szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Juhász Péter az m1 Ma Reggel című műsorában a vagyonnyilatkozatáról szóló beszélgetés helyett inkább teljes erőből nekiment Rogán Antalnak, a korrupciónak és a műsorvezető Fábián Barnának is. Az m1 bár minden más reggeli interjút igen, a Juhásszal készültet fél 10-ig nem tette közzé a honlapján, de itt megnézheti!

A vagyonnyilatkozata és az azzal kapcsolatos összeférhetetlenségi eljárás miatt hívták be Juhász Pétert, az Együtt-PM politikusát az m1 Ma Reggel című műsorába, a politikus azonban lerohanta a műsorvezető Fábián Barnát. Az m1 reggel fél 10-ig nem tette közzé a honlapján a politikussal készült beszélgetést, bár más reggeli interjúkat igen, a cikkünk végén azonban megtekintheti!

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Juhász vagyonnyilatkozata alapján a politikusnak nincs se foglalkozása, se jövedelme, se megtakarítása, csak adóssága, ezért Böröcz László V. kerületi fideszes alpolgármester összeférhetetlenségi eljárást indított ellene, mondván: a vagyonnyilatkozat valótlan. Az m1 eredetileg ezért hívta be Juhász Pétert, a riporter Fábián Barna kérdésére azonban Juhász Rogán Antal és Portik Tamás kapcsolatairól kezdett beszélni, de hozzátette, hogy a bejelentés pillanatában valóban nem volt más jövedelme, mint az önkormányzati képviselőségből származó jövedelem.

"Vannak így emberek Magyarországon, hogy keveset keresnek és nincsen megtakarításuk. Ezek az emberek sokszor éhesen ébrednek reggel, csak hogy a tegnapira térjek vissza, tehát azt is feltehetné a tegnapi sziporkája után ugyanilyen logikai alapon, csak hogy visszatérjünk a tegnapi sziporkájára, hogy ha nincs pénze, nem éhes, akkor ha nincs pénze, akkor nem lop?" – mondta Juhász Fábián Barnának arra utalva, hogy a szerda reggeli adásban a műsorvezető Harrach Péternek a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy egy felmérés szerint sok gyerek nem azért nem reggelizik, mert nincs pénzük, hanem "mert nem éhes".

Fábián visszautasította Juhász kijelentéseit, és közölte, ő nem sziporkázott, mert "nem sziporkázunk azzal, aki éhezik".

"A kollegáim nem mondták, hogy nem erről?" "Nem zavarja, hogy tennék fel kérdést?" "Ez egy műsor, ahol én szoktam kérdezni" – próbálkozik Fábián Barna a közel 7 perces interjú során, de Juhász a továbbiakban kitér arra, hogy az elmúlt 8 év alatt eladták az V. kerületi ingatlanvagyon harmadát, és hogy reméli, hogy fog vizsgálat indulni ez ügyben is.

A beszélgetés végén Fábiánnak végül sikerül egy kérdést feltennie, nevezetesen azt, hogy Juhásznak "hogyhogy nincs semmije 44 évesen?" A politikus erre azzal vágja ki magát, hogy amikor jól keresett, akkor is civil mozgalmakba ölte a pénzt, de az MTV-nek különben sem azzal kellene foglalkoznia évi 77 milliárdból, hogy hogy lehetséges, hogy neki nincs lakása, hanem inkább azzal, hogy kik és hogyan "lopják szét a közvagyont".