Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
Ravennë
bungle
bungle 2013. 08. 07. 23:33 | #23
Köszi, cseréltem.
Előzmény: Szancso (22) 0 VÁLASZ
Szancso 2013. 08. 07. 22:08 | #22
iw84u4t 2013. 08. 07. 07:48 | #21
Sorry, a te kommentedet csak posztolás után olvastam el... veled is egy húron pendülök :)
Előzmény: Vict0r (19) 0 VÁLASZ
iw84u4t 2013. 08. 07. 07:46 | #20
Még szerencse, hogy elolvastam a kommenteket, mielőtt írtam volna valamit... szinte szó szerint leírtad az én mondanivalómat :)
Azért még ráfejelek :) Gyerekek, ne marháskodjatok már, nehogy mélyenszántó filozófikus tartalmat keressünk egy kotonreklámban... én személy szerint hatalmasat röhögtem rajta (amúgy a feleségemmel épp most tervezzük a második gyereket ;) és igen, imádom a fiamat, aki pontosan ilyen szeleburdi, mint ezek a kölykök a reklámban...
Előzmény: norbertvincze (18) 0 VÁLASZ
Vict0r 2013. 08. 07. 04:18 | #19
Nincs gyerekem es igen kesobb szeretnek,semmi baj nincs ezzel a reklammal en jot derultem rajta,de itt emberek azonnal turbo szulok lettek az nagyon kemeny.Ennyire nem kell szet szedni mindent es belelatna hatalmas okossagokat,kibaszott szurkek vagytok,ja egyebkent a zsidok csinaltak a reklamot valoszinuleg csak nektek :D
+2 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 08. 07. 03:09 | #18
ennyire talán nem is kell analizálni ezt a videót, mert ez egy szándékosan így összerakott felvétel (tökéletesen hatásvadász).


(egyébként, egy egészséges, kellő tudásszinttel rendelkező kapcsolatban nincs alá,- vagy fölérendeltség)
Előzmény: notaprisoner (16) +1 VÁLASZ
notaprisoner 2013. 08. 07. 03:05 | #17
Szerintem ez a reklám inkább kimondottan gyerekellenes... A pont jó reklám jó értelemben gondolkodtat el és nem az jár az emberek nagy részének a fejében, hogy ez mennyire rosszindulatúan manipulatív egy perc volt...
Ha az agglegény, vagy a gyermekek nélküli életet akarja összehasonlítani azzal, amikor már van gyerek, akár több is, akkor ez így nagyon rossz kivitelezés... Szerintem.
Előzmény: Dmckayals (11) 0 VÁLASZ
notaprisoner 2013. 08. 07. 02:48 | #16
Részben igazad van. Hogy milyen felnőtt válik a gyerekből, meghatározza a személyisége, azonban nem lehet elmenni a környezeti hatások mellett sem - amelyek azért hatással vannak a személyiség fejlődésére is!
A szülőkről ejtettél pár szót, ugyanazok két gyerek nevelését illetően, azonban arról nem írtál, hogy UGYANÚGY neveltek-e kettőtöket? Vagy az unokahúgodékat?
Olvass kérlek kicsit utána, hogy miről szól a fejlődéslélektan! Sokkal összetettebb dolog ez, és a nevelés igen fontos szelete ennek a tortának!

A videóban bemutatott szülők töketlenek! Aki nem volt tisztában azzal, hogy mire vállalkozik (úgy elsőre, ki az, aki igen?), az megtapasztalja. De rajta múlik, mit tesz - vagy épp nem tesz. A gyerekek nevelésében következetesnek kell lenni. Legalább annak... Ezek a szülők nem hogy nem voltak következetesek, hanem hagyják a "dudva közt növekedni" a gyerekeket. Azt tesznek, amit akarnak, következmények nélkül... Legalábbis, ezt mutatja a videó - számomra.
Kérdés: ha életképes szituációnak fogjuk fel ezeket, a gyerekek ezt látták a szüleiktől és amikor még inkább fogékonyabbak voltak a nevelésre, a szokások kialakítására, valamint arra nevelték a szülők őket, hogy azt hagyják maguk után, mint pl. az udvaron, ahol az apa tökön vágja magát egy elejtett kapával/gereblyével? Mert nekem nem tűnik putris családnak, ha így jár az apa a munkahelyére és még egy halom golfütő is található otthon...
A gyereknek nagyon nagy szüksége van a figyelemre. Ha megkapja, nem érzi szükségét annak, hogy tegyen azért, hogy figyeljenek rá. Ha nem kapja meg, tesz érte, hogy figyeljenek rá. (Ha nem, ott valami nagyobb gubanc van.) A negatív figyelem is figyelem!
De visszatérve a videóban lévő szülőkre... Aki nincs tisztában azzal, hogy mire vállalkozik, az a második, harmadik, negyedik gyerek után sincs tisztában vele?

