Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

16 különböző dolgot felejtettek a testében a műtét után!

2013. jan 16. 11:05
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
16 különböző dolgot felejtettek a testében a műtét után!

16 különböző dolgot felejtettek a testében a műtét után!

Hannover - Egyebek mellett egy injekciós tűt, egy orvosi maszkot és kötszert felejtettek egy betegben Németországban. A család milliós összegű kártérítést követel.

Dirk Schroeder (74) prosztatarák miatt szorult kórházi ellátásra. Az orvosok egy rutinműtétnek számító beavatkozást végeztek el rajta, majd hazaengedték, mondván hogy a műtét sikeres volt, még legalább 6 éve van hátra. Az idős férfit azonban „kínzó fájdalom" gyötörte attól a perctől fogva, hogy felébredt az altatásból. Kezelőorvosai nem törődtek vele, mivel azt hitték, ez csak az operáció utóhatása.

Schroeder otthon lábadozott, és próbált megbarátkozni a fájdalommal, amikor az őt meglátogató ápolónő döbbenetes felfedezést tett. Amikor ellátta a sebét, rémülten látta, hogy egy köteg géz igyekszik belülről kifelé, és gyakorlatilag kiáll a betegből.

A nyugdíjas visszakerült a kórházba, ahol felnyitották a sebét. Mint kiderült, az őt eredetileg operáló orvosok 16 különböző tárgyat felejtettek a testében: egyebek mellett egy injekciós tűt, egy 15 centi hosszú, henger alakú kötszert, egy ugyanilyen hosszú érfogót, számos törlőkendőt, és egy műtős maszk darabját. Ráadásul nem tudták mindezt egyszerre kiszedni: valamennyi idegen test eltávolításához még további két műtétre volt szükség – írja a Daily Mail. Az idős úr mindhárom operációt túlélte, de a prosztatarák időközben újra felbukkant, és végzett vele.

A család nemrég 28,5 millió forintnak megfelelő kártérítési igényt nyújtott be a kórháznak. Az egészségügyi intézmény – amelynek a nevét nem hozták nyilvánosságra – azt állítja, hogy a férfi testébe az operáció után kerültek az oda nem illő tárgyak. Arra azonban nem tért ki, hogy vajon miként nyelhette le például az injekciós tűt a nyugdíjas.

Blikk-információ

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

orvosi maszk orvosi eszközök műhiba kártérítés injekciós tű