Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Norci 2012. 11. 21. 22:38 | #23
Unokatestvér??? Ugyan már, ez náluk még lájtos...anyám, aki intézetben nevelőnő, tudna ennél cifrábbakat is mesélni.
bp1331 2012. 11. 21. 16:02 | #22
Akinek nem inge ne vegye magára de mivel IQ-val nincsenek ellátva felpróbálják :) és mi a vége.....
+1 VÁLASZ
vivy026 2012. 11. 21. 14:08 | #21
Hmm.. érdekesek a hozzászólások is... de szívesebben hallanám azoknak az embereknek a szájából ezeket a kutatásokat, meg az ilyeneket, akiknek a gyereküket pl. pszichológushoz kell vinniük az iskolai bántalmazások miatt ( természetesen barna bőrűek miatt). Akik félnek a buszon utazni, mert kikezdenek velük, piszkálják őket, beszólnak nekik. Az utcán kinevetik őket.. mert hogy rendesen dolgoznak.. Én például épp pár nappal ezelőtt utaztam a buszon, átadtam egy idős cigány asszonynak (romának.. nem tudom mi lenne a megfelelő megnevezés) a helyet, aztán elkezdett gúnyolódni, a lányaival.. vagy nem tudom kik voltak a társai, rajtam, hogy milyen csúnya vagyok.

Vannak normálisak, de tényleg.. de az, hogy látszik, hogy a segély miatt szülnek akár a rokonságon belül gyereket... az erősen megnyilvánul például a környezetemben...
Épp tegnap jöttek egy alapítványtól emberkék, hogy fogadjuk el , és hagyjuk beilleszkedni őket.. ÉRDEKES.. nekik miért nem tartanak ilyen előadásokat, hogy egy kicsit kulturáltabban viselkedjenek?? ... és hogy akik nem adnak okot rá, akkor ne piszkálják az embert? Emberek.. hova fajul a világ??
Remélem ez az állapot minél hamarabb meg fog szűnni..
Ismétlem.. nem általánosítok.. mert vannak kivételek.. de attól a pillanattól, hogy az egyik.. elkezd piszkálni (természetesen társaságban), és ok nélkül, örökké elásta a szemembe magát.
..ÉS ELNÉZÉST, hogy kicsit eltértem a témától, de ez nagyon bosszantó helyzet.. és szerintem nem csak én vagyok vele így..

lacikej 2012. 11. 20. 15:23 | #20
Az állatoknál is előfordul ilyen!!:))
7sleeper 2012. 11. 20. 15:19 | #19
a cze izel már megint nem bír nyugton maradni
korábban még a jeszenszkyt (ő is 'senator' volt a vadászrepülősdinél (is) ha jól emlékszem) ellenpontozta
egy alig korábbi interjúban

és czeizel aláírta a legújabb hitgyülis papírt is, hogy 'csak így tovább izrael'
elfogyott a pénz?
senki nem akar már pénzért-örökbefogadni a tengerentúlon?
Garou 2012. 11. 20. 11:31 | #18
"Czeizel több alkalommal is elismerte, hogy éppen a szegregáció/elszigeteltség miatt képtelenség kulturális tényezőként értelmezni az integrációs hajlandóságot, illetve az integrációs programok sikerességét."

Igen, ez valóban ellentmondás, de Czeizel tévúton jár. Az integrációs hajlandóság ugyanis a nem elszigetelt településeken is relatíve alacsony, és ezt ő ezek szerint nem vizsgálta (mondjuk tekintve, hogy nem kultúrantropológus/szociológus, ez nem is dolga). És innéttől kultúrális vonalon is lehet vizsgálni a kérdést.

" A kultúra nem inherens sajátossága az embernek, illetve a közösségnek, különösen nem a társadalom viszonyában."

És? Ettől függetlenül az adott kultúra, amiből az egyén származik még simán okozhat szegregálódást, vagy problémát az integrálódás során. Lásd a bevándorlók által kialakított mikroközösségek Európában, illetve a cigányság pár évtizeddel ezelőttig még szabadon gyakorolható szokásai, melyeket bizony napjainkban okoznak problémát. A kultúra természetesen nem kizárólagos oka a problémáknak, de benne van a képletben.

"Mii sem igazolja ezt jobban, mint hogy a hasonlóan zárvány jelleget felmutató magyarlakta kistelepülésekben ugyanolyan arányokat mutat a belterjesség, mint egy szegregált cigányközösségekben."

Erről kérnék egy forrást, ha lehetséges. Ugyanakkor a megfogalmazásod sokatmondó, hiszen magyarlakta zárványtelepüléseket írsz, illetve a cigányság esetén szegregált közösségeket (amelyek lehetnek akár egy nagyvárosban is).

