A Washington Post is felfigyelt a Kaposvári Egyetem dresszkódjára

2013.10.04. 07:44 Módosítva: 2013.10.04. 10:34

Világhírű lett a Kaposvári Egyetem. A Washington Post is beszámol arról, hogy a rektor utasításban írta elő, milyen ruhában mehetnek a diákok az egyetemre. A lap európai oldala szerint csütörtökön egy tízfős osztály azzal tiltakozott az öltözködési rendszabályok ellen, hogy oktatójukkal együtt alsóneműre vetkőztek, de az egyik videón van, aki meztelennek látszik. A Washington Post arról is ír, hogy a diákok nagyobb tiltakozást is szerveznek, amikor törülközőben és strandpapucsban jelennek meg az egyetemen.

Az új dresszkód ellen tiltakoztak
Az új dresszkód ellen tiltakoztak
Fotó: Kaposvári Egyetem

Az Indexnek csütörtökön Csapó Virág színésznő, a Kaposvári Egyetem oktatója azt mondta: ő és harmadéves színészhallgatói csütörtökön egy kis performansszal tiltakoztak a nonszensz rektori előírás ellen. Mivel végig az osztályteremben maradtak, semmilyen közszeméremsértő cselekedetet nem követtek el.

A rektori utasítás szerint október 1-jétől csak az egyetemhez méltó viseletet szabad hordani, mellőzni kell a rövidnadrágot, a strandpapucsot, az erős sminket és parfümöt. A vizsgákra a lányoknak szolid, a dekoltázst nem kiemelő felső, valamint harisnya és nem túl rövid szoknya ajánlott.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Kaposvári Egyetemnek a mostani esetet megelőzően sikerült-e már bekerülni a Washington Postba oktatási vagy tudományos tevékenységével.