Tehát ha jól értem, az első családot leszámítva, az apák a nem domináns szülők... Mert az első családnál ott van az anyuka, és ha jól értelmeztem a látottakat, épp az apát korholja, valószínű azért, hogy tegyen rendet a gyerekei között... látható sikerrel... Az első családnál nem tudom eldönteni, ki a domináns...
Előzmény: Nope (12) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 08. 07. 01:54 | #15
az, hogy egy testvérpár hogyan nő fel ugyan azokkal a szülőkkel, az nagyon összetett dolog. És egyáltalán nem törvényszerű, hogy az a testvérpár tökéletesen ugyanolyan, vagy hasonló személyiségként kell kibontakozzon. Eleve nem vagyunk egyformák, és nagyon sok tudatalatti körülmény befolyásolja személyiségünk kivirágzását. Nagyon is jó, ha a gyerekkel törődnek, és foglalkoznak... viszont, ha bármi olyan akadály vagy probléma áll fent ami a gyerek fejlődésében, kibontakozásában gondot jelent, vagy eltér a gyerek viselkedése a kapott szociális behatásokhoz (neveltetéshez) képes, ahhoz már megfelelő körültekintés szükséges a szakirodalomban (mert az általános közhiedelmek nem nyújtanak gyökeres orvoslást mentális szinten nagyon sok esetben).

Vagy az adott esetben szakemberhez kell fordulni (és nem azért mert betegnek titulálnánk magunkat, vagy a gyereket). Még egyszer azért, mert az egyén szintjén (pláne gyerekkorban) nagyon sok dolog nem a tudat szintjén megy végbe, és dolgozhatnak a gyerekben olyan konfliktusok, hibás érzelmi asszociációk ami miatt komoly gátlások, hibás viselkedési minták/megnyilvánulások, pszichoszomatikus betegségek jöhetnek elő.

Persze az utolsó mondat igaz mindenkire kortól, nemtől, szituációtól függetlenül.
norbertvincze
norbertvincze 2013. 08. 07. 01:06 | #14
én értem mit mondasz, de az "igazság" az, hogy a felelőségtudatot nem így kellene megerősíteni a "felnőttekben". Ennek az információs csomagnak teljesen negatív üzenete van a felszín alatt.
Előzmény: Dmckayals (11) +1 VÁLASZ
Hawkins 2013. 08. 06. 21:54 | #13
A személyiséggel kapcsolatban szerintem csak ikreknél lehet figyelembe venni azt, hogy ugyanazok nevelték, mivel egy gyereknél sokat változtathat a dolgon egy testvér és a szülők viszonya a testvérhez. Egy fiatalabb testvér szerintem simán lehet beképzelt a szülők túlzott figyelme és az idősebb testvér elhanyagolása miatt. Továbbá a második gyereknél a szülő valószínűleg máshogy reagál bizonyos dolgokra, ami miatt a gyerek gondolkodása is máshogy alakul. A személyiség pedig nem csak a szülők hatására lesz ilyen vagy olyan. Sokat számítanak a tanárok, haverok, ismerősök, bár ez már a videóhoz képest idősebb kor.
Előzmény: Nope (12) 0 VÁLASZ
Nope 2013. 08. 06. 20:55 | #12
1.: Annak hogy egy gyerek milyen neveltetést kap, semmi köze ahhoz hogy milyen lesz x évvel később, mert a személyiségével születik, nem pedig eltanulja. Öcsémet is ugyanazok nevelték akik engem, de annyira különbözik tőlem, mintha nem is lenne még rokonom se. 2 unokahúgom dettó ugyanez, soha nem voltak egymástól elválasztva, de míg az 1 évvel idősebbel semmi gond, addig a másik egy beképzelt tudálékos majom.

2.: A videó számomra nem töketlen szülőket mutat, hanem olyanokat akik nem voltak tisztában vele, hogy mire vállalkoztak, és most a következményt sínylik.

