Belföld

Pártlicit: Kit fenyegettek meg jobban?

2007. szeptember 20., -

A hét elején még csak a szocialisták panaszkodtak arra, hogy életveszélyes fenyegetéseket kaptak, csütörtökre kiderült, fenyegetést kapott Navracsics Tibor frakcióvezető, Semjén Zsolt kereszténydemokrata pártelnök, de a szórásból a liberálisok sem maradtak ki. Ezen a héten eddig csak az MDF politikusai nem kaptak fenyegetést.

Életveszélyesen megfenyegették a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökét - ezzel az egymondatos hírrel indult útjára a fenyegetéscunami csütörtökön, Semjén hagyományos módon levélben kapott fenyegetést. "Halálra ítélünk, és az őszi zavargásokat kihasználva az ítéletet végre fogjuk hajtani" - írták az ismeretlenek a Fehér házba címzett levélben.

Fenyegetés - Fotó: Huszti István

A héten azonban a szocialisták nyitották a sort, hétfőn például Nyakó István pártszóvivő kapott fenyegető sms-t, azóta sorra jelentkeznek a megfenyegetett politikusok.

Csütörtökön még Navracsics Tiborról, illetve az SZDSZ politikusairól derült ki, hogy fenyegető üzeneteket kaptak. A Köztársasági Őrezrednek nincs kapacitása minden megfenyegetett politikust megvédeni, közölte az őrezred illetékese, igaz a politikusok védelmet nem is kértek, csak feljelentéseket tettek.

Az MDF egyelőre megúszta, politikusaik közül egyelőre senkit sem ért fenyegetés.

Kit fenyegettek meg jobban?
 1467
 445
 140
 173
 231

Utoljára a tavalyi zavargások idején szaporodtak el a fenyegetések, akkor éppen Orbán családja ellen tervezett merényletekről lehetett olvasni. Dávid Ibolya MDF-elnököt a két választási forduló között érték olyan fenyegetések, ami miatt a Köztársasági Őrezred védelmet is biztosított számára.

N;
hirdetés
N;