szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brutális baleset a vége, ha egy Ferrari F430 Scuderián 300 kilométer/órás sebességnél eldurran az egyik gumiabroncs. Egy német házaspár a napokban megtapasztalhatta, milyen hátborzongató érzés túlélni egy ilyen incidenst.

Az eset szerdán, az A7-es autópályán történt, Hannover közelében: az autót vezető 41 esztendős férfi és 39 éves felesége kikapcsolódni indultak és a férj keményen taposta az 510 lóerős, 324 kilométer/órás csúcssebességre képes olasz sportkocsi gázpedálját.

Ennyi maradt a Ferrari F430 Scuderiából
GT Spirit

Körülbelül 300 kilométer/órás sebességnél a jobb hátsó abroncs eldurrant: a 430 Scuderia a szalagkorlátnak csapódott és miszlikre tört, azonban hihetetlen módon a pár mindkét tagja komolyabb sérülések nélkül megúszta a horrorbukást. A Bild című lap szerint a férjnek még mókázni is volt kedve, ugyanis amikor arról kérdezték, hogy mennyivel ment, pusztán annyit mondott: „Amikor vezetek, soha nem nézem a kilométerórát.”

Ennyi maradt a Ferrari F430 Scuderiából
GT Spirit

A német újság szerint a férfi egyszer már megjárta egy Ferrarival: négy évvel ezelőtt menet közben gyulladt ki alatta egy maranellói torpedó, egy félig elnyomott cigaretta miatt ugyanis lángra lobbantak az autó belsejében található műanyag komponensek.