"Amennyiben közösségi berendezkedés mentén arányosítunk, az etnikai tényező jelentősége elhanyagolhatóvá válik."

Csak akkor ha kizárólag zárványtelepüléseket vizsgálsz, ez esetben viszont a kutatás téves eredményt adhat. Érdemes megnézni a cigány közösségek belterjességét olyan vidéki településeken is, amelyek nem zsákfalvak. A tendencia drasztikus csökkenést fog mutatni természetesen, de bizonyos jegyei ugyanúgy megmaradnak (pl 13 évesen már otthagyják az iskolát, mert szülni mennek, néha még apu veszi el a lány szüzességét, stb).
Előzmény: Ghavin (15) 0 VÁLASZ
Ghavin 2012. 11. 19. 21:27 | #17
Engem vernének pofán az én dumámért? Láttad, hogy mit írt McRommel a cigányokról úgy kollektíve? Mondom: ok-okozat tendenciózus felcserélése.
Előzmény: Nomax (16) -1 VÁLASZ
Nomax 2012. 11. 19. 21:24 | #16
Így legyen ötösöd a lottón:D, megnézném, hogyan vernék pofán, ha egy ilyen dumát, lenyomna köztük:DD az ilyen emberek, csak TV-ben láttak, cigányt, akkor is csak Győzikét...
Előzmény: McRommel (11) +1 VÁLASZ
Ghavin 2012. 11. 19. 21:07 | #15
Ha megengeded,visszatérnék a Czeizel tanulmányra, pontosabban annak több ízben javított változatára. Czeizel több alkalommal is elismerte, hogy éppen a szegregáció/elszigeteltség miatt képtelenség kulturális tényezőként értelmezni az integrációs hajlandóságot, illetve az integrációs programok sikerességét. Ez már önmagában ellentmondás: ha egy adott közösség semmiféleképpen nem integrálódott a körülötte élő társadalomba, akkor hogyan tudna a többi szórványosan előforduló zárványközösséghez hasonulni? A kultúra nem inherens sajátossága az embernek, illetve a közösségnek, különösen nem a társadalom viszonyában. Mii sem igazolja ezt jobban, mint hogy a hasonlóan zárvány jelleget felmutató magyarlakta kistelepülésekben ugyanolyan arányokat mutat a belterjesség, mint egy szegregált cigányközösségekben. Amennyiben közösségi berendezkedés mentén arányosítunk, az etnikai tényező jelentősége elhanyagolhatóvá válik. Tehát megint csak ott tartunk, hogy szociobiológiailag képtelenség koherensen alátámasztani a cigányellenességet. Eleve nem értem, hogy a rasszisták miért próbálnak kényszeresen az egzakt tudományok oldaláról igazolni egy alapvetően érzelmi kérdésben elfoglalt álláspontot.
Előzmény: McRommel (11) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 11. 19. 18:16 | #14
Cigányútra ment.
bimbi
bimbi 2012. 11. 19. 17:47 | #13
Ezer szót el lehet itt pazarolni, pedig van egy, ami mindent elmond: cigány.
Kisolek 2012. 11. 19. 17:43 | #12
Ez megmagyarázza Botos Vendelt is!!!444
McRommel 2012. 11. 19. 17:27 | #11
Szokás szerint hülye vagy. Költözz már be hozzájuk(megspékelve pár zsidóval), ha ennyire véded őket! Köztük nőttem fel, ismerem őket.Ezek egyszerűen csak alávaló, ingyenélő, dolgozni nem akaró és nem is tudó, degenerált, beltenyésztett, unalomból kötekvő, BEILLESZKEDNI NEM IS AKARÓ, igénytelen, magyargyűlölő tetvek!!!(most jössz az én rasszizmusommal)Élj velük te gyökér, én felajánlom hozzá a segítséget is, bár van egy sejtésem, hogy vagy mindjárt a szót tereled vagy lerasszistázol vagy fennhéjázó stílusban elkezdesz basztatni.
Előzmény: Ghavin (5) +2 VÁLASZ
fehérember 2012. 11. 19. 15:50 | #10
czezel rabbi múltkor megmagyarázta hogy a zsidók átlagon felüli felfogó képességgell rendelkeznek....igaza van, a golyót jobban felfogják. A cigány nem ember csak cigány.
hawkeye
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 19. 15:14 | #8
Roma bűnözés?

