Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 04. 10. 16:56 | #60
Még ennek a választásnak is több értelme volt, mint a pár nappal korábbi parádénak. :)
http://index.hu/belfold/2014/04/07/az_mszp_tarolt_a_szepsegversenyen/
Előzmény: lilaflexninja (59) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 10. 07:56 | #59
Szerintem a csaj jobban néz ki, nyerjen ő! No de legalább felkerült a Havanna lakótelep is a térképre egy kis időre. Én szerintem bárhogyan is, de meg lesz az a kétharmad, mert nagyon ciki lenne most már, ha nem.
Előzmény: I. C. Wiener (58) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 04. 09. 17:22 | #58
Akiken a kétharmad múlik
http://index.hu/video/2014/04/08/a_ketharmadot_eldonto_rivalisok/
A köpködés "kicsiben" ugyanolyan gusztustalan, mint "nagyban". Hányni tudnék az összes párttól.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 09. 13:03 | #57
Béke!
Előzmény: Tooni (56) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 04. 09. 12:24 | #56
"lesz itt hosszú kommentharc"
Rám ne számíts!
Hajrá összetartás :D
Előzmény: lilaflexninja (55) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 09. 11:44 | #55
Érteni értem, csak fel nem foghatom, hogy kivel és miért és hova kéne összetartanom. De ha most ezt kifejtem, akkor megint lesz itt hosszú kommentharc, és izélkedés, hogy ki a rossz arc.
Előzmény: Tooni (54) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 04. 09. 09:45 | #54
így legalább meg is érted.
Előzmény: lilaflexninja (53) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 09. 09:22 | #53
Jaj a cár új ruhája megvolt diafilmen! :)

Amúgy szép példák, tényleg mesébe illők.
Előzmény: Tooni (51) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 09. 09:12 | #52
Jaja, ezt értettem
Előzmény: kissfreezer (50) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 09. 08:59 | #50
Mindig magyar voltam, de csak nemrég van róla papírom!
Előzmény: lilaflexninja (49) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 09. 08:40 | #49
Isten látja lelkemet nem akarlak izélgetni téged, de most olyan ez a téma, ami nekem Magyarországon élő magyarnak egy kicsit kényes. Azt mondod, hogy román iskolába jártál, román irodalmat tanítottak, de most már magyarként mutatkozhatsz. De:

1. Mitől magyar ember a magyar? az állampolgárságtól, vagy a nemzetiségétől?
2. Itt élsz-e Magyarországon, itt neveled-e a kölyköket, itt akarsz-e meghalni, itt fizeted-e az adót, itt szívsz-e, vagy örülsz éppen, itt szenvedsz-e, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy kéne?

Én megértem, hogy a Nagymagyarország régi területein lakó magyarok, úgy érzik, hogy nem igazi magyarok esetleg, vagy szóval, hogy van egy anyaország, meg ugye az elszakadt területek, és hogy emiatt ők "csak" egy nemzetiség egy másik országban, de közben egy kicsit azt érzem, hogy úgy működik ez, hogy jó dolog, hogy jöhetünk magyarba dolgozni, de amúgy nem is akarnánk mi itt élni. Nem tudom, mert nem ott lakom, szóval nem tudom, hogy manapság, mennyi hátránya származik egy erdélyi/romániai/szlovákiai/vajdasági magyarnak, abból, hogy magyar. De ha származik hátránya, akkor költözzön ide. Ezt tényleg nem tudhatom. Viszont, legyek ezért anti-magyar, de azzal nem értek egyet, hogy olyan emberek is szavazzanak Magyarország jövőjéről, akik nem itt élnek, akik amúgy nem ezt a kis országot tartják hazájuknak, csak valami háttérországnak, ahova jó jönni, ha úgy tartja érdekük. Ugyanúgy nem értek azzal se egyet, hogy a külföldön (tőlünk nyugatra, ahol nem történelmi alapon élnek a magyarok) dolgozó és élő magyarok szavazhassanak, mondjuk Londonból, New Yorkból, vagy akárhonnan. Szavazzon, és szóljon bele az ország dolgaiba az, aki itt él, itt van lakcíme, itt van munkahelye, magyar rendszámú kocsit vezet, itt fizet adót, itt sír vagy nevet, itt hagyja a magyar lófaszt a seggébe rakatni. Akinek magyar az állampolgársága, és nincs lehetősége csikicsukizni, hogy ha akarom magyar vagyok, ha akarom nem. Egy országból kapja a kedvezményt, de a szopatást is.

