Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Enechuel 2013. 09. 11. 00:43 | #9
na tessék...nem tudom ti végignéztétek -e én már a végén járok. Itt egy nagyon szörnyű katasztrófáról van szó elsősorban, ami egyszerűen egy józan eszű világban nem történhetett volna meg. Több ezer ember halt meg, és még utána is folyamatosan szellemi és testi fogyatékos gyerekek születtek, születnek a mai napig. A vállalat pedig szinte semmit nem tett......ti meg arról vitatkoztok hogy mit jelent a "multi" kifejezés. Személy szerint nekem aztán édes mindegy, ki , mit és hogyan hív, a lényegen nem változtat, hogy a világ mocska még mindig él és kurva nehéz lemosni a Földről sajnos :(
Stickhorse 2013. 09. 10. 16:23 | #8
Az egyébként szintén a tudatlanság következménye, hogy a "multi" ugyanolyan szitokszó lett, mint teszemazt a "liberalizmus". Aki nem érti a kifejezést, és a kontextust, amelyben értelmezni kell, az nem fogja megfelelően használni és értelmezni a jelenséget sem.
Előzmény: Stickhorse (7) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 09. 10. 16:20 | #7
Aki kicsit is ismeri a kapitalizmus alapelveit, annak meg sem fordul a fejében, hogy a multi - vagy bármilyen önálló, nagy gazdasági erővel rendelkező egység - a rendszer gonosza. A multi a kapitalizmus csúcsragadozója, a rendszer királya. A kapitalizmus a kezdetektől kvázi a más kárán történő gyarapodásról szól. Egyenlő feltételek mellett az erősebb érvényesül. Kvázi gazdasági evolúció. Más kérdés, hogy össztársadalmi haszon is elérhető vele, de a rendszer magában hordozza, hogy a multin kívüli csoportok gyarapodása soha nem érheti el a multi gyarapodását, hiszen aki a multin kívül létezik, az nyilvánvalóan gyengébb nála.

"Jó", "egyenlő", "igazságos" kapitalizmus soha nem létezett. A társadalom hibája, hogy életben tartja a rendszert, nem a multié, hogy kihasználja azt.
Előzmény: Resystanc3 (6) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2013. 09. 10. 16:12 | #6
Neked ezért fizetnek, vagy tényleg ennyire bamba vagy? Ha nem értesz valamihez, ne szólj bele.
Előzmény: Stickhorse (5) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 09. 10. 16:07 | #5
Mutass nekem kérlek egy kapitalista vállalatot, amelyiknek nem a profitnövelés a célja. Addig, ameddig "gonoszmultizol", addig azért ne csak a többi embert nézd birkának, meg hülyének, mert nagyjából ugyanannyira érted "a rendszer" működését.
Előzmény: nlght (4) -1 VÁLASZ
nlght 2013. 09. 10. 15:41 | #4
Mert az emberek többsége, hülye és simán bevesz egy szépen becsomagolt hazugságot, vagy ferdítést a multiktól, akiknek az egyetlen célja az, hogy bármi áron növelni kell a profitot... ez a 2 csávó és a támogatóik csak a saját fegyverüket fordítják a multik és a korrupt kormány ellen és próbálják megmutatni azt, hogy másképp is kinézhetne a világ, mert a jelenlegi kapitalizmus formája egy óriási ferdítés, nem az az "estimese", amit megmutatnak a tv-ben... mindenkit birkának néznek és csak az számít, hogy mennyit fogyasztasz, mennyit adózol és hogy arra a jelöltre szavazol-e, akit a multik több 10 millió dollárral támogattak a kampány során (értsd: megvettek kilóra).
Előzmény: Botos Vendel (1) +1 VÁLASZ
mue
mue 2013. 09. 10. 15:15 | #3
A lényege, hogy ez után az igazi vállalat is rákényszerül, hogy tisztázza a helyzetet. Márpedig azt mondani, hogy "tévedés történt, mégsem fizetünk kárpótlást" enyhén szólva ciki és elég nagy figyelmet vonz.
Resystanc3
Resystanc3 2013. 09. 10. 13:52 | #2
Valószínűleg igazat mondanak a vállalatok nevében. Felhívják a figyelmet a multik disznóságaira.
Előzmény: Botos Vendel (1) 0 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 09. 10. 11:49 | #1
ez mér is jó???????