Az a cigánybűnözés, PC-ül?
Előzmény: luigi (7) 0 VÁLASZ
luigi 2012. 11. 19. 14:50 | #7
A tények makacs dolgok akkor is, ha nem beszélünk róla. Én olvastam budapesti és vidéki mentalitást vizsgáló tanulmányokat, az is kirekesztés lehet a vidékiekkel szemben, vagy fordítva. Ebben az országban mindent agyonhallgatunk. Roma bűnözésről sem lehet beszélni, pedig tény, hogy a börtönökben ők vannak többségben, pedig az ország népességi összetételét tekintve kisebbségben vannak.
Nomax 2012. 11. 19. 14:20 | #6
"Zsidók és cigányok! Szörnyű lehet itt élnetek, hiszen mindenkit gyűlöltök, és nem értitek miért gyűlöl meg benneteket mindenki. Vajon én, mint sváb származású, miért nem érzékelem a kirekesztést? Mert mi elfogadtuk a szabályokat.
Megszerettük ezt az országot, Magyarországot a hazánknak tekintjük. Ti csak egy gazdatestnek, amin parazitaként élősködtök."
+4 VÁLASZ
Ghavin 2012. 11. 19. 12:27 | #5
[Komment megjelenítése...]
-5 VÁLASZ
Krisaaaak 2012. 11. 19. 12:24 | #4
Az előttem kommentelőknek ment a plusz jel.
+1 VÁLASZ
KillHates 2012. 11. 19. 11:18 | #3
Ez nagyon szomorú, de sajnos a hagyományok erősebbek az ésszerűségnél. Itt vidéken konkrétan tudok olyat, hogy a móré nagypapa "lepte meg" a leányunokáját és ebből a frigyből meg is született a dédunoka-akármicsoda. A kissráccal nem is volt probléma addig amíg a kötelező óvodát el nem kellett kezdenie. Ott aztán kiderült, hogy cukorbeteg (nem is kicsit, csodálkoztak is, hogy eddig bírta) és rettenetesen szellemi fogyatékos. Persze, már minden felelősségre vonás késő volt, de amikor azért meg lett említve finoman a óvodában a családnak, akkor elképesztő módon felháborodtak, hogy mit képzelnek a magyarok (fehérek) hogy már a kapcsolataikba is beleszólnak.
És nem is fenti eset a durva, hanem, hogy távolabbi rokoni kapcsolatokból születendő gyerekekről már csak felnőtt korban derül ki, hogy viselkedészavarosak, túlzottan agresszívek, tanulási, szocializációs problémáik vannak. Kis vidéki faluban élek és ez sajnos nem csak a roma kisebbségre jellemző, hanem a rác közösségre is.
+5 VÁLASZ
Mimis 2012. 11. 19. 09:57 | #2
Feleségem testvére 14 éve dolgozik sürgősségi koraszülöttesként.
Meg tudná mondani, hogy 20 koraszülöttből 19 kokszi gyerkőc, az a maradék 1 szem gyerek fehérbőrű.

Jaaaahhh, az megint más kérdés, hogy ha kiderül, hogy a gyereknek valami baja van, akkor nem viszik haza, mert "nem akarunk szenvedni gyagyás gyerekkel", a papírt viszont viszik, hogy írják alá, meg pecsételjék le, mert kell a segély miatt. Ha meg netán meghal a gyerek (mert bizony sokszor előfordul, hogy a szervezete nem bírja azt, hogy 2-3 hónappal előbb kipottyant), akkor meg a nővéreket fenyegetik meg, hogy megvárják őket műszak után...

A fentiek meg kökemény tények. A genetikai korcsosulás más népcsoportban is megjelenne, ahol ilyen sűrű lenne a családon belüli gyerek, nem roma specifikus. Arról, hogy náluk ez a helyzet, miért az tehet, aki kimondja az igazságot, tényeket?

De valóban, segítsük a beilleszkedésüket....
(én biztosan nem a társadalonmba segíteném a beilleszkedésüket... egy olyan létformának, ami élvezi azt, hogy ingyen élősködhet másokon, és esze ágában sincs ebből a kényelmes állapotból kimozdulni...)

A fentiek szigorúan a saját véleményemet tükrözik, lehet felfújni, minuszolni, stb. :) Bárki előtt vállalom ugyanezt. :)
+14 VÁLASZ
drgore 2012. 11. 19. 09:53 | #1
Ezeket a dolgokat mindenki tudja aki valamilyen szinten kapcsolatba került cigányokkal. Vérfertőzés, a terhes anyák gyógyszereket szednek hogy fogyatékos gyerekeket szüljenek a több segély miatt. Az iskolában azoknak a cigánygyerekeknek akiknek van eszük és hajlamosak lennének tanulni a saját fajtársai (tehát nem magyar hanem roma gyerekek) tépik össze a könyveit, füzeteit nehogy okosodjanak. Ezeket a történeteket lehetne folytatni órákon át. Bár tény hogy léteznek előítéletek a cigányokkal szemben, de ezek ellen igenis nekik is kellene változtatni.
+6 VÁLASZ