Sokszor látom az olyan nosztalgikus sirámokat, hogy drága Erdély, de szép vagy, de hiányzol, ó én drága szülőföldem dimbesdombos lankái. Na akkor lehet ott élni, ott szavazni. Szomorú dolog, hogy egy ország sok részre szakadt, elvették a területeit, de vannak sajna államhatárok, amiket amúgy könnyen át lehet lépni már, mert EU vagyunk, de valahol tiszteletben is kéne tartani. Szar dolog, igazságtalan, de ez van.
Engem mint itt élő magyart felháborít, hogy boldog boldogtalan ki-be vándorol Magyarországra-ról, ahogy kedve tartja, én meg itt szopok, és ezt is tervezem továbbra is, de közben meg mások is beleszólnak az én dolgaimba, úgy hogy nem itt élnek. Lehet, hogy másképp látnám a dolgokat, ha mondjuk Erdélyben, vagy Szlovákiában, vagy a Vajdaságban élnék, de van szerencsém itt élni, én erről tudok véleményt alkotni. És bár nem vagyok jobb oldali beállítottságú, de valahogy én komolyan veszem az "itt élned, halnod kell" strófát, és látom, hogy más meg nem, de azért van szavazati joga.

Előzmény: kissfreezer (48) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 09. 08:13 | #48
"Direkt nem kértem a "kettős állampolgárságot". Ha jól emlékszem, ezen a honlapon is tiltakoztam az ellen, hogy külföldiek, akiknek (bocs) fingjuk sincs mi is Magyarországon a helyzet, szavazzanak."
Van köztünk, olyan izé tag, aki Fidesz nyalisnak tart engem, azért, mert alkalmasabbnak tartom Orbán Viktort bárkinél, az ország vezetésére. Van aki mást tart... ez eddig OK, de amit Te írsz, már bocs, de ez tényleg igazi segnyalás. Gyurcsány kedvéért, még a honosításról is lemondasz? Micsoda hős vagy!
Én román iskolában jártam, román irodalmat és történelmet tanítottak nekem, de mégis magyarnak tartom magam és immár magyarként is mutatkozhatom, ha külföldre megyek, mert másképp is néznek rám (ezt tapasztaltam), te meg egy önkényes politikai szeteplő miatt, még erről a jogodról is lemondsz? Nem semmi.
Előzmény: cila (43) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 09. 08:11 | #47

Cila, te tényleg nem ebben az országban élsz.

Ha itt nem csinálod, amit a főnök mond, már kereshetsz is új munkahelyet.

Már akkor is, ha rosszallóan megcsóválod a fejed.

Vagy ha nem dicséred meg őokosságának zsenialitását.

Tudod hány céget, vállalkozást láttam összedőlni az elmúlt évtizedekben? A leggyakoribb séma, hogy az "öreg" az utódjaira hagy egy addig kiválóan prosperáló szervezetet, amit aztán a tekintélyelven irányító pöfetegek semmi perc alatt tönkretesznek.
Mert nem értenek semmihez, s az egójuktól nem látják a környező világot, de mindent jobban tudnak.

Ha némi hasonlóságot fedezel fel ezügyben napjaink politikusainak többségével, az nem a véletlen műve... :)

Előzmény: cila (44) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 09. 08:03 | #46
"...az összes eszmét, vagy irányt gallyra vágják. "

Így van, csak idő kérdése.
Előzmény: lilaflexninja (45) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 09. 07:24 | #45
Hát vigyázni kell a vezetőinkre, mi lenne, ha valaki beszólna neki, az nem mutatna jól a híradásokban. Amúgy nem tudom, mennyire kell őket védeni, azért kíváncsi lennék, mekkora a fenyegetettségük, de szerintem semmilyen. De azért kell a TEK-eseknek is a munka.
Azt néztem, jó kis propaganda fotók azért készülnek rendesen, csak úgy mint régen, de hát ezen sincs mit csodálkozni. Mekkora öröm lehet, amikor az ország aktuális miniszterelnöke meglátogatja az új gyárat. Azért fontos dolgok ezek, nagyon érdekelheti az ott dolgozókat. De amúgy nem is értem, hogy miért kell meglátogatni. Mert mondjuk, ha nyílik egy új mercedes gyár az azért nem feltétlenül az aktuális kormány érdeme. Jó lehet, hogy nem gördít akadályt az útjába, de nagyobb érdeme az anyagyárnak, vagy az olcsó munkaerőnek, esetleg a jó magyar észnek.

Tudom, hogy nincs ilyen, hogy liberális, mint ahogy szocialista, meg mérsékelt-jobboldali, vagy kereszténydemokrata sincsen úgy rendesen, de attól még lehet hinni ilyesmikben, függetlenül a pártoktól. Mert azok az összes eszmét, vagy irányt gallyra vágják.
Előzmény: hawkeye (41) 0 VÁLASZ
cila 2014. 04. 08. 22:11 | #44
... nem dodonai jóslat. Nem a "fejesek", hanem a "kis emberek" alakítják a holnapot. Jön a főnök, mond valamit, bólintunk "Igenis", ha elmegy, csináljuk ahogy kell. Kérdezz meg, mondjuk egy, villanyszerelőt, módosított-e menetközben a terven? Lehet, azt mondja: "Igen, hogy a lámpa égjen s ne a ház"
Előzmény: cila (43) 0 VÁLASZ
cila 2014. 04. 08. 22:00 | #43
Lásd. Erről beszéltem. A határon túli magyarságnak (köztük én magam is) alig-alig van fogalma mi történik Nálatok. A nap 24 órájában (internet ide, k%E
Előzmény: hawkeye (42) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 08. 16:24 | #42
Cila, ez szófacsarás.

