Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 29. 15:13 | #41
"Ha csak a fejünket műveljük, és a szívünket elhanyagoljuk, bizonyosan több gond és több szenvedés lesz majd a világban. Viszont ha csakis a szívvel törődünk és sutba dobjuk az eszünket, akkor mi különbözteti majd meg az embert az állattól? Tehát e kettőnek együtt kell fejlődnie, és akkor az anyagi jólétet megfelelő szellemi fejlődés fogja kísérni. Szív és ész harmonikus együttműködése pedig létrehozza majd a békében és barátságban élő emberiség nagy családját."

A DALAI LÁMA
-1 VÁLASZ
RAPTOR 2013. 12. 29. 14:34 | #40
Na mi van,megártott a 29 órás repcsizés egy dobozban?
Vagy még karanténban várod az állat orvost? :D
Előzmény: the thing (33) +3 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 29. 11:22 | #39

Te meg 1 intelligens, választékos beszédű, művelt ember.

Bátortalanul bár, de javasolhatnám, hogy betépett állapotban ne írj a netre? Inkább hozz össze egy kistestvért....! :)
Előzmény: P0sz (20) 0 VÁLASZ
robi0000016 2013. 12. 29. 11:18 | #38
Teljes mértékben egyetértek. Szép volt a videó ahogy a hölgy is. Ha közel a vég akkor még a racionális ember is a hit és a hiedelmek felé fordul, mert általában a meglévő tudásunk nem ad kellő magyarázatot és bizodalmat a teljes létezés témakörével kapcsolatban.Így marad a "boldog tudatlanság" A hit. Ha eljön a vég akkor a mindenki meglátja az Istent és a jót a rosszban. És kénytelen felé fordulni, kitárni a szívét és várni a nagyobb jót.Ha nem akarja a silány sötét valóságot elfogadni hogy meghalsz és nincs semmi se menyország sem
Előzmény: Stickhorse (24) +1 VÁLASZ
imki 2013. 12. 29. 10:00 | #37
"na mesélj, hogy megy a mosogatás? :)"
Nem vették fel. Azért ír most ide. :)
Előzmény: norbertvincze (34) +1 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2013. 12. 29. 08:48 | #36
Biztos magadból indultál ki. :D Ebből a kultúrát erősen nélkülöző hozzászólásodból ez derül ki! Szóval úgy fest a csodálatos kenguruk földje se javított a helyzeteden. Maradj ott, ennek az országnak nincs szüksége rád, ez biztos!
Előzmény: the thing (33) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 12. 29. 08:14 | #35
Majd írj, ha boldog vagy :)
Előzmény: the thing (33) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 12. 29. 05:51 | #34
na mesélj, hogy megy a mosogatás? :)
Előzmény: the thing (33) +4 VÁLASZ
the thing 2013. 12. 29. 02:34 | #33
[Komment megjelenítése...]
-6 VÁLASZ
hogyismondjam 2013. 12. 29. 01:42 | #32
Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy értelmesebb (talán nem ez a legjobb szó) vagyok más embereknél. A videó megtekintése, és a kommentek olvasgatása közben ismét ez az érzés hasított belém. Tiszta dilók vagytok.

Azonban az embertársaim iránt érzett szeretetből elmondom, hogy mi a lényege ennek a videónak. És azt is, hogy mi nem. A vallás, az Isten nem. Az egy keret, amibe a csaj belehelyezi a mondanivalóját, mert nála mindennek ez ad keretet. A lényeg, hogy meg fogtok halni, és lehet, hogy nem lesz annyi időtök előtte töprengeni a dolgokon, mint neki.

Neki volt, és a következőkre jutott:
1, Mélyítsd el a kapcsolatod a szeretteiddel, mert mind meg fogtok murdelni.
2, Éld a napjaidat tartalmasan, mert ezek a napok teszik ki az életedet.

Hallottuk ezt már sokszor, lerágott csont. Abigail viszont egy csinos pofijú, fiatal, haldokló lány szemszögéből mondja el nekünk, így több emberhez eljut az üzenet. Ez volt neki is a célja. Nekem úgy tűnik, a saját tragédiájában is gondolt másokra, ezt szép dolognak tartom (evolúciós szempontból is hasznos)!


