Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
VBK | 2013. 12. 03. 16:22 | #5
DE IGENIS, VAN! Tegnap is a Nyuszi nescafe-zta össze a hűtőszekrény tetejét, a lakótársam meg azt hiszi, hogy én voltam...

Viccet félretéve. A homeopátiával kapcsolatban valamit sohasem szabad elfelejteni: A homeopatás szerek gyártóinak NEM KELL IGAZOLNI a fogalmazott szer hatásosságát! Így ez egy ugyan olyan humbug, mint az akupunktúra, ahol a kettős vakteszteken kiderül: tök mindegy hova szúrják a tűt.
Előzmény: Nas (3) 0 VÁLASZ
bimbi
Nas
Nas 2013. 12. 02. 18:51 | #3
"Nincs Mikulás! Meg az a kurva Nyuszi sincs!" :D
Előzmény: bimbi (2) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 12. 02. 18:19 | #2
Jajj már, olyan undok vagy! Muszáj belerondítani minden mesébe?
Nas
Nas 2013. 12. 02. 14:45 | #1
Eleve már a kiindulási hipotézis is erős spekuláció, hogy a szúnyoglárvák (illetve a bennük található "mérgek") miatt véreztek be a halak. Bakteriális fertőzés, oxigénhiány, algatoxinok felszaporodása, stb. is okozhat tömeges elhullást, hogy csak pár okot említsek, ami szintén szezonális előfordulású lehet. - Meg kezdjük azzal, hogy egy magát "bio"-nak hirdető halgazdaság nevelőmedencéjének vizében hogy lehet akkora bármilyen "méreganyag" koncentrációja, hogy az ilyen szinten akkumulálódjon a benne élő szúnyoglárvákban... Egyáltalán milyen "méregről" van szó pontosan? Azt vízmintákból, illetve az elhullott állatok és a szúnyoglárvák mintáiból ki lehetne mérni, ha valóban pl. nehézfémszennyezés, szerves oldószer-szennyezés, ciánszennyezés, stb. okozza a vérzékenységet és az elhullást.

De ha nagyon nagyvonalúak vagyunk, és elhisszük, hogy így is van, akkor sem bizonyított, hogy nem -e a vízminőség javulása, vagy a szúnyogok gyérülése okozta a betegség elmaradását, hanem a homeopátiás kezelés. Annál is inkább, mert ha valóban valamilyen feldúsult méreganyag áll a dolog hátterében, azt rohadtul nem fogja eltávolítani az, ha hígítva még egy kicsit löttyintenek belőle a vízbe... Szóval ez így harmatgyenge. A Bach-virágterápiáról nem is szeretnék szót ejteni.
+1 VÁLASZ