Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
KeleMan | 2013. 10. 14. 20:26 | #14
Ja, mint az oroszoknál. Először megnézem, hogy nincs-e sérülése, majd teszek róla, hogy legyen! :)
Előzmény: zed911 (8) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2013. 10. 11. 21:59 | #13
Rám fér 1 alsónemű-csere:D
nagydee
nagydee 2013. 10. 11. 11:57 | #12
nyilván olyan is van, amit te mondasz, de ennek bubi esetléhez szerintem nem sok köze van.

a pszichológusok Genovese-szindrómának vagy bystander-effektusnak nevezik a dolgot és tömören arról szól, hogy minél többen látnak egy olyan helyzetet, ahol valaki segítségre szorul, annál valószínűbb, hogy senki nem fog csinálni semmit.

gyakorlatilag minél többen vannak, annál több felé oszlik el a felelősség, annál inkább gondolják úgy az egyes szemtanuk, hogy valaki biztosan csinálni fog valamit, én már nem kellek oda, nem is igazán tudnék segíteni, csak zavarnám azokat, akik segítenek stb. és ennek az az eredménye, hogy senki nem csinál semmit.

Amerikában ezt egy 1964-es gyilkosság kapcsán ismerték fel (egy lány fél órás haláltusája legalább 38 szemtanúval és egyik sem csinált semmit), azóta aktív kampányt folytatnak, hogy inkább legyen egy eset kapcsán 10 bejelentés, mint egy sem. mi még nem tartunk itt.
Előzmény: hawkeye (6) 0 VÁLASZ
Maccoyi
Maccoyi 2013. 10. 10. 21:39 | #11
Előzmény: Ravennë (10) +1 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2013. 10. 10. 16:50 | #10
És közben lazán azon gondolkodik, hogy van-e a kocsiban váltásalsónemű. :)
Előzmény: AVIREX (9) +1 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 10. 10. 16:46 | #9
De még a fickónak az a lazaság, kiszáll, lesöpri a falevelet a motorháztetőről azt kész :DDDDDDDDD
zed911 2013. 10. 10. 14:15 | #8
Én inkább a kamionos fejét simogatnám egy csavarkulcsal te jótétlélek...
Veszélyezteti a te, és a családod életét mert száguldozik egy több tonnás szarral esős időben és még sajnálnád? Az ilyen börtönbe való...
Előzmény: KeleMan (4) 0 VÁLASZ
bubi66 2013. 10. 10. 14:01 | #7


Érteni ...értem ... azt mondtam ... SZÖRNYŰ .....


Mondjuk azért BMW és BMW közt is van különbség más egy X akárhányas 19 es felnikkel , meg más egy 27 éves megkímélt gyári állapotú 3 -as ( akkor még a BMW .nek is normál autókinézete volt ) 1.8 as 75 lovas motorral . Gondolom , ha Suzukival lett volna ugyan ez lett volna a szitu .

A másik meg a forgalmi helyzet , nem gyorsulási verseny volt éjszaka , hanem délutáni közlekedés .


.. na minden esetre sajnálatos lesz , ha már az ilyen nyilvánvaló segítségnyújtásra is így reagálnak az emberek .
Előzmény: hawkeye (6) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 10. 10. 12:54 | #6

Nem értem, hogy mit nem értesz.

Leírom, hogy mi történt az egyik barátommal pár hónapja. Alfájával ment éjszaka a főútvonalon, amikor a mellékutcából kirobbant két gyorsulási versenyző. Az egyik elől ki tudott térni, a másik telibe találta.

A "versenyzők" le se szarták, az összetört Audijukat is elvitték percek alatt valami trélerrel. Úgyhogy mire kijött a tűzoltó - úgy kellett a srácot kivágni - a mentő. a rendőr (ebben a sorrendben!), rajta kívül senki nem volt a környéken.