U.i.: Igen, ezért regisztráltam.
Makkász 2013. 12. 28. 22:25 | #31
A hittel lehet vitatkozni, csak nem érdemes. Ez ilyen egyszerű. Én, aki sok haldokló mellett ültem már, pont sz ilyen embereknél láttam, ahogy méltósággal mennek el, mint Abigail. S mivel mindig kérdés, h Isten miért engedi: aki ismeri a keresztény hitet (nem a vallásoskodást), akkor tudja, hogy e hit szerint ez a világ a bűn által megrontott, és Isten hazavárja az embert. Ahogy Abigail mondta: Isten"megmutatta, hogy a csodák csupán árnyékai annak, ami ránk vár." Hülye, aki hisz? Vagy hülye, aki nem hisz? Nem gondolnám. Mind a kettő meghal, az egyik így, a másik úgy. És mind a kettő élt is előtte valahogy. De összevetve egy haldokló lány szavait az itt elhangzott hozzászólásokkal, én elszomorodtam. Ez a lány egyszerűen hisz egy jobb világban, ahol örökké élhet. Miért kapaszkodna ebbe az életbe? El tudja ezt fogadni az, aki nem hisz ebben? Pont az alapján, amit mindenki hangoztat: az én életem, ne szóljon bele senki. Az ő élete (volt). El tudod fogadni, hogy így élt s halt?
Ragnar 2013. 12. 28. 22:24 | #30
Várjál koma, segítek neked.Ezt írtad: "Én meg attól tudok falramászni, ha valakinek ilyen prosztó a stílusa..."

Te a stílusomat sérelmezted.Erre írtam, hogy pont neked nem kellett volna megszólalnod.Kit érdekel, hogy mi miatt vagy/voltál tahó a múltban?!A lényegen nem változtat.Vagy a te felfogásod szerint akkor lehet valaki tapló stílusú, ha azt "válaszként" szánja valakinek?Írod is: "bunkóságra, bunkóság a válasz".Érdekes elmélet...
Szedd össze magad cukika, mert már magad sem tudod hol van az előre.
Előzmény: kredencz (29) 0 VÁLASZ
kredencz 2013. 12. 28. 22:05 | #29
Talán, ha vetted volna a fáradtságot és megnézted volna azokat a hozzászólásokat is, amikre az általad említett válaszaim születtek...
Tudod...bunkóságra, bunkóság a válasz. Ja, már értem...az a baj, hogy vissza mertem szólni (vagy csak saját véleményem van és nem a te és a fajtád által erőltetett ökörségeket fújom én is) és neked ez derogál. Sajnállak és feküdj vissza a trágyalébe.
Előzmény: Ragnar (7) 0 VÁLASZ
Gab222 2013. 12. 28. 21:46 | #28
Boldogok a lelki szegények, hiszen övék a mennyeknek országa!!!!! Gratulálok (majdnem ) minden kommentelőnek!
A videó szépsége, és a lány erőssége a lényeg, nem a vallás.
Nico 2013. 12. 28. 21:40 | #27
Igen, viszont te most egy nagyon értelmes és hasznos hozzászólást intéztél irányunkba.Ezzel a kommenteddel nagyobb vihart kavarhatsz, mint pár előtted szóló nethuszár.Egy fikarcnyival sem tettél többet hozzá ehhez a videóhoz és a témához, mint az, aki "anyázott"(megjegyzem ilyen nem volt).
És nem mellesleg a te helyesírásod is szar, olvasd csak át újból az általad leírtakat.
Szóval te sem vagy különb egyiknél sem.
Előzmény: Mage_ster (26) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2013. 12. 28. 21:04 | #26
A lényeg:
Legyen akár egy haldokló lány mondanivalója, akár egy cica fingása, vagy a cigányok által összevert nyugdíjasok vergődése a lényeg, hogy minden esetben akad itt pár olyan kretén, aki bármin képes vitatkozni és anyázni! Egyszer látnám azt, hogy élőben ugrotok egymásnak, nem pedig a biztonságos szoba falain belül karatéztok! Annyi szánalmas kommentet lehet itt olvasni, hogy az már szinte hihetetlen! Amelyik kutya ugat...
Mindenki okos, mindenki ért mindenhez, és mindenki meg tudja váltani a világot. Ja és a többi egy hülye fasz aki semmihez sem ért (és még a helyesírása is szar)
+1 VÁLASZ
szakika 2013. 12. 28. 20:12 | #25
Te tényleg menthetetlenül fogyatékos vagy =) Annyi közöm van "izé..."-hez mint neked az intelligenciához...
Előzmény: Ragnar (22) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 12. 28. 19:04 | #24
Egy racionalitásban élő embernek nehéz ezt a videót végignézni. Nekem is az.