Ha azt írod, hogy 4 év alatt a FIDESZ szörnyű áron (amit jórészt mi fizettünk), valamilyen szinten rendbehozta az ország gazdaságát, de ezt lenullázta Pintér, Martonyi, Rogán,..stb. tevékenységével, a cigánypolitikával, a körkörös megalázkodással, akkor biztosan igazat adok neked.

De amíg így általánosságban jósolsz, dodonai megfogalmazásban, csak a demagógia jut eszembe...

Minden tiszteletem mellett....
Előzmény: cila (40) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 08. 16:18 | #41

Ó, hát ha tudod miképp került a krumplistészta a hokedlira, majdnem olyan öreg vagy, mint én....

Mi még tudunk kombinálni, s időnként még más véleményét is képesek vagyunk tiszteletben tartani... :)

Sok mindenben igazad van. Néha nagyon is. Jut eszembe,gyárlátogatás témában a helyzet rosszabb, mint régen. Míg Kádár nem félt a munkásoktól (vajh, emlékszik valaki, mit jelent e szó?), nyugodtan elvegyült a nép közé, a múltkor az egyik FIDESZ führer látogatása idejére a munkavállókat (erre nevezték át a munkásokat), bezárták a gyártelep egyik csarnokába.
Hogy ez a TEK túlkapása volt-e, én nem tudom...

Liberalizmus. Évtizedekkel ezelőtt én is hittem benne. Aztán jött az ocsmány SZDSZ csürhe, s bebizonyította, hogy ennek az eszmerendszernek a magyar változata undorító féreg bűnözők szolgálatába szegődött. Dehát nekik ez ugyanolyan ürügy volt az ország kirablására, mint a baloldaliság...



Előzmény: lilaflexninja (32) +1 VÁLASZ
cila 2014. 04. 08. 15:55 | #40
Csak annyit még: Ha jobb lesz, nem azért lesz, mert a leendő kormány, parlament, mit tudom én, ezt, vagy amazt tesz.
Hanem annak dacára!
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 13:41 | #39
Zárjuk


Előzmény: kissfreezer (38) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 08. 13:28 | #38
Liberális:)) Zárjuk ezt le azzal, hogy ?n mérsékelt-jobboldali vagyok de ne hozzál engem összefüggésbe a Fidesz-KDNP -vel.
Előzmény: lilaflexninja (37) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 13:20 | #37
Éljen a közös nemzeti érdek. Nem tudom miből vetted észre, hogy nem vállalom fel a politikai nézetemet, amikor többször leírtam már, hogy úgymond liberális vagyok, leírtam ebben a posztban is, hogy se a fideszre, se a jobbikra nem szavaztam, na akkor találd ki, hogy kire, és kifejtettem már többször a véleményem, hogy sajna jobb híján muszáj valakire szavazni, ha az ember nem akarja a fideszt, vagy épp a jobbikot. Valószínű ezekből nem látszik, hogy hova gondolom magam, főleg, hogy amúgy már azt is leírtam, pont neked talán, hogy egy szociális érzelmű liberális de a nemzeti érdekeket is szem előtt tartó kormányt szeretnék egyszer. Valami olyat, hogy mondjuk összegyúrnánk az mszp-t, a jobbikból a jobbik részt, mondjuk az lmp-t, meg a fideszből azt a részt, hogy elvileg foglalkoznak a kis emberekkel, de kihagynám mindegyikből a szélsőségeket, az euval és a fejlett világgal szemben állást és harcolást. amúgy azt is leírtam már, hogy nem a fideszt utálom, hanem viktort, és a többi fidesz vezért, azt is írtam már, hogy én tőlem akár a fidesz is maradhat, csak ne ez a bagázs vezesse. De jó, hogy ennyire figyelsz, biztos tele van a fejed örömkönnyekkel és szépen hangzó sorokkal a szép jövőről. És csak, hogy bunkó legyek. A fideszt nem szavazták vissza, a fidesz visszacselezte magát. A fideszt akkor szavazták volna vissza, ha mondjuk a 8millióból, 5 millió a fideszre szavazott volna. Na az már valami lett volna. Jaaaa és a független vagy ellenzéki dolog. Ha nem vagyok a kormány szimpatizánsa, akkor bárhogy is nézem, akár független vagyok, akár liberálbolsikomcsi, de ellenzék vagyok. Ez se bonyolult dolog.
Előzmény: kissfreezer (35) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 13:11 | #36
Há ez meg van bakeliten, emlékszem mennyit hallgattam gyerekkoromban, bár nem mindig értettem akkor. Reméljük sose lesz aktuális megint. Azért durva, hogy a régi 20-30-40 éves viccek, poénok gyakran még ma is megállják a helyüket, nem változik sokat a világ.
Előzmény: I. C. Wiener (34) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 08. 13:09 | #35
Tudod... van Cilla és köztem egy közös tulajdonság, ami benned nincs... Legalább mi felvállaljuk politikai nézetünket. A kormányválró szövetség is csak úgy nyerhetett volna, ha minél több ember számára felvállalható, de ehelyett a legnagyobb ellenfelük hírnevét vették célba és ezt sugalta a gyűlöletkampány is. Te úgy nézel engem, mint egy pártvakot, de a saját szemedben nem látod a gerendát. Ha ugyanazt a kottát sugallod, amit az ellenzék, akkor ne hidd azt, hogy eljátszhatod itt a független politológus szerepet és bár tudom, hogy nem az ényém lesz a végszó, mert most is munkaidőben írok, de nem csak az ellenzékből való kiábrándulás miatt szavazták vissza a Fideszt, hanem azért, mert elkezdődött valami, ami közös nemzeti érdekünket szolgálja.
Előzmény: lilaflexninja (30) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 12:49 | #33
hih, az orbanviktor.tumlr-t ismerem, de azért ha kicsit ellapozol a sokadik oldalra, ott csak a Viktort éltető kommentek vannak. http://orbanviktor.tumblr.com/tagged/pr%C3%A9mium-kontent