Másnap reggel, amikor magához tért a traumatológián, ott szorongott Botos Vendel és népes családja az ágya körül. Először pénzt ajánlgattak, aztán meg fenyegetőztek, hogy elvágják a nyakát, ha fel meri dobni a fiúkat, aki az összetört audit vezette. A biztonságiak terelték ki őket, "Mé', mer' cigányok vagyunk?" ordítozások közepette.

Aztán a rendőrségi vizsgáló teljesen megszokott módon egyszerre rendelte be meghallgatásra a feleket. A következő alkalomra az összes tanú mindent elfelejtett, mint azt sejteni lehet, nem épp önszántukból.

Az ilyen, és hasonló esetek miatt alakult ki, hogy az emberek inkább félrenéznek, nem segítenek, nem tanúskodnak, mert a törvény adott esetben nem őket védi, hanem a bűnözőket.

A te eseted tipikusnak is mondható. Egy terepes, meg egy bmw-s reccsent, az átlagember azt mondja, dögöljön meg mindkettő. Mert már szerzett e márkákkal tapasztalatokat. És nem volt tábla a fiad autóján, hogy "bmw-m van, de nem bűnöző vagyok"...

Sztem itt tartunk most. Erkölcsnek, jognak, törvénynek nincs becsülete..... :(
Előzmény: bubi66 (5) +2 VÁLASZ
bubi66 2013. 10. 10. 12:10 | #5
...hát igen , talán okulás miatt leírom , hogy mi történt a fiammal pár héttel ezelőtt .

Egy 27 éves 3-as BMW-je van ( volt ) eredeti gyári festéssel kitűnő állapotban , fiatalos furikázós autó . Egy lámpával védett kereszteződésben kanyarodott szabályosan a zöld jelzésnél és szembe egy terepjárós fékezés nélkül a prison áthajtva oldalba kapta ...se féknyom se semmi és fiamat az autóval feltolta a járdaszigetre úgy , hogy a lámpaoszlop fogta meg . Az autó totálkáros , ha űlt volna valaki a jobb oldalon ...az nem lett volna egy szép látvány .... a b oszlop a kézifék helyén , nem részletezem . A berobbanó szélvédő miatt vérzett a fiam feje , hatalmas ... " mákja " volt , hogy kisebb zúzódásokon kívül nem esett baja és amiért ezt leírom , hogy kérdeztem a fiam , hogy ki állt meg segíteni , vagy tanúnak , hogy ki volt a hibás és ki a vétlen ...... azt mondta , hogy senki sem , kb 3 perc múlva egy szolgálaton kívüli mentős aki hívta a mentőket és a rendőrséget .

Szerintem ez szörnyű , hogy egy ilyen balesetnél a délutáni forgalomban mindenkinek olyan sietős dolga volt , hogy egy ilyen balesetnél nem tud megállni és segíteni , megkérdezni a szerencsétlen autóst aki beszorult egy terepjáró , meg egy lámpaoszlop közé , hogy ..... Jól vagy ??? Ki tudsz szállni ??? Nem kell valamit segíteni ??? ... mindenki sietett a dolgára , nehogy elszalasszon fél órát az életéből egy idegen miatt .


Szóval szörnyű .......
Előzmény: KeleMan (4) 0 VÁLASZ
KeleMan 2013. 10. 10. 11:01 | #4
A bácsi mondjuk megnézhetné van-e sérült, mint hogy az autóját simogatja...
+1 VÁLASZ
szecskamester 2013. 10. 10. 10:48 | #3
Ja tényleg... :D :D
+1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 10. 10. 10:35 | #2
Címkék: mákos, szerencsés ;)
Előzmény: szecskamester (1) +2 VÁLASZ
szecskamester 2013. 10. 10. 10:33 | #1
Lehet csak én vagyok ilyen lassú felfogású, de "A bácsi biztos mákot szállított..." alatt mit kell érteni? Vagy mire ez a cím? Mert én egy szem mákot se láttam ... :D :D