Csodálatos dolog lehet a boldogabb lét és a jövőbeni találkozás reményében távozni az életből, ugyanakkor el kell fogadni, hogy egy nem hívő embernek ez a szemléletmód szembemegy a saját meggyőződésével, semmiféle magasztos légkört nem teremt, és megnyugvást sem nyújt számára. A hit ezen részeit valamiért mindig a problémák elöli egyfajta menekülésként értelmeztem.

Elfogadom, hogy valakinek ez nyújt támaszt, ugyanakkor az Istenben lelt megnyugvás hallatán nekem is görcsbe rándul minden racionalitásom. Szerintem izé.... is ezt próbálta volna megfogalmazni, és nem hiszem, hogy emiatt egymás torkának kellene esni. Hitbeli meggyőződésről vitatkozni ostobaság.
+1 VÁLASZ
izé.... 2013. 12. 28. 19:03 | #23
Most már tudom, hogy egy istenkáromló gonosz lény vagyok!
Talán én vagyok maga az ördög! :)

Hogyan tudom majd ezen túltenni magam?
Te jó ég!

Milyen isten az aki ilyen szenvedésekkel veri az állítólagos szeretett teremtményét, majd ezek után fiatalon a halál markába taszítja??
Gondolom a hívők ezt is kimagyaráznák ahogyan minden mást.

Az ő nevében elkövetett felfoghatatlan népirtásokról és egyéb kegyetlenségekről a történelemben most ne is beszéljünk.

Nincs rálátásom?
Azt hiszem az elmúlt évtizedek alatt sikerült elég információt és benyomást szereznem a dologról.
Számomra ennyi elég is volt a lényeg leszűrésére a nagy úrral kapcsolatban.
Megjegyzem a családban is volt elég (most gonoszkodom kicsit) hibbant ebben a témában.
Kettő már meg is tért azóta az urához hátrahagyva (6!) különböző korú gyereket csak azért mert nem voltak hajlandóak a kórházban vért elfogadni, holott ezzel megmenthetőek lettek volna.
Ennyit a hitről.

A lényeg, hogy bunkó tahó vagyok és így a hívők megnyugodhatnak.
Csak hogy ne sérüljön a kis mimóza lelkiviláguk.

Azért remélem a hölgy az utolsó pillanataiban nem szenvedett és mint egy édes könnyű álomként érte az öreg kaszás.
Kívánom legyen a hite szerint választott mestere mellett békében és örökké szerető családja szívében.

Mindazonáltal én ilyen urat nem szolgálnék.




Ragnar 2013. 12. 28. 18:20 | #22
Ahelyett, hogy belátnád, mekkora egy tirpák voltál, inkább kreáltál egy újabb nicket.Ügyes vagy kispajtás!:)
Előzmény: szakika (12) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2013. 12. 28. 18:16 | #21
szerintem nem az a lényeg, hogy milyen hozzászólások születnek itt, volt azért 1-2 h.sz. ami azt tükrözte, hogy átment a mondanivaló. Sokkal fontosabb, hogy kiben milyen érzéseket keltett, gondolom nem csak azok látták a videót, akik hozzászóltak, szóval biztos voltak még többen is akik a helyén tudták kezelni, illetve értékelni tudták a lány mondanivalóját, szerintem ez sokkal fontosabb :)
Előzmény: RockNRoller (13) 0 VÁLASZ
P0sz 2013. 12. 28. 17:43 | #20
Igazad van! Ez az internet. Tehát belemegyek a gyerekes kötekedésedbe ahelyett, hogy a képeit nézném.

