Elkezdődött a háború? Egy robotporszívó felzabálta egy alvó dél-koreai nő haját

TECH
2015 február 09., 09:36
comments 187

Mindig ilyen apróságokkal indul. A Changwon városában élő 52 éves nő csak az otthoni takarítást akarta megkönnyíteni, amikor beruházott egy robotporszívóba. Nem sejtette, hogy ebből hamarosan komoly gondjai származnak majd, amikor a porszívó gazdája ellen fordul.

photo_camera (Changwon Fire Service Headquarters)

A nő nevét a város tűzoltósága nem hozta nyilvánosságra, csak annyi derült ki, hogy az asszony elaludt a földön, és arra ébredt, hogy a robotporszívó bekapta a haját. Képtelen volt kiszabadítani magát, segítségért kiáltott, végül a tűzoltók és a mentők érkezése oldotta meg a helyzetet. Egyelőre. Súlyos sérülésekkel sérülések nélkül szabadult. Azt nem tudni egyelőre, hogyan tárolta az eszközt.

Az egyre intelligensebb robotporszívók már képesek arra is, hogy maguktól ismerjék fel, ha kosz van a padlón, és aktiválják magukat. Így fordulhatott elő, hogy a nő haját is kosznak tekintse. Azt is fontos megjegyezni, hogy egyes ázsiai országokban egyáltalán nem ritka, hogy az emberek a földön fekve szunyókáljanak, ezért ott még könnyebben fordulnak elő hasonló balesetek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.