Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 26. 11:18 | #12

Én még a paci innensőjén érzem magam... :)

Tőszavakban.

1. Kereskedelem. Gusztustalan. Hol vagy, Luther???? Csirkék: te még biztosan megéred, amikor a húsparadoxon kardinális kérdése lesz az emberiségnek.

2. Hát ez az. A gátlástalan kereskedelem nem elsősorban a keresztényekre jellemző. :) A többi nagyjából a helyén van.

3. A környezetszennyezést kisarkítottad (mobilok veszélye valós!), de valóban a visszaültethető fa lenne emberi, védendő minden életet...

P.s.: Véleményemet bizonyára motiválja, hogy életem során túl sok pusztítást, gyilkolászást láttam, ezt kalkuláld bele!
Előzmény: imki (11) 0 VÁLASZ
imki 2013. 12. 26. 10:50 | #11
Nem mintha nagyon védeni akarnám a védhetetlent, távol álljon tőlem.
De azért átesni a paci túloldalára sem szerencsés.

1. Ezeket a fákat termesztik. Általában nem úgy megy, hogy kimennnek a nagy büdös erdőbe, kiválasztanak egy fát, és azt nyiszálják. Igen, van olyan is, de arányaiban elég kevés. A felhasznált fákat direkt ilyen célból ültetik és nevelik fel. Hasonlóan ahhoz, ahogy a csirkékkel is csinálják.

2. Fenyőfát már jóval dzsézusz eljövetele előtt is díszítgettek azok az elvetemült germánok. Igaz, általában nem vágták ki őket erre a célra. Az hogy ki is vágják, és bevigyék a házba, valóban újkori hatás. Eleinte csak a gazdag családoknál volt ez szokás, mert csak ők tehették meg ezt, a többieknek tüzelőre sem mindig jutott. Most meg, hogy 100 év alatt szinte mindenki gazdag lett itt Európában, mindenkinél kivágott fa díszeleg a szobában.
A lényeg, hogy sok csúf dolgot el tudok mondani a kereszténységről (és szoktam is nem egyszer, kérdezd csak HeavyCross-t), de hogy a karácsonyfa biznisz az ő üzleti érzékük miatt lendült volna fel ennyire, azt nem mondanám én sem.
(A középkorban pl. a keresztények még üldözték is azokat, akik karácsonyfát állítottak, mert bálványimádásnak minősült. Egyébként érdekes kettősség, hogy a protestánsok egyik kritikája a katolikusokkal szemben éppen a bálványimádás volt - azt vetették a katolikusok szemére, hogy azok a szent szobrokat, képeket bálványként tisztelik. Eközben meg éppen protestáns körökben terjedt el először a karácsonyfa állítása, és a katolikusok csak később vették át tőlük. Bár valahol érthető is, mivel svéd-norvég területről indult, ahol korábban sem volt annyira jellemző ennek a germán eredetű szokásnak az üldözése.)

3. A műfenyő ugyan többször is felhasználható, de még ha el is tekintünk attól, hogy az nagyon messze van a rendes fenyőtől, még legalább annyira környezetszennyező is. A rendes fát elültetik, az kinő, majd kivágják és ültetnek a helyére másikat. A műfenyőt meg műanyagból legyártják, majd 5-10 év múlva kidobják, és pár száz/ezer év alatt talán le is bomlik.
Én személy szerint jobban aggódnék mondjuk a 2évente vásárolt mobiltelefonok miatt, amiket csak azért dobnak kukába, mert már "elavult" (miközben még prímán használhatóak lennének).

A szüleimnél mikor régen karácsonyfát állítottunk, szinte mindig gyökereset vettünk, majd karácsony után kiültettük a kertbe. Nagy részük még most is éldegél. :)
Manapság inkább csak kisétálok az erdőbe, ott van belőlük rengeteg. Díszítgetni meg értelmetlen, anélkül sokkal szebbek.
Előzmény: hawkeye (10) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 26. 08:42 | #10

A XIX. - XX. század fordulója környékén kezdett el terjedni a fenyőfa mánia. Addig a mennyezet gerendájára egyetlen zöld fenyőágat(!) kötöttek föl, amibe egyetlen fa sem pusztult bele.

Mostanra az élő fa legyilkolása kereskedelmi tevékenységgé vált, nem utolsó sorban hittestvéreid üzleti érzékének köszönhetően.

Jómagam abszurdnak tartom, hogy a Megváltó születését élő fák millióinak értelmetlen legyilkolásával "ünneplik", amikor egy valósághű műfenyő bőven megfelelne jelképnek.
Előzmény: prototype (1) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 26. 08:34 | #9

Azt a kéjes zihálást.... :)
Cableguy 2013. 12. 24. 09:43 | #8
Ez vajon milyen fenyő lehet? nagyon szép tömött... Ja nem azért... kis perverz... :)

Nusihusi
Nusihusi 2013. 12. 23. 23:25 | #7
Bájos kacaj csilliárd:D
BusKeyCome 2013. 12. 23. 19:20 | #6
FenyőFUCKivágás. :)
Szancso 2013. 12. 23. 15:50 | #5
Csak óvatosan! Nehogy lapostetűlevél legyen a végén. ;)

+1 VÁLASZ
nyenyecc 2013. 12. 23. 15:42 | #4
Fenyő Miki most a "Légy ma éjjel a társam" cimű művét adja elő fenyőfuck segitségével :)
+2 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 12. 23. 15:37 | #3
Christmas-sex :)
thisisreal 2013. 12. 23. 15:29 | #2
Hú, már itt is van a húsvét? :D
Előzmény: prototype (1) +3 VÁLASZ
prototype 2013. 12. 23. 15:25 | #1
Eltörölném a pics@ba ezt a fenyőfa mizériát, most minden családnak muszáj kivágni egy fát évente, ráadásul, hogy egy klasszikust idézzek, csak azért mert 2000 éve valakit odaszögeztek egy fához?
-2 VÁLASZ