Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
Tomi Demo
Tomi Demo 2014. 12. 23. 23:53 | #20
Egyébként egyetértek ezzel a kommenteddel, nem is támadólag írtam, ne értsd félre. De ha valaki ebbe a helyzetbe kerül, akkor egy idő után remény vesztett lesz, és megtörik. Ahogy írtad, nem is próbál kitörni. Ahogy lo ko to írta.
A fiatalokat azért hoztam fel, mert nekik van jövőjük, van hova hazamenni, viszonylag rendezett az életük, mégis a piálás és a drogozás a szórakozásuk. Akkor egy reményvesztett, megtört, nincstelen, társadalmilag kirekesztett embertől mit várhatnánk?
Persze azért az egy folyamat, amíg valaki oda süllyed, és valószínűleg a saját hibája is, de én sajnálom, és a kommentem arra irányult, hogy ha már ennyi nyomor van az életében, akkor nem sajnálom tőle a piát, ha az egy kicsit könnyebbé teszi neki a létezést. Neki egyszerűen nincs más, csak a tudatmódosítás.
Igazából én is akkor szoktam adni egy kis pénzt, ha normálisan kér, vagy egyáltalán nem kér. Mert a koldulás módszere, viszont jellem kérdése. Volt olyan, akinek ennivalót vettem és utána evés közben kezdett beszólogatni gyökér módon.
Ám volt olyan, akinek egy nagy nyári melegben, egy üveg vizet adtam, és a mai napig megismer és köszön (kéregetés nélkül) pedig ez már 2-3 éve volt. Ezt meg azért írtam le, mert abban is egyetértek veled, hogy aki hajléktalanként faszfej, az valószínűleg az utcára kerülése előtt is az volt. És szerintem fordítva is igaz.
Előzmény: Ladaboy (16) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 23. 23:40 | #19
'Aki hajléktalansága elött rendes ember volt,az valami képp próbál talpra állni.'

Egy fiktív /de mindennapos/ történet egy rendes emberről:
Pár napja még felesége gyereke lakása talán még állása is. Majd az asszony elválik /talán azért mert elvesztette az állását és ez neki az utolsó pohár volt/ és h a gyereket megszerezze meggyanúsítja családon belüli erőszakkal vagy gyerekmolesztálással. Kivizsgálják a rendőrök miközben egy cellában ül pénze nincs ügyvédre mert az asszony levette a pénzt a számláról. Mire az előzetesből kijön már nem mehet be a saját lakásába de még a közelébe sem mert el van tiltva a gyerekétől amíg a teljes vizsgálat le nem zárul és nem lesz bírói papírja arról h nem csinált semmit. Ez akár évekig is tarthat.
Ha eközben nincs családja aki segítene rajta akkor egy irányba mehet: az utcára.

Hogyan érinthet egy apát az
-ha alaptalanul megvádolják a saját gyereke bántalmazásával
-ha mindenki elítéli a korábbi környezetéből még ha a vád alaptalan is
-ha mindeközben elveszti az állását
-ha nem tud hová hazamenni
-ha éhes szomjas fázik
-ha nem láthatja a gyerekét
-ha a gyerekét az exfelesége elidegeníti tőle és a gyerek /már ha találkoznak is havonta pár órát/ úgy tekint rá mint egy bűnöző idegenre
-mindezekkel együtt a társadalom nagy ívben szarik rá
?

Szerinted hányan lennének akik egy ilyen tortúra után nem nyúlnának az alkoholhoz és nem mondanák azt h 'nekem már minden mindegy'? Szerintem nem sokan.
Kapcsolódik:
http://petitionchildsupportreform.com/2010/04/veteran-suicides-and-child-support/
Több amerikai katona lesz öngyilkos a családjogi perek miatt mint amennyien meghalnak az afgán és iraki háborúban.
Előzmény: Ladaboy (16) +1 VÁLASZ
Goldface 2014. 12. 23. 21:43 | #18
Könnyen elképzelhető hogy ez tényleg így megtörtént,de még az is hogy csak egy marketing fogás amiben fel kívánják hívni a figyelmet erre a problémára.
eMTé 2014. 12. 23. 21:13 | #17
Talán tényleg megrendezett (a végén kár volt levonni az erkölcsi tanulságot ..... de az amerikai nézők enélkül teljesen összezavarodnának), de akkor is pozitív a kicsengése. És ez valahol jó.