"pár máshogy gondolkodó linkje": http://fuckyeahkuruckomment.tumblr.com/ :) ez a szép a politikában, és az internetben is, hogy mindenre van találat.

Amúgy megdöbbentő, hogy emberek az fb-n saját nevük alatt, miket nem írogatnak.
Előzmény: hawkeye (31) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 12:42 | #32
Hát persze, hogy az én nézőpontomból erről szól. Valahol nekem az a fontos, ami nekem fontos. És bár egy normális, elfogadó, mások gondolatmenetébe és érzelmeibe belegondoló embernek tartom magam, lassan ott vagyok, hogy abszolút nem fog már érdekelni más vélemény, más gondolata, érzelme, mert azt látom, hogy affelé haladunk, hogy nem is szabad még véletlenül se máshogy gondolkodni, mert akkor hujjujjj van.

Én is éltem a Kádár rendszerben, jó a Rákosiban nem, de ha nem is éltem volna, azért szerintem értelmezni lehet ezeket az időket úgy is, ha esetleg fiatalabb az ember. De mindenesetre én spec emlékszem a május 1-ekre, a szocialista dalokra, amikor még minden arról szólt, hgoy éljen a párt, éljen a szocializmus, amikor minden arról szólt, hogy a szocialista blokkban minden jó és minden szép, a nyugat meg hanyatlik. Érzékeltem, hogy az emberek többsége kussban volt, mert ingyen volt az óvoda, mert ingyen volt az sztk, mert tudtak hétvégi házat venni, mert lehetett menni a Balatonra nyaralni, mert mindenkinek volt munkája, és mindezt köszönték a rendszernek, és fel sem merült az emberek többségében, hogy ezt miből is fedezzük, miből is jut mindenre. Emlékszem azokra az időkre, amikor Kádár volt az isten, meg a felesége, mert hogy ők a nép gyermekei, krumplistésztát esznek blabla, és valami kis lakásban laknak, legalábbis ez volt a köztudat, mert a Kádár az egyszerűséget hirdette. Emlékszem, amikor összefosta mindenki a gatyáját örömében és igyekezetében, ha Kádár, vagy valamelyik fejes meglátogatott egy gyárat, és minden de minden az aktuális rendszer éljenzéséről szólt. És lehet, hogy hülye vagyok, de sajna elég sok hasonlóságot vélek felfedezni a mai időkkel, bár most nem a kommunizmus zászlaja alatt mennek a dolgok, de úgy érzem, nincs nagy különbség, de ezen nincs is min csodálkozni, mert drága vezéreink, és a szimpatizánsaik nagy része is ebben a korban nőtt fel, ezt tanulta, ez ivódott beléjük.

És szerintem személyi kultusz az, ha bárki bármit mond, bármi történik de évtizedeken át azt gondolják az emberek, hogy csak ő, csak ő és a pártja, és senki más. És mindenki más hülye, és mindenki más agyatlan, aki nem látja, hogy csak ő. Ahol egy pártnak szinte az az első dolga, hogy nemzeti együttműködés papírt rakat ki kötelező alapon a falakra, mert annyira büszke, hogy ők most nyertek. Szóval várom, most mi lesz az első ilyen lépés. Szerintem Viktor képét minden falra. A párttal a néppel egy az útunk!

