Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Feljelentette saját fiát a rendőr

2013. márc 26. 10:36
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Feljelentette saját fiát a rendőr

Feljelentette saját fiát a rendőr

Feljelentette a saját fiát egy rendőr, mivel a gyerek több mint 1,3 millió forintnak megfelelő összeget, 3700 fontot költött el az iPAD-jén játékokkal.

Feljelentést tett a rendőr csalás miatt, mert a fia elköltött egy csomó pénzt (Fotó: Northfoto)

Feljelentést tett a rendőr csalás miatt, mert a fia elköltött egy csomó pénzt (Fotó: Northfoto)

Doug Crossnan (48) kiborult, mikor meglátta a hitelkártyáján szereplő egyenleget, ami mínusz 3700 fontot mutatott. A brit rendőrnek nem kellett messzire mennie, hogy kiderítse, ki emelte le a számlájáról a hatalmas összeget. Kiderült, hogy fiacskája, Cameron (13) az iPAD-jén játszadozva költötte el a pénzt.

A srác ingyen letölthető játékokkal játszott az Apple gépén. Ezeknél a játékoknál azonban lehetőség van pénzért olyan eszközök letöltésére az App Store-ból, melyek segítségével könnyebben továbbjuthat a játékos. A gyerek azzal védekezett, hogy nem tudta, hogy bizonyos dolgokért fizetni kell az ingyenes játékokon belül is, ő csak bejelölgetett bizonyos dolgokat és játszott.

- Cameron jóhiszeműen azt gondolta, hogy az ingyenesnek hirdetett játékokban minden ingyen van. A fiam megrémült, mikor kiderült, hogy mi történt valójában. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon hányan vannak, akik hasonló cipőben járnak – mesélte az apa.

Az Avon és Sommerset-i rendőrségen dolgozó férfi megpróbálta visszakérni az Apple-től a pénzét. A hivatalos válaszból kiderült, hogy egy fillért sem kap vissza. Ezekben a játékokban ugyanis a véletlen vásárlások elkerülésére jelszó van beépítve. A gyerek nyilván megadta a jelszót és úgy kattintott rá a vásárlási lehetőségekre, melyekkel extrákat vett meg a játékaihoz, olyanokhoz, mint a Plants vs Zombies, Hungry Shark, Gun Builder és a NOVA 3. Előfordult, hogy a gyerek vett egy láda virtuális aranyat, hogy magasabb szintre léphessen az egyik játékban. Erre 28 ezer forintnak megfelelő fontot költött el egyetlen kattintással.

Mikor az Apple elutasította a rendőr kérelmét, akkor kollégáihoz fordult csalás miatt, ám ezzel gyakorlatilag a saját fiát jelentette fel. Mint mondta, nem büntetési célzattal tette, hanem szüksége van egy ügyiratszámra és egy hivatalos vizsgálatra, hogy a végére járjon az esetnek azzal a reménnyel, hogy talán a végén visszakaphatja a pénzét.

Fiának azonban emiatt most rendőrségi kihallgatáson kell átesnie, vélhetően apja kollégái fogják felvenni a jegyzőkönyvet.

Blikk-összeállítás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
iPAD feljelentés csalás Apple