Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
norbertvincze
norbertvincze 2013. 02. 26. 15:48 | #24
az tőle nincs, de nem is az a lényeg ez esetben. Én csak megemlítettem, amit te írtál azt én tőle hallottam legelőször.
Előzmény: Tooni (22) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 02. 26. 14:50 | #23
Nem tudták megcáfolni, hogy fentről lefele készült? Várj, megpróbálom akkor majd én!
Halló, van a felső kő alatt valami ami megtartsa?
Nem, nincs.
Akkor leesik.
Mi?
Bumm..
Előzmény: norbertvincze (16) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 02. 26. 14:49 | #22
Jaa, Meki bácsi, igen, láttam már a munkásságát, csak értékelni nem tudom...tudatháló meg istenf.sza. Nekem ennél kézzelfoghatóbb kell.
Előzmény: norbertvincze (16) 0 VÁLASZ
Wisniowiecki 2013. 02. 26. 13:23 | #21
Azt a bitangját! Ez a műsor tényleg a Spektrumon ment valamikor? ÉS én még a History Channel miatt panaszkodtam...
Ehhez képest az Ancient Aliens hiperrealista dokumentumfilm.
Előzmény: norbertvincze (18) 0 VÁLASZ
Wisniowiecki 2013. 02. 26. 09:15 | #20
"Azért érdekes, hogy generál cáfolsz valamit, ami még messzemenően terra incognita."
Huhh, ezzel a mondattal hirtelen nem tudok mit kezdeni.
1. Nem én céfolok, hanem a videó készítői, én csak hitelesnek tartom a magyarázataikat, legalábbis messzemenően hitelesebbnek, mint az Ancient Aliens "szakembereiét"
2. Nem tudom mit jelent a generál cáfolás. Ha arra gondolsz, hogy eleve elutasítják az egészet, mert az elmélet túl meghökkentő, akkor nem értek egyet. Pont, hogy veszi a fáradságot és utánanéz dolgoknak, hivatkozik, mint egyébként a tudományos vitákban szoktak. Tehát a vita és a tudományoság kedvéért komolyan veszi őket annak ellére, hogy milyen nevetségesek az állításaik és az érveik. Ha mást értesz generál cáfolás alatt kérlek írd le.
3. Attól, hogy valami tudományosan novum, terra incognita miért ne lehetne megcáfolni? Ha egy elmélet új, tudományosan akkor is meg kell mérettetni magát. Ez itt - legalábbis szerintem - megtörtént: megmérettetett és könnyűnek találtatott. Azonkívül azzal, hogy valami messzemeően terra incognita nem tudom pontosan mit akarsz mondani, de olybá tűnik, mintha ez valamiféle pajzs lenn, ami mögé vita, vagy bizonyítás helyett lehet bújni.

Hosszú válasz egy mondatra :)
De lehet, hogy nem volt pontos számomra mire gondolsz. Ha valamit rosszul értelmeltem kérlek ne légy rest kijavítani.
Előzmény: hawkeye (19) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 26. 06:52 | #19

Azért érdekes, hogy generál cáfolsz valamit, ami még messzemenően terra incognita.

De kommentjeidből kiderül, hogy egyes politikusoknak elhiszed, amit mondanak.

Pedig az az igazi nonszensz.... :)
Előzmény: Wisniowiecki (13) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 02. 26. 03:26 | #18
és ha már a wifi antennáknál tartunk, meg az energiáknál, itt egy másik perspektíva az akkori technikákról:
http://www.youtube.com/watch?v=Dy29PYWv5Ks
Előzmény: norbertvincze (17) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze
norbertvincze 2013. 02. 25. 23:57 | #16
én legelöszőr drunvalo melchizedek (szakrális geometriával foglalkozik) előadásában hallottam ezt a feltevést, hogy a piramisok és más ilyen szent helyek GEOMATEMATIKAI eszközök arra a célra amit te írsz. És van is benne ráció, mivel ahogy te is írtad, a haarp rendszer sokaságai is ugyan ezt a hálót használják.