Ja, amúgy igen, igazad van, a seggnyaló vak bagázs igaz az összes elvakult fideszesre, jobbikosra, gyurcsányistára, meg mindenkire, aki kicsit sem hajlandó gondolkodni, és csak azt szajkózza, ami a pártprogramban, pártpropagandában van. Valszeg én is agyatlan barom vagyok, mert helyből, elvből utálom a mostani vezetőket, de bele szoktam gondolni a dolgokba, végig gondolom, lehet, hogy nem jutok feltétlenül jó következtetésre egyes nézőpontokból nézve, viszont nincs olyan párt, amiben vakon hinnék, bármit is csináljanak, akkor is tapsoljak nekik.
Előzmény: hawkeye (27) 0 VÁLASZ
hawkeye
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 12:30 | #30
Kedves Kissfreezer! Már bocs, de pont te vagy az élő példa a beetetésre! És már bocs, de ha megszámolod, hány ember hova szavazott, akkor lehet, hogy menni fog a matek is, és kiderül mennyire vert rá a Jobbik a nem jobbikra. És hidd el, a te nézőpontod is érthetetlen mások számára. Pont ez a baj, hogy el sem tudják, tudjuk képzelni, hogy attól, hogy valaki máshogy gondolja, mint mi, attól még normális ember lehet.
Előzmény: kissfreezer (29) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 08. 12:27 | #29
Kedves Cila! Ma az internet világában nem lehet beetetni egy nép 95%-át. Ráadásul az is említésre méltó, hogy a Jobbik is fölényesen rávert a szocialista összeborulásra. Gyurcsány hívek között Te pont beleesel a kb. 0,005%-ba, szóval egészen érthetetlen a nézőpontod a számomra.
Előzmény: cila (25) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 08. 12:19 | #28

Kedves Cila!

Nem tudom, nő-e vagy, esetleg férfi, de hogy nagyon szőke, az biztos.

Mert ha az összefogás bármely más vezető politikusát említed, lelked rajta. De hogy a te szívedet egy pszichopata elmebeteg töltötte meg, az nem semmi.

Nem bántani akarlak, csak kommentjeid alapján furcsállom az ízlésedet.... :)
Előzmény: cila (25) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 08. 12:14 | #27

A te nézőpontodból nyilván erről szól az egész.
Én mindössze arra figyelmeztetnélek, hogy a személyi kultusz - Rákosi - Kádár témával ne nagyon dobálózz, mert te csak azt tudod róla, amit tanítottak neked. Én viszont benne éltem, s tán ezért érzékelem az óriási különbséget.

"...diktátorimádó, seggnyaló, vak bagázst..."
Bocs, de ezt ugyanúgy mondhatjuk a másik oldal agyatlanjaira is!
Előzmény: lilaflexninja (23) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 04. 08. 12:01 | #26
cila 2014. 04. 08. 11:34 | #25
Direkt nem kértem a "kettős állampolgárságot". Ha jól emlékszem, ezen a honlapon is tiltakoztam az ellen, hogy külföldiek, akiknek (bocs) fingjuk sincs mi is Magyarországon a helyzet, szavazzanak. Állítólag az erdélyi szavazók 95%-a a FIDESZ-re szavazott. Beetették az embereket az "autonómiával", ami SCI-FI kategória. És nem attól lesz több krumpli a tányéron.
Én, ha (!) szavaztam volna, Gyurcsány mellett tettem volna le a voksom. "Elkúrta" vagy sem, ő és a pártja, AKKOR, amikor, mindenesetre őszintébb embernek látom.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 10:01 | #24
Ja igen, mert tényleg nem tudtam az elején, csak gondolkodtam közben, rájöttem, és gondoltam már nem törlöm ki az elejét.
Előzmény: hawkeye (22) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 10:00 | #23
Én spec. arra rágtam be, hogy 25 évvel a kádár korszak után, egy amúgy kisebbségben lévő csoport nagyobb személyi kultuszt körít egy ember köré, mint ami mondjuk a rákosi érában vagy a kádár korszakban volt. Hogy 25 évvel a kommunizmus után azok az emberek, akik a legjobban kommonistáznak, megszavazzák a szinte egypárt rendszert, hogy egy pártnak lehet az a szlogene, hogy csak a fidesz, csak a viktor. Hogy ennek a pártnak a szimpatizánsai olyan kommenteket írnak a fb-n meg mindenhol, hogy ilyen ember száz évente születik, hogy csak a viktor. (személyi kultusz megintcsak), hogy 25 évvel a rendszerváltás után, 45% szavazóval történelmi győzelemnek titulálják ezt a nyereséget, hogy úgy érzem dunába kéne lövetnem magam, és nem tarthatom magam magyarnak, mert én nem ezt akarom. Azért rágtam be, mert szerintem elvakult és agyatlan barmok megszavaztak valakiknek megint négy évet, mert pár ezer forintért az anyjukat is megizélnék, mert éljen a rezsicsökkentés meg szóljunk be az eunak. Mert a legtöbb elvakult fidesz rajongó azt szajkózza, amit a szájukba adtak, azt a négy-öt rigmust skandálják, mint valami mantrát, és ezek megszavazták, megnyerték nagy aránnyal, ami szintén felháborít, hogy hogy lehet egy demokratikus parlamentben kétharmaddal kormányozni. Az háborít fel, hogy most négy évig, azt fogják ugatni, hogy soselátottnépnemzetiösszefogás hatalmazott fel minket mindenre, mondjuk hogy alkotmányt módosítsanak, mert úgy érzik, hogy joguk van hozzá, pedig én nem hatalmaztam fel. És jönnek, hogy halad a haza, meg jobban teljesítünk, és én nem a haladás ellen vagyok, még akár el is hinném, hogy valami jót is képesek csinálni (bár nem nagyon), de ezt a posztkommunista, diktátorimádó, seggnyaló, vak bagázst tényleg a legvészesebb kommunista időkben is megirigyelték volna még a SZU-ban is. Szerintem rákosi és kádár forog a sírjában, hogy nem nekik volt ilyen táboruk.