Ladaboy 2014. 12. 23. 20:32 | #16
Lehet,hogy meleg szobából írok,de azért keményen megdolgoztam 3müszakban. Anyámék segítettek amíg otthon laktam. De mióta párommal külön költöztünk,én dolgozom meg azért amim van. Van bennem empátia,együttérzés azok iránt akik arra érdemesek. Az,hogy valaki hajléktalan lett bármilyen okból,nem jelenti azt,hogy állat módjára részegen vegetáljon.Valóban nem könnyű kilábalni egy ilyen súlyos helyzetből,ez tény. De ha részegen nem másokat zaklatna,nem az igénytelenségtől ápolatlanságtól bűzölögve mindenhol fetrengés helyett inkább kaját és más szükségest venne,mindenki máshogy állna hozzájuk és szívesebben adakozna. Lehet látni neten sok példát arra,hogy aki akar a hajléktalansága ellenére emberi módon élni,az összetákol legalább valami kajibát ahol már valamivel tud fűteni is. Rendezett ápolt külsőt tud magának biztosítani,amitől nem látszik annak ami. Így nagyobb esélye is lehetne munkát,vagy bármi megélhetést keresni. Ahol lakom,több éve láthatóak ugyanazok a csövesek,nem is akarnak máshogy élni.A parkolóban a bokor alatt szarba húgyba fekszik,utána meg megy kocsit kéregetni... Szerintem erre nem ad okot a hajléktalanság,és ha ez okoz nekik örömet akkor akkor ne tőlem várják azt,hogy akár egy 100-assal asszisztáljak ehhez. Aki hajléktalansága elött rendes ember volt,az valami képp próbál talpra állni. Azok akik meg olyanok,akiket naponta látok,tehetnek a sorsukról.A mifelénk látható egyéneket sokan ismeri,én is ismerek közülük párat,és tudom róluk,hogy átlag emberként sem voltak különbek,emiatt is váltak csövessé. A fiatalokat nem tudom miért hoztad fel,de mindenkinek olyan gyereke lesz,ahogy neveli,azt vesz amire pénzt adsz neki. Én 32éves vagyok,nem vagyok egy zseni,csak szakközépben szereztem szakmát,de amit naponta látok,azt kell mondjam,a mai suttyók inteligencia szintje kritikán aluli.Ennek okáról,okairól szintén lehetne vitázni,de nem ide tartozik.
Előzmény: Tomi Demo (4) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 12. 23. 18:51 | #15
viccet félretéve, örülök, hogy eljutottunk/tak a felismeréshez, illetve kellenek ilyen oldalak.
Előzmény: izé012 (8) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 12. 23. 18:48 | #14
Móricka ebédet visz az apjának a munkahelyére. Amikor odaér megkérdi:
-Édesapám, rokonunk nekünk a Samu bácsi?
-Nem, fiam, nem rokonunk.
-Édesapám, biztos, hogy nem rokonunk a
Samu bácsi?
-Biztos, biztos, de miért kérdezed?
-Csak azért, mert otthon fekszik az ágyban
az édesanyámmal.
-Hát akkor mégiscsak rokonunk, fiam!
Előzmény: izé012 (8) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 23. 16:33 | #13
Abban tévedsz h alkohol kell ahhoz h túlélje a hideget. Az alkohol még rosszabb is ilyenkor.
A többi részében viszont okos dolgokat írtál. Egy zárható kis sufni már elég lenne neki ahhoz h nekikezdjen élni. De lenne más lehetőség is:
http://index.hu/gazdasag/2014/02/25/sokszor_annyi_ures_lakas_van_mint_hajlektalan/

...

Egyébként a hajléktalanság problémája is visszavezethető hasonló kiindulóponthoz:
https://www.ferfihang.hu/2013/09/16/a-ferfiak-tarsadalmi-problemaja-nogyulolet/

''Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház!
Bátorkodtam elmenni egy hajléktalanszállóba, ahol 10 férfi közül 8-nak a TÖRTÉNETE ÚGY KEZDŐDÖTT, HOGY AMIKOR ELVÁLTAM. Ezért senki nem felelős?
Amikor külső társadalmi nyomásra vagy más csoportok nyomására a családon belüli, hozzátartozókon belüli erőszakról szóló törvényt megalkotjuk, úgy alkotjuk meg a törvényeket, hogy nem gondolunk arra, hogy megoldunk egy problémát, amivel egy másik problémát idézünk elő, és akkor most csodálkozva állunk, hogy itt van a hajléktalanság kérdése. Egyidejűleg ugyanazok a liberális jogvédő szervezetek - amelyeket egyébként külföldről pénzelnek - olyan szakvéleményeket adnak, hogy milyen jó a családon belüli erőszakban a kitiltás, és megoldásokat ezekre a kérdésekre nem adnak, ugyanakkor most a hajléktalankérdésben azt mondják, hogy mit akar ez a parlament csinálni, mert hogy kezeli, és hogyan próbálja, és a büntetőjog kategóriába tolja.'

