szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ nyelvei között sok a rokonság és hasonlóság, így olykor nem is olyan könnyű eldönteni, hogy például milyen nyelven beszélnek az utcán a külföldiek. Plusz vannak olyanok, amelyekről még nem is hallottunk. Egy böngészőből elérhető játék erre alapozva teszteli nyelvfelismerő képességünket.

A Great Language Game bármelyik böngészőből elérhető és a játék a Play gombra kattintással el is kezdhető. A menete egyszerű: elindul egy 20 másodperces hanganyag, amelyen valaki azokból a nyelvekből beszéli az egyiket, amelyeket megoldásként felajánl a játék. Először kettő, majd később három megoldási lehetőség közül kell választani. Ez alapján könnyűnek tűnhet a pontok szerzése, csakhogy általában egymáshoz nagyon hasonlító nyelveket kapunk lehetőségként, például egyszerre lehet a baszk és a spanyol nyelvre tippelni, vagy két olyan nyelv közül, amit valószínűleg még sosem hallottunk.

A játékban szereplő 78 nyelv mindegyikéről további információkat tudhatunk meg, ha a Languages fülre kattintunk, A nekünk tetsző kiválasztása után megjelennek az adott nyelv legfontosabb információi, Wikipedia linkje, valamint egy kattintással elérhető egy oldal is, amelyen az Amazon ajánlatait kapjuk meg, így könnyedén vásárolhatunk magunknak nyelvkönyvet is, ha valamelyik nagyon megtetszett.

Ha ez érdekes volt, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.