Berágtam, mert elmentem szavazni, leadtam a voksomat, de szart se ér az egész. És nem azért, mert a fidesz nyert, hanem mert orbán, meg a többi, akik továbbra is a saját pecsenyéjüket fogják sütögetni, közben dobnak egy kis rezsicsökkentés csontot a népnek, vagy netán bevezetnek valami 12,5 havi nyugdíjat, és ezzel be van fogva mindenki pofája. Mert azt senki nem néz, ahogy a kádár rendszerben sem, hogy miből osztogatnak, csak osztogassanak, 10 dekával több párizsi jusson a macskának. Szar az egész rendszer úgy ahogy van. Ez most kiderült. És igen dühös vagyok emiatt.
Előzmény: hawkeye (22) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 08. 09:38 | #22

Jó dramatikus hatást kelt az elején nem tudni, aztán a végén mégis...
Már ezért sem tartozhatsz a Bender-log népéhez... :)

De nagyon berágtál. Mi a valódi oka? Nem arról szól a demokrácia, hogy arra szavazunk, aki tetszik nekünk...? :)

Azt meg én is a saját fülemmel hallottam a szavazókör előterében csoportosuló nyuggerektől, hogy "arra szavazunk, akire mindig szoktunk". Még mosolyogtam is, hogy mennyit fogják ezek keresni a szavazópapíron az MSZMP logót.... :)
Előzmény: lilaflexninja (21) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 07:44 | #21
Én hazaáruló szemét, aki nem a fideszre és nem a jobbikra szavaztam kíváncsi vagyok, melyik csoportba tartozom, de nem tudom, hogy mit takar a bosszú népe és a szappanoperák népe.

Szerintem amúgy, semmit nem ért a "gyűlölet kampány" amit valljuk be az összes oldal elkövetett (ha esetleg a jobbik nem, az is kamu, mert egyszerre ne legyenek már bárányok) , szóval nem azért nem került be egyéniben egyik sem, hanem mert vagy nem ismerték őket, vagy nem látták úgy az emberek, hogy xy kell a parlamentbe, vagy volt helyette egy fideszes ismert vagy ismeretlen, aki mindegy is hogy ki, de rá szavazunk mert csak a fidesz csak a viktor. Vagy mert olyan rohadt mocskos kommunista város vagy kerület (én is ilyenben lakom, és jó hely, és fejlődik, annak ellenére, hogy nem a fidesz nyert eddig sem) hogy hosszú évek óta szokásuk, hogy esetleg aszerint szavaznak, ami jó is lehet nekik. Szóval valószínű, hogy az egyéni jobbikos jelöltek nem jelentettek alternatívát, vagy egyszerűen jobban működött a csak így tovább propaganda.

Mire leírtam sejteni kezdtem, hogy most akkor vagy zsidó vagy cigány vagyok????? Jelentem egyik sem.
Előzmény: hawkeye (13) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 08. 07:36 | #20
Na ez zavar, vagy fog zavarni, vagy nem tudom, mert tegnap óta eldöntöttem, hogy nem nézek híreket, így legalább nem hallom mit mond a viktor, szóval hogy két harmad, és soha nem látott összefogás és nemzeti felhatalmazás, és történelmet írunk, és "a faszom meg a faszom beléd és belétek" (belga politikus 2 jó szám, de a politikus 1 is). Na szóval szuper dolog ez, hogy kétharmaddal királyok vagyunk, úgy, hogy ha akarom, akkor nézhetjük úgy is, hogy az emberek leszavazták a fideszt, mert többen szavaztak másra, mint a fideszre, sőt ha úgy vesszük, hogy az összes fideszes elment szavazni, az ennyi volt, és ha azt vesszük, hogy az összes nem fideszes szavazó is elment, plusz akik el se mentek, akkor ha nagyon számolnám, úgy kb az ország negyede akarja a fideszt. Szóval megint mondjuk két millió ember döntötte el (meg az ügyes választási törvények, amit kétharmadból nem volt nehéz megalkotni), hogy mi legyen itt négy évig. Köszi fidesz, köszi fideszesek, köszi sok köcsög aki el se ment szavazni, köszi itt sem élő magyarok, akiknek esetleg még helyi címük sincsen, vagy épp londonban vagy new yorkban dolgoznak, de jó beleszólni azoknak a dolgába, akik itt szopják a faszt. Csak így tovább, hajrá Magyarország, Előre a demokratikus és fejlődő jövőbe!