Ne értsük félre; mikor Lukács a családon belüli erőszak törvényi szabályozása kapcsán kitiltásról beszél, akkor a távol tartás intézményét érti ez alatt. Lényegében jó hasonlattal, hiszen ennek eredményeként bárminemű elhelyezés igénye nélkül tilthatnak ki otthonából akár olyan személyeket is, akiket esetleg csak anyagi érdekből kíván a közös ingatlanból eltávolítani a családon belüli erőszakkal hamisan vádaskodó házastársuk.'


'A férfijogi aktivisták által régen hangsúlyozott tény, hogy a hajléktalanok jelentős része férfi.
/Megj: nálunk 80% körüli az arányuk./
Közismert, és most Dr. Lukács Tamás által is kihangsúlyozott tény az is, hogy a hajléktalan férfiak JELENTŐS RÉSZE EGY VÁLÁS KAPCSÁN KERÜLT LEJTŐRE. Közismert, de szóba hozni nem illik; a magyar bíróságok, a gyámügy, a szociális rendszerek sok esetben részrehajló, a férfiakat hátrányos helyzetbe kényszerítő intézkedéséket hoznak. Közismert tény, hogy a zömmel női családjogi bírák alkalmatlannak bizonyulnak több esetben arra, hogy a férfiakkal szemben igazságos, szolidáris családjogi döntéseket hozzanak.'
Előzmény: zed911 (10) 0 VÁLASZ
SilAsh 2014. 12. 23. 14:22 | #12
Az alkohol növeli a meleg érzetét, de valójában értágító hatása lévén csak megkönnyíti a kihűlést.
+2 VÁLASZ
tjunior 2014. 12. 23. 14:18 | #11
Arra mondjuk nagyon kíváncsi lennék, szerinted az alkohol miként védi meg a szervezetet a kihűléstől. Tényleg kíváncsivá tettél.
Előzmény: zed911 (10) 0 VÁLASZ
zed911 2014. 12. 23. 13:58 | #10
Halvány lila fingotok sincsen milyen lehet egy hajléktalannak. Túlélni hidegben alkohol nélkül egy éjszahát, napokat, éveket...
Hiába lesz valamijök egyfolytában nem tudják magukkal hurcolni, mert ellopják még a takarójukat is.
Egy hajléktalannek egy zárható konténer ággyal világítással, zuhanyozási lehetőséggel már kiugrái lehetőség lenne.
Ha biztonságban tudhatná a dolgait, lenne biztos alvó helye, nem kell sorbanállni szállókon vagy ingyenkajáért. Le tudna forró vízzel zuhanyozni, és mosni. Na akkor el tudna menni munkát nézni akármit. Utcasepréstől kezdve a McDonaldsig.
Amig ilyen minimális dolgok helyett stadionokra költünk addig nincs miről beszélni.
Alkohol nélkül meg megfagynak. Még most is, pedig még nincs annyira hideg és fagy...
lo'ko''to'' 2014. 12. 23. 12:19 | #9
Azért képzeld már magad egy hajléktalan helyébe eltekintve attól, hogy miért került ilyen helyzetbe: nincs hol laknod, fázol, nem tudsz tisztálkodni, éhes vagy, nézned kell az embereket, akiknek mindenük megvan, ami neked nincs, lenéznek téged.
Mennyi esélyed lenne kitörni a hajléktalanságból, ha alig van végzettséged?
Valószínűleg nem sok, ha iszol, ha nem. Egy ideig mindenki próbálkozna az utcára kerülése után egyenesbe jönni, de szerintem ti is ráunnátok ha mondjuk már a harmadik telet töltenétek az utcán bármiféle siker nélkül.
Titeket mi tesz boldoggá, család, feleség, karrier, szórakozás, haverok? Nekik ilyen nincs, akkor mi tenné őket boldoggá?
Az ember keresi a boldogságot ha pedig nem talál, akkor a legkönnyebb utat választja, ez pedig náluk a pia.
izé012 2014. 12. 23. 11:24 | #8
' Figyeljünk inkább a gyerekekre, hogy ők miért is akarnak annyira tudatmódosultak lenni?'