1: Egy igazi gyökér, tahó, paraszt vagy.
2: Valószínűleg azért választotta a fotózást, mivel szeretett fotózni.
3: 24 éves volt. (Én 23 vagyok, tehát ha a 24 szerinted nem fiatal, akkor amúgy is megnyalhatod a zacskóm!)
4: Ha elolvasod, amit írtam, akkor kiderül, hogy a csajt nem sorolom, abba a kategóriába, aki csak imádkozik és nem tesz semmit, hanem pont ellenkezőleg, azt próbáltam kifejezni, hogy azzal nincsen semmi gond, ha valaki a vallásból merít erőt, de nem adja fel (mint, ahogy ez a lány sem). Pont ezért nem kellene egyből fikázni ezt a videót.
5: Lásd az 1. pontot.
6: Megnyalhatod a zacskóm!
+1: Gyakorold a szövegértést, mert egy gyökér, tahó, paraszt vagy.
Előzmény: hawkeye (19) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 28. 17:30 | #19

Ahelyett, hogy ide írnál, előbb néztél volna utána a történetnek!

Pl.

"fiatal, intelligens lányt, aki szeretett fotózni" Ez volt a munkája, s nem volt kifejezetten fiatal!

"Azt nem tudom sajnálni, aki a bajban is csak imádkozik és az isteneit kérleli, ő pedig nem tesz semmit a jobbért." A hölgy gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, és december elején meghalt.

Szóval elég nagy baj, hogy csak "ennyi jött le" neked....
Előzmény: P0sz (18) -1 VÁLASZ
P0sz 2013. 12. 28. 17:17 | #18
Ahelyett, hogy itt vitatkoztok, nézzétek meg a fotóit a weboldalán: http://www.abigailsmithphotography.com/, vagy a Fb oldalán (weboldala alján megtalálod a linket).
Csak mert nekem annyi jött le a videóból, hogy látok egy csinos, fiatal, intelligens lányt, aki szeretett fotózni, és sajnos van egy súlyos betegsége, de nem tört össze lelkileg, hanem van valami kapaszkodója, amiben hisz és ez erőt ad neki, hogy boldog legyen.
Nem vagyok vallásos, én abban hiszek, hogy a sikerek és eredmények és a boldogság eléréséért mindenkinek magának kell tenni, kinek többet, kinek kevesebbet, de ha folyamatosan jó irányba menetelsz, előbb utóbb odaérsz. Emellett persze számít, hogy ki honnan indul el és kinek hányan fújják a vitorláit, de ettől függetlenül még lehet menni előre, akármilyen hátul is vagy.
Azt nem tudom sajnálni, aki a bajban is csak imádkozik és az isteneit kérleli, ő pedig nem tesz semmit a jobbért. Ha valakit segít a vallás és az motiválja, azzal nincsen gond.
norbertvincze
norbertvincze 2013. 12. 28. 17:02 | #17
emberek különböző tudatszinteken másképpen magyarázzák a valóságot (és az istennel való kapcsolatot) :)
Előzmény: izé.... (1) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 28. 16:33 | #16

Ezért kár volt regisztrálni.....
Előzmény: szakika (12) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 28. 16:31 | #15

Ez egész biztosan így van!!!
Előzmény: RockNRoller (13) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 28. 16:31 | #14

Csak egy csendes megjegyzés: a hölgy hősiesen viselte megpróbáltatásait, tudatában annak, hogy meg fog halni. Ebben a hite segített neki. Nem értem, hogy lehettek ilyen embertelenül durvák, hogy még ebben a posztban is hozzák egyesek a DK stílust.

Nem lehetne inkább némi megértést, tiszteletet tanúsítani egy szörnyű tragédia elszenvedője iránt?

Ha nektek meghal egy, a szíveteknek kedves személy, róla is ilyen barbárul beszéltek majd...?


RockNRoller 2013. 12. 28. 16:24 | #13
Szerintem ez a lány bármilyen más reakciónak örült volna, csak annak nem ahogy veszekedtek.
+3 VÁLASZ
szakika 2013. 12. 28. 15:02 | #12
Utólag próbálod magaddal és az itt lévő emberekkel elhitetni, hogy igenis te vagy itt Mátyás az igazságos, pedig te is tisztába vagy vele, hogy a második kommentnél úgy viselkedtél mint egy kis napközis akinek beleszartak a müzlijébe.

Első kommentelőnk az istenes szöveg miatt kikapcsolta( igazából én is késztetést éreztem rá, de végignéztem). Szóval nem értem honnan is kellett volna tudnia azt , hogy a lány már nem él?! Ennek az információnak a hiányában pedig jót kívánt neki (Mekkora undorító köcsög egy ember nem??)

