Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
rermo 2014. 11. 24. 10:55 | #9
Persze mehetünk még tovább a dolgok megértésében . Ugye az életünk menetét két dolog irányítja . Az érzelmeink és az értelmünk ... ebből milyen koktélt keverünk ki melyik lesz a döntő melyik uralja az életünket az rajtunk és a génjeinken múlik . Ebben az esetben és minden más esetben is amit felsoroltál ... hallgathatunk az érzelmeinkre ... " Hú de jó volna szárnyalni egy kicsit " és hallgathatunk az értelmünkre ... " A drog és a tudatunk egyébb módosítása káros lehet , mert idővel az értelmünk felett átveheti az irányítást az érzelmünk...ebben az esetben elszakadhatunk a valóságtól " ... és késztetést érzünk a szárnyalásra .
Előzmény: palinkaman (8) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 11. 24. 09:14 | #8
Ha már itt tartunk sztem nem csak káros szenvedélyekre, gyönyörhajhászásra lehet ráhúzni a videót, hanem mindenre, minden olyanra, amit az ember ismétlődően csinál, pl. magánéleti, munkahelyi sikerek, szórakozás stb. Az ember egy idő után megunja a rendszeresen ismétlődő dolgokat, és a végén már csak azért csinálja, próbálja meg újra és újra, hogy hátha még egyszer érezni fogja azt az örömöt, amit az első alkalommal (pl. karrierépítés első sikerei) érzett.

Összefoglalva: a dolgok sokszor megszokottá válnak, esetleg kiég az ember, és csak az árnyéka régi önmagának. Azt hiszem erre mondják, hogy "jóból is megárt a sok", és ezalatt a ténylegesen jó dolgokat is lehet érteni.

Tisztelet a kivételnek! :)
justil 2014. 11. 24. 01:45 | #7
Szerintem meg hatásvadász. Persze, szimbolikusan megfogja a lényeget, de az élet a legtöbb esetben ennél jóval összetettebb. Azért jópofa, meg minden...
Tooni 2014. 11. 23. 20:37 | #6
Jó, hogy ott a magyarázat, mert a filmből nem jön át mindez. A kiwi szemmel láthatólag nem tűnik depisnek, "csak úgy" talál a földön egy érdekes dolgot, aminek az üzenete akár az is lehetne, hogy "a kincs a földön hever csak fel kell venned", az első kipróbálása egy abszolút pozitív élmény: repül az amúgy röpképtelen madár, megtette azt, amiről eddig csak álmodni tudott.
Ezért értelemszerűen nem hagyja ki a második, sem a harmadik alkalmat.
Előzmény: norbertvincze (5) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 11. 23. 20:09 | #5
"Az animáció tökéletesen szemlélteti, hogy milyen veszéllyel jár, amikor lelki problémák esetén, a valóság fájdalmaitól való menekvést, valamilyen hagulatjavító szerben, vagy cselekvésben lelik meg azok, akik bizonyos okokból kiindulva képtelenek megbírkózni belső problémáikkal. Az animációban látható folyamat természetesen nem csak a ‘drogok’ esetében alakulhat ki, a mechanizmus analóg minden más önkárosító szer, tárgy, csalekvés eseteivel, mint például a túlzott evés, ivás, mértéktelen testedzés, szerencsejáték, stb."
Tooni 2014. 11. 23. 20:01 | #4
Hát persze, kicsikém...
:P ;)
Előzmény: rermo (3) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 23. 19:10 | #3
..igen , de az utolsó adagot nem szívta fel ... talán észhez tér ...???
Előzmény: Tooni (2) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 23. 18:44 | #2
Nincs. A drog rossz. Pont.
Előzmény: rermo (1) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 23. 18:36 | #1
Döbbenetesen hatásos .... a végére vártam happy endet ... talán van némi remény .