Már régóta megvan az oka csak a nagy többség nem akarja megérteni:
http://www.ferfihang.hu/2011/11/28/apatlansag/
-A fiatalkorú öngyilkosok 63%-a apátlan családból érkezik.
-Az otthontalan vagy otthonról megszökött gyerekek 90%-a apátlan családból származik.
-A viselkedési rendellenességeket mutató gyerekek 85%-a apátlan családból származik.
-Az indulati problémákkal küzdő nemi erőszakolók 80%-a apátlan családban nőtt fel.
-A középiskolából kibukók 71%-a apátlan.
-Az elvonókra járó fiatalok 75%-a apátlan családból érkezik.
-A javítóintézetekbe száműzött gyerekek 70%-a apátlan családból jön.
-A fiatalkorúak börtönének lakói között 85% apa nélkül nőtt fel.
Előzmény: Tomi Demo (4) +7 VÁLASZ
Dmckayals 2014. 12. 23. 11:14 | #7
A világ képe mindenkinek olyan fényes, amennyire megéli és mindenki reálisan gondolkozik. A saját realitásának megfelelően. ezért van, hogy valaki örül az esőnek, más meg bosszankodik rajta. Az eső nem rossz, nem jó, az csak eső. Az emberek véleménye, ami alapján jónak vagy rossznak ítélik meg.
Én is optimistábban gondolkozom, mint a környezetem. Mondhatnám, hogy bennük van a hiba, pedig senki nem hibás, csak mások vagyunk.
Előzmény: xanax (6) +2 VÁLASZ
xanax 2014. 12. 23. 10:46 | #6
Talán azért, mert a világ képe nem olyan "fényes", mint azt sokan gondolják, illetve próbálok reálisan gondolkodni.
Előzmény: lackópetykó1 (5) 0 VÁLASZ
lackópetykó1 2014. 12. 23. 10:14 | #5
Hűha. Neked elég sötét világképed van... inkább állj le a xanax-al.
Előzmény: xanax (3) -1 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2014. 12. 23. 09:50 | #4
Én meg azt mondom, hogy nézd meg a mostani fiatalokat. Előttük az élet, vannak szüleik, van hol lakniuk, rendszeresen pénzt is kapnak, ruházzák, ellátják őket, több havi átlagfizetésért vásárolt mobilt nyomkodnak. És rengeteg pénzt költenek alkoholra, és drogra. Nem csak hétvégén, de hét közben is. Azt hiszem ezt mind tudjuk, látjuk.
Pedig az ő helyzetük nem nagyon hasonlítható egy idősebb,kilátástalanul hajléktalan emberéhez, aki a társadalmi norma peremén él. Mégis szerencsétlen csövestől várják el, hogy ne piára költse a pénzét.
Szerintem nem túl sok öröm lehet az életükben. És ha a pia egy kicsit segít ezen, ha könnyebb ettől, vagy jobb kedve lesz tőle, segít a hideg éjszakákon, akkor nyugodtan vegyenek a piát maguknak a pénzen, amit adok. Egy meleg szobából, empátia, és ismeret nélkül könnyű ítélkezni, és elvárni.
Elég nyomor az nekik, hogy így alakult az életük, és nap-nap után így telik el, ne rajtuk akarjunk már társadalmi rekreációt végezni, és elvárásokat támasztani.
Figyeljünk inkább a gyerekekre, hogy ők miért is akarnak annyira tudatmódosultak lenni?
Előzmény: Ladaboy (2) +5 VÁLASZ
xanax 2014. 12. 23. 09:24 | #3
Láttam már néhány ehhez hasonló videót. Nekem már az elsőnél az lett a véleményem, hogy talán megrendezett is lehet az egész történet. Itt szerintem a video készítői a nézettségre, majd az abból származó bevételre hajtanak, és jól csinálják. Jól jár a hajléktalan is, mert kap egy kis jutalmat a szerepért, és persze a készítők is.
Itt nincs szó önzetlen adakozásról.
Lehet minuszolni.
-1 VÁLASZ
Ladaboy 2014. 12. 23. 08:47 | #2
Az ilyen hajléktalanoknak adnék én is. De amíg azt látom,hogy a Tesco,Lidl stb parkolóban elkéregetik a bevásárlókocsimat,és a százasokból a szemem láttára több üveg koccintóst vesznek,addíg ne várjanak tőlem semmit. Egyetlen egyszer fordult elő,hogy egy 50 körüli egészen normális kinézetű férfi nem szeszt vett. A Tescónál elkérte az én kocsimat is.Húztam a szám,de odaadtam.Mondtam haveroknak,nézzétek,most megy italért. Mire átértünk Lidl parkolóba,megint láttuk a tagot,ott is kapott pár százast. Láss csodát,a másik pénztárnál pont velünk együtt fizetett,és csak ennivalókat vett,meg valami tisztálkodó szert.Semmi piát! Adtunk volna még neki,de mire kiértünk,eltünt.
Lusti 2014. 12. 23. 08:36 | #1
Hát igen.A ritka emberek egyike.