3: Mindig van egy gyereknevelés szempontjából domináns szülő, aki többet foglalkozik a gyerekkel, tehát neki jobban szót fogad a gyerek, mint a másiknak, ill. a másiknál több dolgot enged meg magának a gyerek. Szóval:

+1: Hol vannak az anyukák, miközben a csemeték rombolják a házat?
Előzmény: notaprisoner (10) +2 VÁLASZ
Dmckayals 2013. 08. 06. 19:46 | #11
Szerintem pont azért jó ez a reklám, mert ha valaki azt gondolja ezt látva, hogy "Phejj, hát ez szerintem is így van", akkor legalább megveszi a gumit és mindenkinek jobb lesz. Aki meg úgy gondolkozik, mint ahogy Te is írtad, az meg tudja, hogy ez eléggé el van túlozva és tudja azt is, hogy mivel jár, ha a jövőben apák napját is tartanak majd otthon. (tudom, van anyák napja is, de ez a reklám szerintem a pasikat célozza.
Előzmény: notaprisoner (10) 0 VÁLASZ
notaprisoner 2013. 08. 06. 19:41 | #10
Nekem sem tetszik ez a reklám. Miért akarják az emberekbe sulykolni, hogy a gyerek az rossz és csakis egy cunami, de legalább egy tornádó ér fel azzal a pusztítással, amit ő/ők csinálnak, már akár 3 évesen...?
Nyilván van a gyereknevelésnek is rossz oldala, de a fentiben és a bungle által linkelt videóban semmit nem csinálnak a szülők, csak néznek kétségbeesetten... Ja, hogy szülő vagyok? Meg hogy nevelni kéne a gyerekemet? Minek az...
Az ilyeneknek legyenek virágjaik! Vagy tartson mittudomén... teknőst... mert a kutyát is meg a macskát is nevelni kell...

Előre érzem, hogy a macskanevelésről nagy eséllyel indul offtopic kibeszélő. :D
bungle
bungle 2013. 08. 06. 18:25 | #9
Nekem meg az egyik mostani Dexter (Season 8 Episode 5: This Little Piggy) rész jutott eszembe a sorozatgyilkos fickóval, akit anyuka terrorizált. :)
Előzmény: Tooni (8) 0 VÁLASZ
the thing 2013. 08. 06. 17:49 | #7
A baj hogy a mai kölköknek túl sok minden van megengedve, el vannak kényeztetve. Engem anyám nap mint nap hülyére vert és nem azért mert rossz gyerek voltam, egyszerűen csak élvezte a kínzást és rajtam vezette le a mindennapi problémáit. Addig ütött, amíg bírta szuflával. Bár sosem bocsájtom meg neki a tetteit és szemrebbenés nélkül tudnám kivégezni, amiért tönkretette az életemet, de azért, valahogy még is csak rendet, fegyelmet tanultam belőle. A katonaság a gyerekkoromhoz képest babazsúr volt.
norbertvincze
norbertvincze 2013. 08. 06. 14:47 | #6
Nas-naknek van igaza. Igazából azt sőúlykolja, hogy mekkora szenvedés a gyermek a szülőknek, holott neveltetés és foglalkozás kérdése az egész. De ez a mai világban már nem trendi, túl sok fáradtság, és így van ez már mindennel. Főzés helyett is már könnyebb kivenni a fagyasztott pizzát a dobozból, megnyomni két gombot és csak várni fél órát.
+3 VÁLASZ
iMan 2013. 08. 06. 14:30 | #5
Durex. Hogy azoknak, akiknek nem való gyerek, ne is legyen! :D
+3 VÁLASZ
kizcar 2013. 08. 06. 14:07 | #4
benne van fekete pákó
bungle
bungle 2013. 08. 06. 14:05 | #3
Nas
Nas 2013. 08. 06. 14:01 | #2
Nem szeretem az ilyen reklámokat, amik azt sugallják, hogy "szegény férfiak" csak szenvednek, ha családjuk lesz. Egyrészt az, hogy mennyire neveletlenek / elviselhetetlenek a kölykeik, kurvára rajtuk is múlik, másrészt épp az ő életminőségüket és életkilátásaikat dobja meg jobban, ha családjuk van.
+3 VÁLASZ
Tooni 2013. 08. 06. 13:54 | #1
Durex. Az okosabb emberek és a brittudósok választása. :D
+1 VÁLASZ