Aztán jössz te mint felsőbbrendű intelligens egyén, aki ha azt látja, hogy valaki nem néz végig egy videót és véleményt alkot vagy nem hívő, azonnali késztetést érez, hogy közbelépjen és virtuális villámokat szórjon rá.

Sajnos ezek alapján, aki egy szánalmas paraszt, az te vagy.




Előzmény: Ragnar (8) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 12. 28. 15:00 | #11
egyetértek :D
Előzmény: tool (9) 0 VÁLASZ
izé.... 2013. 12. 28. 14:23 | #10
Sajnos én magam is sokszor beleesem ebbe a csapdába, de tudod a reagálás és a mocskolódás az két külön dolog.
Előzmény: Ragnar (8) 0 VÁLASZ
tool 2013. 12. 28. 14:12 | #9
lassan szükség lesz egy "hit" kategóriára.
Ragnar 2013. 12. 28. 12:52 | #8
Igazán nincs mit.Nem is kell depresszióba esni, ugyanis még elég barátságos voltam.
Továbbá nem kell hívőnek lenni ahhoz, hogy valaki megnézzen egy ilyen jellegű videót.Az már csak téged jellemez, hogy egy kiejtett "Isten" szó hallatán fejvesztve menekülsz, illetve, hogy úgy akarsz valamihez érdemben hozzászólni, valamit véleményezni, hogy azt még csak meg sem tekintetted.Lássuk be, hogy egy ilyen megnyilvánulás a való életben egy elég kínos szituációt eredményezhet.
Előzmény: izé.... (6) -1 VÁLASZ
Ragnar 2013. 12. 28. 12:39 | #7
Na, a falu bolondja ismét előkerült.:)
1. Vicces, hogy pont TE említed és sérelmezed a prosztó stílust.Elég elolvasni az eddigi hozzászólásaidat.Tanulságos.
2. Utána néztem tanár úr és az első 3 online helyesírás ellenőrző is külön vagy kötőjellel elválasztva ismeri ezt a kifejezést.Ettől még nem állítom, hogy így helyes(most nincs kedvem jobban beleásni magam), de akkor ezek szerint mégsem annyira egyértelmű.
Pihenjél vissza.

Előzmény: kredencz (3) 0 VÁLASZ
izé.... 2013. 12. 28. 11:51 | #6
Köszönöm megtisztelő szavaidat, levontam belőlük a következtetéseimet. További hasonlóan (boldog) életet és stílust kívánok neked mint amit eddig folytattál. Leégettem magam? Így jártam, ez van. Ettől még nem leszek depressziós sem hívő.
Előzmény: Ragnar (2) 0 VÁLASZ
ricskusz
ricskusz 2013. 12. 28. 11:34 | #5
Na mire leírtam és elküldtem, már érkezett is két ilyen komment :)
ricskusz
ricskusz 2013. 12. 28. 11:32 | #4
Én is kb a 2. percnél nyomtam ki. Egy ilyen videó alá nem lehet mit írni, mert az érzelmeidre hat, és habzó szájjal támadnak rád a hívő emberek, hogy nem tiszteled a videón látható hölgyet, és különben is takarodj innen.

Egyébként ha jól tudom, már meghalt a hölgy.
kredencz 2013. 12. 28. 11:32 | #3
Én meg attól tudok falramászni, ha valakinek ilyen prosztó a stílusa... (plusz nem ismeri az összetett szavak helyesírását)
Előzmény: Ragnar (2) -1 VÁLASZ
Ragnar 2013. 12. 28. 11:29 | #2
Én meg attól tudok falra mászni, ha valaki úgy próbál véleményt formálni egy adott dologról, hogy fingja sincsen róla.Legalább vetted volna a fáradtságot és végignézted volna a videót a beböfögésed előtt.Akkor nem égetnéd most itt magad feleslegesen.Boldog és hosszú életet kívánsz valakinek, aki december 7-én meghalt?!Gratulálok!
izé.... 2013. 12. 28. 11:19 | #1
Minden jót kívánok neki, de az első isten beszólásnál én kilőttem a videót. Ettől az isten dumától falra tudok mászni! Azért remélem felépül és hosszú boldog élete lesz még.