Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elfogadta az alaptörvény negyedik, eddigi legátfogóbb, 22 cikkből álló módosítását az Országgyűlés. A Fidesz és a KNDP képviselőit nem tántorította el ettől sem a hazai tiltakozássorozat, sem az elmúlt napokban mind sűrűbben érkező európai bírálat. A kormányzó erők nem tartanak attól sem, hogy netán az államfő áll az alkotmánymódosítás hatálybalépése útjába. Az eseményeket tüntetések sorozata kísérte. Képes összefoglalónk.

Délelőtt nem engedték - diákok blokkolták a Parlament bejáratát
Stiller Ákos
A tüntető diákokat végül a rendőrök szállították el a Parlament épületének északi és déli autóbejárójából
Túry Gergely
Az MSZP fekete zászlói a parlament ablakain
Túry Gergely
Kezdődik a plenáris ülés - Orbán Viktor érkezik
Stiller Ákos
Az ülésről távol maradtak az MSZP képviselői
Túry Gergely
A DK tiltakozó képviselői
Stiller Ákos
Ahogyan az LMP az alaptörvényt illusztrálta
Túry Gergely
A szavazás pillantai...
Túry Gergely
... és az eredmény: elfogadták az alaptörvény negyedik, eddigi legátfogóbb, 22 cikkből álló módosítását. Az előterjesztésre 265 képviselő igennel, 11 nemmel szavazott, 33-an tartózkodtak.
Túry Gergely
Tüntetnek az Alkotmány utcánál. Körülbelül 80-100 ember tüntetett Szolidaritás-zászlókkal a Parlamentnél, az Alkotmány utca végén. A hvg.hu helyszíni tudósítója szerint a demonstrálók felolvasták azon képviselők nevét, akik szerintük megszavazzák majd hétfő este az alaptörvény negyedik módosítását.
Stiller Ákos
Berlin: demonstrálók a berlini magyar nagykövetség és a német fővárosban működő magyar kulturális intézet előtt
MTI / Bruzák Noémi
Útban a Sándor-palota felé
Stiller Ákos
Stiller Ákos
Tömeg a Dísz téren
Stiller Ákos
Stiller Ákos
Stiller Ákos

 

Úton a várból
Stiller Ákos
Az alagútban csatlakoztak hozzájuk
Stiller Ákos
'Háromszáz a forró lángos, ne írd alá Áder János'
Stiller Ákos
Lánchíd tetejére is feljutottak
Stiller Ákos
Cípőfűző igazítás a Lánchíd közepén
Stiller Ákos
Tüntető ellen ellentüntető
Stiller Ákos
Néhány tüntető felállt a Parlament parkolója előtt felállított virágládákra, amire a rendőrök felsorakoztak. Az első sorokban dulakodás alakult ki a rendőrök és a tüntetők között.
Stiller Ákos

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu/MTI Nagyítás

Szépségek és rémségek a víz alatt - Nagyítás-fotógaléria

Kihirdették a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság eredményeit Budapesten. Előd László két képével is első helyen végzett. Halfüggöny című fotója győztes lett a "hal kategória" felvételei között, emellett a verseny legjobb felvétele címet is elnyerte. Kezdődik a nap című képével pedig a nagy látószögű felvételek kategóriájában is kiérdemelte az első helyezést. A kompakt géppel készült felvételek kategóriájában Szabó Tamás Korallágyon, a mérsékelt vagy hideg égövi felvételek kategóriájában Násfayné Kőházi Mária Béka marionett, a makro felvételek kategóriájában Némethné Mánfai Éva Kirekesztve című műve végzett az első helyen. A digitális videokamerával készült kisfilmek között Sásdi Zsolt Gigászi rekorderek című filmje, a video- vagy filmkamerával készített nagyfilmek között a Saser Productions és Természetfilm.hu Cápák a keresőmben című mozgóképe nyert, ez utóbbi lett a verseny legjobb filmje is. A fotópályázatot 1972 óta rendezik meg Magyarországon, korábban ötévente, mot minden második esztendőben. Az idei versenyen 37-en indultak - 409 képpel és 10 filmmel.

hvg.hu Nagyítás

Ilyen a disznóvágás a strázsahegyi pincesoron – Nagyítás-fotógaléria

A Kunsági borvidékhez tartozó strázsahegyi pincesor Monor egyik büszkesége. A hegyen mintegy 960 pince található, melyek közül 98 eredeti XIX. századi állapotában, 132 pedig felújított állapotában tekinthető meg. A javarészt családi tulajdonban lévő pincék gyakori helyszínei baráti borozgatásoknak, rokoni összejöveteleknek, disznóvágásoknak. Pataky Zsolt képriportja.

hvg.hu Nagyítás

Téli rózsás diákforradalom a városon át - Nagyítás-fotógaléria

Egész napos demonstrációt tartanak a hallgatói és diákszervezetek országszerte. A HÖOK-elnök a Parlament előtt várta a kormánydöntést a felsőoktatás átalakításáról, közben sztrájkot hirdettek több egyetemen is. A gimnazisták néma csenddel tiltakoztak, majd az Akadémia elé mentek. A nagygyűlés után több ezren indult vonulnak végig a belváráson. Menetüket kétoldalról rendőrök kísérik.

Stiller Ákos Nagyítás

Katonáink, akik az első pofonokat kapják és adják - Nagyítás-fotógaléria

A szolnoki MH 25/88. könnyű vegyes zászlóalj gyakorlópályáján képzik ki azokat a katonákat, akik később Afganisztánban, Koszovóban teljesítenek szolgálatot. Repülőből kiugorva, helikopterből leereszkedve vagy csónakon érkezve is meg kell tudni állniuk a helyüket, ők kapják és adják az első pofonokat. Aki ide jelentkezik, az tudja, mit vállal - mutat a század pegazusos jelvényére Ruszin Romulusz ezredes, a zászlóalj parancsnoka. Egy gyorsreagálású katona egy napjába kaptunk betekintést. Fotóriport.

hvg.hu Nagyítás

Tüntetések napja Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

Szinte az összes előadást megszakították az ELTE Bölcsészettudományi Karának Múzeum körúti kampuszán a Hallgatói Hálózat aktivistái és a hozzájuk csatlakozott diákok, akik az egyetem forrásainak csökkentése és a felsőoktatást érintő átalakítások ellen tiltakoznak. Eközben megérkezett a fővárosba a közmunkások érdekében tüntető, vidékről indult éhségmenet is, délután pedig a diákok a Deák téren kezdtek demonstrációba.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Aleppo: a város, ami a frontvonalon fekszik - Nagyítás-fotógaléria

A szétlőtt házakból ellenséges mesterlövészek kémlelnek, van hogy naponta 70 civil is áldozatul esik az orvul leadott lövéseknek. A lázadók összetákolt fegyvereinek ropogására a kormányerők tankjai és vadászbombázói válaszolnak. Bielik István képriportja Szíriából, ahol már a második éve tart a polgárháború.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Körbeturnézták Budapestet a diáktüntetők - Nagyítás-fotógaléria

Egész napos demonstrációt tartanak a hallgatói és diákszervezetek országszerte. A HÖOK-elnök a Parlament előtt várta a kormánydöntést a felsőoktatás átalakításáról, közben sztrájkot hirdettek több egyetemen is. A gimnazisták néma csenddel tiltakoztak, majd az Akadémia elé vonulnak. A nagygyűlés után végigvonultak a belvároson. A menet a Margit hídon megállt, a diákok rózsákat dobtak a Dunába, majd egy részük a Kossuth térre, a másik a Batthyány térre vonult.