Amit az allergiások sem tudtak: nincs is allergia!

Egészségügy
2014 szeptember 07., 11:35
comments 188

Sokan vagyunk, akik augusztustól szeptemberig bedagadt fejjel, vörös szemmel, egész nap taknyozva, tüsszögve és krákogva járjuk a várost, a jó öreg pollenszezonban.

Magyarország ráadásul halmozottan hátrányos, mert Európa legszennyezettebb, a pollennek legjobban kitett területe. Itt a 250 ezer féle virágzó növényből 250 fajta gyom pollenje okozhat allergiát. A parlagfű a legrosszabb: 1 darab példány 8 milliárd pollent is termelhet, és ha 1 m³ levegőben 30-50 pollen van, már az kiválthat tüneteket. A szél pedig a szemcséket 400 km-re is elviheti, tehát nincs menekvés előle. Még 100 éve sincs, hogy az első világháborúval bejött Magyarországra a parlagfű, de ma már a parlagfűre allergiás kutyákról is lehet hallani.

Hogy mitől alakulhat ki, az pontosan az ún. „tudomány” sem tudja. Szerencsére az interneten ma már tényleg minden kérdésre lehet választ kapni, és sokan annak is tudni vélik az okát, hogy miért a pollenallergia a leggyakoribb allergiás megbetegedés a civilizált világban (a világ 10-20 százaléka allergiás), és hogy miért van az, hogy nem sokára minden második magyar szenvedni fog tőle.

Röviden: összeesküvés áldozatai vagyunk.

Na de melyiké? Senki sem tudja, de vannak tippek. Ezeket gyűjtöttük össze.

1. A chemtrailtől leszel allergiás

pollen összeesküvés

Tipikus 21. századi allergiamagyarázat: a chemtrailesek génmódosított polleneket szórnak, így lesz egyre több az allergiás.

2. El a kezekkel a magyar gazdáktól!

photo_camera Fotó: KCNA via KNS / AFP

Az ezzel foglalkozó fórumokon arról is szó van, hogy: „Ha az amerikai ambrosia irtását nem büntetéssel, hanem támogatással próbálnák megvalósítani, jobb lenne.

De az látszik, hogy a gazdák földjeire vadásznak, nem magyar befektetők érdekében.

Ha támogatnának, akkor pillanatok alatt elmúlna az úgynevezett "parlagfű veszély". De az, hogy az allergiások helyzete javuljon, senkit nem érdekel. Valóban nem a parlagfű a bűnös, hanem azok, a homályban sumákoló körök, akik a parlagfűre hivatkozva „ganyéznak kifele a magyar paraszt alól.”

3. Erről is a kommunisták tehetnek

csernobil

„Arra gyanakszom, hogy Csernobil óta van, csak ezt senki nem mondja, egy óriási összeesküvés elmélet áldozatai vagyunk”

vetették fel a gyakorikerdesek.hu-n, és megjött a válasz is: „Több, mint valószínű, hogy nem csak elmélet!”

4. Az allergiás szexuálisan frusztrált

Ugyan nem egy összeesküvés, de az allergia eredetére adott csodálatos magyarázat olvasható a lelkititkaink.hu-n. A szerző itt azt írja, hogy:

„A pollenallergia lelki okai a nemiségben, a szexualitásban keresendők.”

Példákat is felhoz:

  • „Judit bűntudatból ment férjhez a fiúhoz, akivel soha nem élvezte a szexuális életet.” A tudattalanja „azért »választotta« a pollenallergiát, mert amikor köhögött, tüsszögött, folyt az orra, és a könnye, akkor mentesült a házastársi kötelezettségek alól”. Aztán „megtanulta, hogy a saját teste az övé”, megtanult nemet mondani, megvédeni magát, és „amikor már nem volt szüksége arra, hogy az allergia védje meg, meggyógyult”.
  • „Néhány férfi nem szeret csókolózni. Nekik kifejezetten jól jön a »folyik az orrom, köhögök« állapot.”
  • Volt, akinél a bűntudat okozta az allergiát. „A házastársa megtagadta tőle a szexuális együttlétet, ő keresett egy külső kapcsolatot. A neveltetése (ne feledjük el, hogy az allergiások normatartók, szabálykövetők) és a saját szexuális igényei egymás ellen feszültek.”

5. A világkormány irtja az ambróziát

photo_camera Van még kérdés?

A műfaj csúcsa Weixl-Várhegyi László írása, ami több elméletet is magába olvaszt. Az írásban Weixl-Várhegyi hosszan értekezik arról, hogy bár a búzára szerinte a lakosság 90 százaléka, a szarvasmarha tejére meg a 80 százaléka allergiás, azokat mégsem irtatják, mint a parlagfüvet, ami a rákot is gyógyítja(!), üldözik. A szerző tudja ennek az okát:

„A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak (én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy

a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne.

Ezért a világ urai, a fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több Föld-történeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak. Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől.”

A fenti ötletektől nyilván senki sem lett okosabb (sőt), így hát legalább egy jó tanáccsal szeretnénk szolgálni mindenkinek, aki nem szeretné a következő napokban állandóan fújni az orrát:

Ne fújd az orrod!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.