépen beleverik mindenkibe az iskolában. A munkahelyeken az összes pályázatot így írják ki, holott soha nem kell használnod az angol nyelvet, de szűrőnek jó, hogy ne 15000 önéletrajzot kelljen végignyálazni csak 300-at.

Nekem kell a munkámhoz, de nem szükséges, hogy folyékonyan beszéljem. Elég ha megértem és meg tudom értetni magam. Az ilyen videókat megértem (többnyire), de nem ez az általános. A többségnek semmi szüksége erre. Az más dolog, hogy aki el akar igazodni kicsiny világunkban, az kénytelen megtanulni. Mert a sok idi*ta erre "épít". Pedig lehet , hogy ha adott felirat magyarul szerepelne egy terméken, több vásárló tudná mire való, ezáltal többen vásárolnának belőle, de mindegy is mert erre ott a sok marketing zseni, ők biztosan jobban tudják ezt.

És egy kicsit a videóhoz:
Vannak koreai ismerősök, akik elmondták, hogy tényleg sokan élnek így. A többség alapkeresete nem sokkal több mint itt nálunk. Viszont egy férfinak náluk szégyen hazaérni este 10 előtt. A túlórákkal pedig meg tudják teremteni a szép otthonra és családnak valót. Egy egyetemi félév (a legrosszabb egyetemre is) cirka 2 millió forint átszámítva. Egy 40-50m2 lakás pedig úgy 50 milliónál kezdődik. Így egy pályakezdőnek valóban nehéz a sorsa. Ugyanakkor általában szülői segítséggel megoldják, hogy ne dobozban kelljen élni. Nincs náluk szociális háló. Az értelmesebbnél 1-2 gyerek van és segítik őket. Ahol meg sok a gyerek, sokan élnek dobozban. Ezek a keleti példák szépen előre vetítik a jövőt. A világ más tájain sem jobb a helyzet. Egyiptomban is azt mondta az idegenvezető, hogy sokan a temetőkben lévő kriptákban élnek. Egy négy fős család napi megélhetése pedig 3-4 egyiptomi font (nincs egy dollár) naponta. A keleti kultúrákban "divat" a sok gyerek. Ők így hamarabb megtapasztalják azt ami hozzánk majd később ér el. Sajnos nincs túl sok elvárásom hazánktól sem, lesz még itthon is ilyen. (vannak már most is dobozlakások, csak nem internet kávézókban és többnyire nem szem előtt, de ne ringassa magát senki abban az álomban, hogy itthon ez nem létező probléma)
Előzmény: nagydee (4) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2015. 03. 12. 17:35 | #4
fölösleges arra építeni, hogy a népek tudnak angolul, mert az a helyzet, hogy nem tudnak. :)
én egy csomó dolgot éppen azért nem küldök be, mert az a tapasztalatom, hogy úgysem értik...
Előzmény: izébigyó (2) 0 VÁLASZ
Szobabicikli
Szobabicikli 2015. 03. 12. 12:38 | #3
Takarodjál vissza az internetes kávézós lyukadba, hogy képzeled!? Nem beszélsz japánul, nem tudsz angolul!!
Előzmény: Nebel (1) 0 VÁLASZ
izébigyó 2015. 03. 12. 11:22 | #2
Angolul se? Ott a felirat végig.
Előzmény: Nebel (1) 0 VÁLASZ
Nebel 2015. 03. 12. 11:18 | #1
Kár hogy nem tudok japánul.