(Bár ő spiritiszta nézőponttal azt mondja, hogy a föld tudathálójának beállításához vagy újraformálásához kellettek ezek a "quantum szerkezetek". Plusz, ő állítása szerint a piramisok nem 3-4 ezer évesek, hanem sokkal több ezer év áll mögöttük, de ezt senki nem tudja megmondani, mert nem lehet sehogy megállapítani. Plusz, ő állítása szerint a piramisok fentről lefelé készültek el, és állítólagosan egyiptom leellenőrizte ezt a szemléletet és nem tudták megcáfolni)
Előzmény: Tooni (15) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 02. 25. 19:47 | #15
Abban a filmben láttam először a felvetést, ami sejtésem egy ideje, hogy az a nagy kőrakás egy gépezet, amivel időjárást lehet befolyásolni, ionizálja a levegőt meg ilyenek (ez megint egy érdekes mellékág, a légkör pozitív/negatív iontartalma meg az időjárás, kozmikus sugárzás okozta felhőképződés, ionoszférikus "szélirány"-befolyásolás, lásd HAARP szabadalmak leírása) és mivel különböző kőzetekből építették belsejét, külsejét, hogyan töltődhetett fel bazi nagy kondenzátorként, meg ilyenek.
Összehasonlítják Tesla tornyával is, hogy hasonló alapelven működtek. Meg láttam még valamikor egy képet a Királyok kamrája fölötti tehercsökkentő üregeket
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Great_Pyramid_Diagram.svg
hasonlította össze egy rádióhullámú üregrezonátorral.
Előzmény: norbertvincze (14) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 02. 25. 17:13 | #14
kifogásom nincs egyáltalán.
Késő volt már, így belealudtam. Miután megnéztem, még írok. Még Tooni piramisos filmjét sem tudtam megnézni.

Amúgy, én hallottam már erről az ancient aliens sorozatról, de még egy részét sem láttam szinte.
Előzmény: Wisniowiecki (13) 0 VÁLASZ
Wisniowiecki 2013. 02. 25. 16:54 | #13
"Megraradja azokat a nonszensz dolgokat, amiket egyértelmen meg lehet cáfolni"
Az egész Ancient Aliens teljes nonszensz, szóval nem volt nehéz dolguk...

Mely részek ellen van kifogásod?
Előzmény: norbertvincze (12) -1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 02. 25. 14:51 | #12
egyetértek,
sztem elég lenne csak kérdéseket feltenni a sok feltételezés helyett, meg az sem ártana, ha ezek a bohócok nem vinnék túlzásba a baromkodást, mert tény ami tény, ez a videó is az ilyen baromságokra épült fel. Megraradja azokat a nonszensz dolgokat, amiket egyértelmen meg lehet cáfolni. Az sem tartom kizártnak, hogy ezek szándékos bohóckodások.

Viszont, leszámítva a sok baromságot és a fantáziát, a film számomra még mindig nem teljes cáfolat bizonyos dolgokban, és osztom hawkeye álláspontját.
Előzmény: hawkeye (11) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 25. 12:40 | #11

Első bekezdés szentigaz!

A másodikhoz kiegészítésnek: úgy látom, hogy a szóban forgó, és hasonló filmek készítői sűrűn átesnek a paci túlsó oldalára. Felvesznek egy témát, bemutatják az összetevőit, s felteszik a kérdéseket.
Aztán elkezdik sorolni, az elméleteket, s a bizonyítékokat. Ez utóbbiakat olyan mennyiségben, hogy az elmélet már ettől nevetséges lesz, hitelét veszti.
A kevesebb, a konkrétabb jóval több lenne!

A bizonyítások mintegy felénél meg kellene állni. S többször rábízni a nézőre*, hogy ő maga vonja le a következtetéseket, nem pedig a szájába rágni.

*: Azt sejtem, hogy ezek a sorozatok az átlagamerikai IQ szintjét veszik figyelembe, ezért tűnnek néha túlbeszéltnek. Habár az itthoni retekklub fanok talán még mélyebben vannak.... :)


Előzmény: Wisniowiecki (10) 0 VÁLASZ
Wisniowiecki 2013. 02. 24. 09:09 | #10
"A történelem során igen sok hajmeresztő elméletről derült ki, hogy mégis megállja a helyét."
Ebben tökéletesen igazad van. Azonban csak azért, mert voltak olyan nézetek, amit ökörségnek tartottak a kortársak, de később igaznak bizonyult, nem lehet minden ökörséget kritika nélkül elfogadni.

Azonkívül szeritem a videó érdeme, hogy pont nem kategorikusan, sommásan és megfellebbezhetetlenül ítélkezik, hanem pontról pontra cáfol, és megadja is adja lábjegyzetben, hogy mire hivatkozik. És nem úgy, hogy megad egy 3500 oldalas könyvet forrásként oldalmegjelölés nélkül... Épp ez különbözteti meg az áltudományos műsoroktól, valamint az hogy nem olyan kifejezésekkel dobálódzik, mint "a téma világhírű szakértője szerint" és a többi hasonló leellenőrizhetetlen maszatolás.

