Jobbikos cigányhoz kell költöznie a cigánygyűlölő jobbikosnak

2015.02.09. 13:50 Módosítva: 2015.02.09. 14:20

„A mezőtúri megismételt választáson fideszes ellenfelét hatalmas fölénnyel győzte le Kötél János jobbikos képviselőjelölt. A választási siker ellenére az újdonsült képviselő évekkel ezelőtti Facebook-bejegyzéseivel a Jobbik semmilyen formában nem vállal közösséget és azokat a leghatározottabban elítéli. Még akkor is, ha azok abban az időben születtek, amikor Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon meglehetősen feszült légkör uralkodott, s neki mint a helyszíneken jelenlévő polgárőrnek érzelmileg felfokozott, zaklatott időszaka volt. A következmények alól ez sem menti fel.

Vállalhatatlan kijelentései miatt és a Jobbik valódi programjával való azonosulása érdekében Kötél Jánost a párt elnökeként arra köteleztem, hogy

három napra költözzön a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz"

− írja Vona Gábor a Jobbik közleményében.

Ahogy arról korábban írtunk, Kötél János, a múlt vasárnapi mezőtúri időközi önkormányzati választás jobbikos jelöltjének Facebook-oldalát böngészve sok érdekességre bukkantunk. Számos posztban és kommentben teszi egyértelművé, legszívesebben lelőne, felakasztana, kivégezne embereket, akik valamiért neki nem szimpatikusak. Egy kuruc.infós hírt például a következő mondattal osztott meg: „Öljük már meg őket, a rohadt CIGÁNY kurva anyjukat".

kötélkötél.PNG

A választókat nem igazán zavarta a jelölt stílusa, bejegyzései, Kötél végül nagy győzelmet aratott a mezőtúri időközi választáson. Kötél János 55 százalékkal (246 szavazat) simán megnyerte a választást, míg fideszes ellenfele, Pete Lajos csupán 37 százalékot (166 szavazat) kapott. Volt egy harmadik induló, a független Kalóczkai Sándorné is, ő azonban nem tudott beleszólni a versenybe (34 szavazat).

Jónás Kálmán
Jónás Kálmán
Fotó: hajduszoboszlo.eu

Vona Gábor legfrissebb közleményében azt írja, fontos tudatosítani, hogy „a Jobbik nem a cigányság, hanem a tisztességtelen emberek ellen küzd", ezért bízik abban, hogy „egy olyan tisztességes cigány tagtársunk és helyi vezetőnk mellett, mint Jónás Kálmán, ezt Kötél János is megérti, és a jövőben ennek megfelelően látja majd el azt a közfeladatot, amellyel a mezőtúri lakosok megbízták" − áll a közleményben. A mezőtúri képviselő a felszólításnak eleget is tesz, amint munkahelyén meg tudja oldani az ahhoz szükséges szabadságot, írja Vona.

A Jobbik elnökét megihlette egy januári bírósági döntés. A három fiatal, akik 2013 november végén több helyen is megrongálták a közterekre kihelyezett hanuka-gyertyatartókat Budapesten, felfüggesztett büntetésük mellé hasonló mellékbüntetést kapott.

A bíró „külön magatartási szabályként” előírta számukra két könyv elolvasását: az egyik Fejtő Ferenc Magyarság, zsidóság, a másik pedig Fleck Gábor és Szuhay Péter Kérdések és válaszok a cigányságról című műve. A fiúknak olvasónaplót is kell írniuk, majd bemutatni azt a melléjük kirendelt pártfogó felügyelőnek.