szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A leghülyébb közlekedésirányítási rendszer, a leghülyébb KRESZ-szabály, valamint a leghülyébb útfelfestés témájában várják a pályázatokat.

Az ország közútjain tapasztalható hülyeségek témájában hirdetett pályázatot a Fidesz - jelentette be Bíró Márk fideszes országgyűlési képviselő, a frakció közlekedési munkacsoportjának vezetője szerdán Budapesten, a Magyar Autóklub székházában tartott sajtótájékoztatóján. 

Elhangzott, hogy három kategóriában várják a pályázatokat: a leghülyébb közlekedésirányítási rendszer (mint például indokolatlan sebességkorlátozás, vagy kint felejtett KRESZ tábla), a leghülyébb KRESZ szabály, valamint a leghülyébb útfelfestés.

A pályaműveket 2013. december 13. 13 óra 13 perctől 2014. január 14. 14 óra 14 percig erre az email címre várják. A kiírók kérik, hogy a pályázat minél több információt tartalmazzon: fotót, a helyszín pontos megjelölését, akár GPS koordinátákkal.

Szigetelőszalaggal áthúzott 70-es tábla. Elég merész. Ilyen és hasolók, a blokkolasgatlo.hu-n
blokkolasgatlo.hu

Az értékelhető észrevételeket beküldők között minden témában értékes nyereményeket sorsolnak ki. A munkacsoport tagjai közül például az Autóklub háromszor 2 ember számára vezetéstechnikai tréninget, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete három biztonsági csomagot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet három navigációs készüléket, míg a Hungaroring Sport Zrt. a DTM magyarországi futamaira három páros belépőt ajánlott fel a nyertesek számára. Ezen felül - mint Bíró Márk kiemelte - a kormánypárt igyekszik megoldani is a jelzett problémákat.

Bíró Márk elmondta, hogy a Fidesz 2012-ben azért alakította a "KRESZ munkacsoportként elhíresült" munkacsoportot, hogy az utakon tapasztalható problémákkal foglalkozzon. Eddig is rengeteg emailt kaptak, amelyek alapján több problémát megoldottak. Így például betiltották a lézerblokkolót, de ugyanakkor a radardetektort engedélyezték. Az egészségügyi csomag hiányát csak akkor büntetik, ha szükség lenne rá, de nincs. A sárga lámpán való áthajtás sem büntethető. A szabálytalanul parkolókra kivethető bírságok nagy mértékben, általában 10 ezer forintra csökkentek, ugyanakkor a rokkant helyen való parkolásért 50 ezer forintos szabálysértési bírság jár - fejtette ki a kormánypárti képviselő.