Előzmény: hawkeye (9) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 24. 08:23 | #9

A történelem során igen sok hajmeresztő elméletről derült ki, hogy mégis megállja a helyét.

Én a helyedben nem ítélkeznék ily kategorikusan, sommásan és megfellebbezhetetlenül. Kiderülhet, hogy a te életed biztos alapjait jelentő dogmák egyszer csak recsegve összedőlnek. Erre is akad igen sok példa.

Tudod:

"Több dolgok vannak földön és egen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes."
Előzmény: Nope (8) 0 VÁLASZ
Nope 2013. 02. 24. 00:10 | #8
Csak abban magaslik ki, hogy látszólag milyen autentikusan adja elő a hajmeresztő faszságait. Őszintén szólva ettől a videótól azt reméltem, hogy ugyanúgy kifogásolható lesz mint maga a sorozat amit kritizál, de hihetetlenül jól összeszedték az ellenérveket és bizonyítékokat ... csak háromszor ütköztek ellentmondásba azzal amit pár perccel azelőtt mondtak! :D

A műsor legvégén meg ők maguk kínálják neked a legprofibb bizonyítékot az egész ősi idegenek témára ... mikor arról beszélnek hogy az angyalok, a kerubok két testtel rendelkeznek, és egy másik testet ölve párosodtak a halandó lényekkel, az emberekkel. No és mi szerintük a precíz fordítása ennek a testnek amit levetnek még mielőtt szexuálisan közösülnek az emberekkel? "habitat"

És mi a "habitat" magyarul? Élettér. Csak nem referencia egy mesterséges "életteret" fenntartó űrruhára? Hoppá! :D
Előzmény: hawkeye (7) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 23. 18:03 | #7

Hát ha a megjátszott raktáros, vagy kapzsi, ügyfélátverős spermazálogházasokról szóló sorozatokhoz mérem, akkor az Ősi idegenek azért kimagaslik.

Hosszú évek óta nézem a History-t, sajnos a szinvonal eléggé lefelé tart....
Előzmény: Wisniowiecki (4) 0 VÁLASZ
HoPpY 2013. 02. 23. 17:54 | #6
Az Ancient Aliens című, a palelelo....., palaroszti...., palesztoki... Na jó már megint egy hülye UFO-s poszt..:D
+1 VÁLASZ
Sörfi 2013. 02. 23. 12:50 | #5
+2 VÁLASZ
Wisniowiecki 2013. 02. 23. 12:49 | #4
A videó további erénye, hogy rámutat, hogy az ősi idegen elmélet hívők (valamint sok más hasonló "alternatív történelemmel foglalkozó) érvelési hibáira, mint pl. a hamis dilemma, vagy a szalmabáb érvelés.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hamis_dilemma
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b_%C3%A9rvel%C3%A9s

Az egyetlen, amit az Ancient Alienstől nem lehet elvitatni az a szórakotató értéke, de szégyen, hogy egy ilyen műsor komolynak feltűntetve le lehetett a History Channel-ön. Ha a BudapestTv-n ment volna egy szavam sem lenne, venném a popcorn és szinte előre várnám a zenés betéteket...
-2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 23. 10:57 | #3

Igen, az Ancient Aliens sorozat nagy előnye, hogy nézhető, szórakoztató. Ha nem vesszük véresen komolyan.... :)

De ha már itt tartunk, egy filmelőzetes megszokott világunk instabilitásáról:

http://www.youtube.com/watch?v=4NNz6Dyu03Q
Tooni 2013. 02. 23. 10:45 | #2
Jó film, tanulságos az ókori fém és kőmegmunkálás szempontjából.
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 23. 10:43 | #1

Eddig 22 db, 42 perces, és 5 db másfél órás film készült ezzel a címmel.

A filmekben felvetett kérdések 90 százaléka jogos, mintegy 70 százalékukra MA (!!!) nincs racionális magyarázat.

Viszont a filmekben az összes kérdésre adott válasz egy kaptafára készült: a magyarázat az "idegenek".

Ezt így nem tudom elfogadni, mivel egyetlen közvetlen bizonyítékkal nem tudnak szolgálni.

Nem mondom, hogy nincs igazuk, de azt igen, hogy elméleteik elfogadásához ennél több kell.

Az ellenkező végletben gondolkodókat viszont nem tartom értelmes embereknek. Valamilyen elméletnek a dogmatikus, kategorikus, esetenként lenézően agresszív proskribálása igencsak földhözragadt, ostoba gondolkodásra vall.