Amúgy, tényleg az ellenzék is elbaszta de nagyon, nem volt program, nem volt egység, nem volt alternatíva, nem volt összefogás, mintha nem is igazán akartak volna ők kormányozni.
Előzmény: 7sleeper (16) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 04. 07. 17:30 | #19
erről sajnos nem vagyok meggyőződve
az msz(m)p-től mást nem is várt az ember, de gyurcsány felbukkanásáig legalább lopni és élni hagyni volt a mottó
az szdsz-ben kevesekre jutottak a nagy pénzek (és még így is mennyit ártottak!)

de a fidesz.. ehh.. a legbosszantóbbak a helyi sötét kiskirályok. akik az utóbbi időben úgy hallottam elég sokmindent el tudtak intézni. (nem tetszik a sunyi bepróbálkozásra adott /akár csak kitérő/ válasz? tételes adóellenőrzés.. teljesen szabadjára voltak eresztve.. most meg majd felbátorodnak. "jó az irány". az hát. jó. szar..

és ebben szerintem cseppet sem vigasztaló az, hogy nem jöttek vissza az előzőek.

(nem vártam sokat, nem voltak és nincsenek illúzióim, de ez a kibulizott kétharmad ez veszettül rossz - azzal a mentalitással ami ezeknek van. /bár tény, hogy egyiknek sem lenne való/.. jó lett volna egy effektív orronkoppintás nekik, de az elmaradt..)

nu. a bőröndbe még nincs becsomagolva. sajnos egyik sem. :-)
Előzmény: hawkeye (17) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 07. 17:20 | #18

Apa, kezdődik...!

"Az európai parlamenti választásra bejelentkezett pártok hétfőtől már gyűjtetik az ajánlásokat, eddig 20 nyilvántartásba vett jelölőszervezet kért ajánlóíveket a Nemzeti Választási Irodától (NVI) - közölte az iroda elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Pálffy Ilona tájékoztatása szerint eddig 35 párt jelentkezett be az uniós választásra."

hawkeye
hawkeye 2014. 04. 07. 17:18 | #17

Tudom, hogy gyenge vigasz, de képzeld el, ha a hibbantak és bűnözők összefogása nyer!

Azzal vigasztalom magam, hogy ez még a kisebbik rossz....


Előzmény: 7sleeper (16) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 04. 07. 17:05 | #16
Ravennë pont azt írta, hogy az adott kisebbség amúgysem szavazott volna rájuk, tehát tökmindegy volt, hogy gyűlöletkampányoltak-e ballib oldalon azért, hogy de tényleg ne szavazzanak a Jobbikra. (fel lettek hergelve, el lettek kapatva - de az is már jóval azelőtt volt, hogy akár csak a miép megjelent volna a színtéren).

ha nem rajzolják át a szavazóköröket; alakítják át a javukra a választási rendszert (amivel egyidőben a létszámot is csökkentették majd felére); nem játszadoznak a százalékokkal --- továbbá nem csak 60% megy el szavazni; külhonban nem 96% szavaz ezekre (jó érthető, a legkisebb álságos szónak is örültek sokan, de azért 96%?? annyira jók nem voltak.. az meg, hogy a többi annyira szar és/vagy agyonhallgatott volt, még szvsz nem lehetett volna oka annyi szavazatot adniuk a fideszre..); nem ilyen pocsék a felhozatal --- akkor látszólag sem lenne ezeknek kétharmada..

a legjobb taktika kussban maradni. akárhogy van a törvény a bűnöző is 10 esetből 9,9-ben jobban jár ha ki sem nyitja a száját.. fidesz: trafik és föld maguknak, föld zsidóknak és úniós állatpolgároknak; rezsiharc szemfényvesztés (lett volna értelme, ha nem veszik vissza az általuk is elkótyavetyélt közmű-szolgáltatókat); adózás elszabott (fillérbaszó-milliárdherdálás); stadion - közgép - holokauszt-emlékév (és közben még náciznak is) "szentháromság; háziszekta történelmi egyház; klerikális kanálisok ténykednek karöltve vakondagyú helyi kiskirályokkal vidéken; "közmunka".. hát szépen csendben maradtak. program az zéró. folytatják.. de EZT?!

az igazi pofátlanság mégis az, hogy "az emberek támogatnak minket lámkétharmad". anyád a kétharmad. a 60% 44%-a. egynegyed felhatalmazással megint mindent megtehetnek.. pff..
Előzmény: hawkeye (15) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 07. 16:15 | #15

Tévedsz!

