szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most már foglalkozzunk a túléléssel. Talán lesz esélye, ha felkeresi a rejtekhelyeket. Nincs szüksége rá, ha a hvg.hu túlélőlistáján helyet kap - ezt holnap megtudhatja.

A Telegraph felsorolja azokat a rejtekhelyeket, ahol menedéket találnak azok, akik azt gondolják, hogy az emberi fajt képviselniük kell az apokalipszis után.

Bugarach, Franciaország

A francia településnek összesen 176 lakosa van, de a pireneusi magaslatot egyre többen látogatják, ahogy közeledik a világvége. Állítólag itt nagy az esélye a túlélésnek, igaz, ehhez egy másik bolygóra kell költözni azokkal az ufókkal, akik itt landolnak alkalmanként.

Wikipedia

 Sirince, Törökország

Ide azok jönnek átvészelni a közelgő nehéz napot, akik hiszik, hogy a város Artemis, a görög vadászistennő szülőhelye. Illetve azok is szobát bérelnek, akik azt gondolják: Mária, Jézus édesanyja ide látogatott a mennyekből. Elegen hiszik egyiket vagy másikat ahhoz, hogy néhány szállásadó akár 20-szorosára emelje a szobaárakat.

flickr.com

 Kelvedon Hatch, Anglia

Az Essex megyei Kelvedon a hidegháború alatt készült fel a világégés ellen. A 38 méter mélységben épített bunker 600 embert képes befogadni.

flickr.com

Krubera barlang, Grúzia

A világ legmélyebb barlangja 2191 méterrel a földfelszín alatt óvja meg a menekülteket. De csak akkor, ha profi barlangászok.

Csak illusztráció - nem a Krubera barlangban készült a felvétel.
flickr.com

Párizsi katakombák, Franciaország

A Montparnasse felől ereszkedhetünk a város alatti, 280 kilométer hosszúságú barlangrendszerbe. 6 millió halott földi maradványait őrzi, és éveken keresztül menedéket nyújtott a francia ellenállóknak a náci megszállás idején.

Wikipedia

Bárhol Afrikában

Amennyiben a világvége kötelező kelléke a vulkánkitörés és a földrengés, akkor mindennek az előfeltétele a tektonikus lemezek elmozdulása. Irány Afrika, ott kevés a kontinensen belüli törésvonal.

Wikipedia

Csillag kastély, Szicília

A világvége zombi hordákban is lecsaphat. Ez ellen hatékonyan védekezhetünk középkori várakban, lőrésekkel és árokkal.