Egy csapat csivava tartja rettegésben Phoenix egyik kerületének lakóit

ÁLLAT
2014 február 24., 06:50
comments 20

csivava3

Csak tavaly, csak csivavákról hatezer bejelentést kaptak a phoenexi sintérek. A hívások a város egyik lassan elnéptelenedő kerületéből Maryvale-ből érkeztek, ahol a lakók panasza alapján

megvadult csivavák falkái tartják rettegésben a környéket.

Ami így elsőre elég hihetetlennek tűnik, tekintve, hogy a csivavák közül a nagyobbak úgy arasznyi magasak és extrém esetben akár négy és fél kilósra is felhízhatnak. De jellemzően inkább kisebbek.

csivava2

Mégis, a hír igaz. Az állategészségügyi hatóság összehasonlító elemzése alapján Maryvale-ből háromszor annyi bejelentés érkezett kóbor kutyák falkáiról, mint a környező városrészekből.

csivava4

A csivavák mostanra átvették a hatalmat a kerületben. 8-12 fős falkákban zaklatják a környék lakóit, például kergetik az iskolába tartó gyerekeket. Az elvadult csivavák nagy része nincs ivartalanítva, így rendkívül nagy tempóban nő a populációjuk.

Problémát okoz még az is, hogy a környék állatmenhelyei már telítettek, így nem is tudják befogadni az elfogott állatokat.

Maryvale egyébként az amerikai legfelsőbb bíróság nemrég visszavonult legendás bírónője, személyes kedvencem, Sandra Day O'Connor szülővárosa. (WSOCTV via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.