Több okból is. A lebeszélés kultúremberek közti társalgás, vita végeredménye.

Amit az ún. baloldal művelt, nem tartozik egyik szempontból sem az említett kategóriába.

Az ijesztgetés, meg a gyűlölködés - sajnos - túlságosan is hatásos, pl. a Szappanoperák Népére.

Nézd csak meg:

http://kuruc.info/r/57/126227/
Előzmény: Ravennë (14) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 04. 07. 15:51 | #14
Az ijesztgetős gyűlöletkampány max olyanra tudott hatni, aki alapból sem szavazott volna a Jobbikra... kétlem, hogy bárkit sikerült lebeszélniük. Amúgy sem nyertek volna... :P
Előzmény: hawkeye (13) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 07. 15:37 | #13

A szomszédom szerint az összefogdosósokra két náció szavazott tegnap. A Bosszú Népe, meg a Szappanoperák Népe.

Viszont az ijesztgetős gyűlöletkampány eredményes volt: egyetlen Jobbikos sem nyert egyéniben.
Tooni 2014. 04. 07. 14:21 | #12
És ezért jó dolog a politika :)
Előzmény: dude (8) 0 VÁLASZ
Miklós Csaba 2014. 04. 07. 13:29 | #11
Ez itt a Pénzfolyóról szól. Kicsit mélyebbre ás.
https://www.youtube.com/watch?v=Zk8oQvl0_Fk
+2 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 04. 07. 12:54 | #10
Epic! :DDD
Előzmény: dude (8) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 07. 12:47 | #9
http://www.e-nyelv.hu/2011-11-09/telik-telt-tellett/
ha már felvágsz, milyen precíz vagy;)
Előzmény: dude (8) 0 VÁLASZ
dude 2014. 04. 07. 12:32 | #8
Látod, itt viszont ma már két dolgot is tanultál ingyen: telik múlt ideje telt vagy tellett, mindkettő helyes, de aranyos ahogy próbálkozol ennyi agysejttel...
Előzmény: kissfreezer (7) +2 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 07. 12:25 | #7
Sajnos nem "tellett"
Előzmény: dude (6) -1 VÁLASZ
dude 2014. 04. 07. 12:16 | #6
A rezsicsökkentésből "kifojólag" már nem tellett jobb helyesírással rendelkező bérkommentelőkre? :D
Előzmény: kissfreezer (3) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 07. 12:15 | #5
Egy kis élt, és kárörvendést vélek felfedezni
Előzmény: kissfreezer (3) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 07. 12:13 | #4
Vagy egy kicsit jobb választási rendszer, gondolok itt arra, hogy normál esetben nem lenne elég a szavazatok 45%-a arra, hogy két harmados többséget szerezzen egy párt. Mert akárhogy is nézem, a 45% az kevesebb, mint fele a választóknak, és nem a kétharamada. Tudom, országos lista, meg választási körzetek, meg ilyenek. Ha nem gondolom jól, az azért van, mert bár próbáltam részletes adatokat találni, hogy hányan mire szavaztak, és mi alapján vannak a mandátumok, de nem találtam, hosszan meg nem volt türelmem keresgélni.

A videóról nekem is az jutott eszembe, hogy szívből szól, bár nem tudtam eldönteni, hogy vajon melyik oldal szívéből, de igen, valahol pont a kiábrándult, politikától messze lenni akaró emberek szívéből.
kissfreezer 2014. 04. 07. 12:09 | #3
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 04. 07. 12:07 | #2
Egész jó dal... több mondanivalója van, mint a Geszti-féle tinglitanglinak. A klipje pedig jól tükrözi, azt ami az elvakult szavazók fejében kavarog a politikával kapcsolatban. Pártszimpátiától függetlenül.

Az idei választásnak van egy pozitív hozadéka is. Azt vettem észre, hogy az emberek már kevésbé fogékonyak a negatív kampányra és az üres ígérgetésekre. Pont ezért bukott ekkorát ez a "baloldali összefogdosás". Nagyon jó példa volt erre a "szavazz a Jobbik ellen" kampány is, ami inkább idegesítő volt mintsem hasznos.
És hiába van sok sok hibája a Fidesznek, hogy ha nem volt egy életképes alternatíva, amelyik nem csak Orbánozni, siránkozni, picsogni képes. Remélem most már körvonalazódik, hogy ezt a kormányt csak egy pozitív beállítottságú és hiteles politikai erő tudná megszorongatni.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 07. 11:48 | #1
10 pont!