Az Edda Művek spirituális énekese örök lelkű fénylény, mint szerinte mindenki más is, így aztán épp elég is lenne heti három napot dolgozni, mert az jár. Ezt próbálja megteremteni, ezért zenél, és nagyon várja az új világrendet, ami hamarosan eljön. A dimenzióváltás után is lesz dolog, lehet, hogy a Pilist szívlapáttal kell odébb rakni, de a lényeg, hogy minden olyan lesz, mint 12000 évvel ezelőtt. Spirituális Edda-sajtótájékoztató.

“Ameddig titeket láthatlak, addig itt vagyunk” – kezdte a szokásosnál is nagyobb igazságainak egyikével az Edda Művek új lemezéről szóló sajtótájékoztatót csütörtökön Pataky Attila, aki jól érezte, hogy az Inog a világ című lemez önmagában közel sem lehet annyira érdekes, mint az, hogy mi foglalkoztatja épp az ufóktól és profittól is állandóan zaklatott énekest. “Abban, hogy inog a világ igazam van, elég, ha körbenéztek. Recseg, ropog körülöttünk a világ, szétesőben van a jelenlegi világrend. Ezt az időszakot éljük most, én határozottan állást foglaltam ebben az ügyben, én ezt írtam le. Eljön az idő, amikor elválik az ocsú a búzától. Már nincs idő vakarózni, dörgölőzni azért, hogy könnyebben éljünk, határozott állásfoglalásra van szükség” - készítette fel a világot mindenre a jógázó és diétázó Pataky.

Időkaput nyitnak

Ezek fényében természetesen az Edda lemezbemutató koncertje sem egy átlagos koncert lesz, hanem annál valami sokkal nagyobb. “Gyertek el, ott megnyitunk egy időkaput, lessünk be oda, hogy néz ki ez a már egyszer volt aranyország, ami már volt egyszer, 12000 évvel ezelőtt. Gyertek, mi arra tartunk. Bármennyire is komor a világ, bármennyire is azt sugallják, hogy nincs értelme semminek, de mi biztosak vagyunk benne, hogy a lelkünk örök” – vigasztalta a megjelenteket.

A világ mégsem komor annyira, magyarázta Pataky, szerinte már létezik is a megoldás, egy indiai fizikus, Kesa kezében van a kulcs. Azt mondja, már sokan hallottak róla. “Ez egy új technológia, és ez minden. Meggyógyítja a betegségeket, megtisztítja a vizeket, a szennyeződéseket, ingyen energia, földvédelem, embervédelem, minden. Nagyon nem kapkodnak érte még a legnagyobbak, de azt viszont tudom, hogy Japánnal és Oroszországgal már megállapodott. Ez egy fantasztikus lélek, ingyen odaadja minden országnak ezt a technológiát, az emberiség boldogulására. Azt, hogy a világ ezt hogy fogadja, ezt még meglátjuk, de egyre jobban át fog ütni. A borítónkon is látható maja naptáron is rajta van jelképesen, ahogy a fény előretör. De ez csak egy, pedig annyi csoda van, amiből sokkal nagyobb boldogságot lehetne teremteni. El nem tudom képzelni, hogy azt ami most van, miért hazudják valóságnak. Ez nem valóság, ez a mátrix. Nem létezik, hogy ezt érdemeljük. Annyira klasszak vagytok, már csak akikkel ismerjük egymást tíz éve, azokról is tudom, hogy sokkal jobbak, mint tíz évvel ezelőtt” – bonyolódott bele az üzenetbe Pataky.

“De akkor hogy néz ez ki, hogy mindenki kevesebbet ér? Hogy az istenben van ez? Csak a te autód, a te házad, a te tehetséged, mégis te érsz óráról órára kevesebbet. És akkor van ez a lószar, amire ráírják hogy pénz, az sokat ér. Na ennek lesz vége, és attól vannak annyira megvadulva, hogy tudják, hogy ez így van. Ők tudják” – utalt egy titokzatos ellenségre, miközben kicsit csapkodta az asztalt.

Szívlapáttal a Pilist

Pataky Attila kicsit abba is beavatta jelenlévőket, mi lesz ez az új világkorszak, amikor talán már nem kell a pénzéért dolgoznia. “Egyre több olyan alternatív energia kerül majd felszínre, amitől megkönnyül az életünk, mert megérdemeljük. Mi örök lelkű csodálatos fénylények vagyunk, minek kell öt napot meg hatot meg nyolcat dolgozni egy héten, meg 14-15 órákat, meg este bent maradni? Hát miért nem három napot? Miért nem elég a hétfő-kedd-szerda? És csütörtöktől már foglalkozhatnánk a gyerekeinkkel meg a dolgainkkal, egymással összegyűlnénk, teázgatnánk, boroznánk, kávéznánk, teáznánk, segíthetnénk egymásnak. Miért nem így? Hát teremtsük azt, hogy így legyen. Én ezt teremtem, ma már ez a létezésem legfontosabb aspektusa, a zenekar is ezért zenél. Mi nem bőrt nyúzunk, adóztatunk vagy országot árulunk el, mi zenélünk és játszunk. Így aztán könnyebb lesz a pillanat, amikor át kell lépni egy másik dimenzióba, mert én nem szívesen lennék azok helyében, akik most csinálják a dolgokat. Izgi lesz az utolsó néhány nap. Ott aztán eltűnnek a lopott milliárdok és az elcsalt nemzetek, az pedig majd kiderül, hogy megbocsátunk nekik."

Szerencsére mi, magyarok nem maradunk teendő nélkül a másik dimenzióban sem. “Felhívnám rá a figyelmet, hogy Magyarországnak ezzel a kurta-furcsa nyelvünkkel és rovásírásunkkal nagyon nagy dolgunk lesz, kapaszkodjatok meg, mert lehet hogy fent állunk a hegyen fehér ruhában és áldást osztunk, de lehet, hogy egy szívlapáttal a Pilist kell kicsit odébb lapátolni. Erre készüljetek testben és lélekben.”

Lagzi Lajcsi igazat mond

Ezután az elmélkedés után már csak ráadás volt a rövid unplugged fellépés, aminek keretei közt három dalt is hallhattak a szerencsés egybegyűltek a vadiúj Edda-lemezről, aztán pedig az is kiderült, hogy Pataky Attila már annyira belemerült a spiritualitásba, hogy az átlagos emberi dolgok nem is foglalkoztatják. Így például az sem, hogy Lagzi Lajcsi tíz évvel Zámbó Jimmy halála után mesélte el Pataky és Zámbó pisztolyos ügyét , vagyis, hogy az énekes egyszer állítólag Patakyra is fegyvert fogott. “Majdnem sehogy nem érintett. Ezek igaz történetek, Lajcsi nem hazudott, én tiszteletben tartottam a kegyeletet, és Lajcsi döntését is tiszteletben tartom, biztos jó oka volt rá, hogy elmondta ezeket” – mondta a Velvetnek Pataky, akinek a búcsúkoncertje ezek szerint már az új világrend kezdetén lesz, hiszen a Maja naptár szerint az idén december 20-án lesz, a nagykoncert pedig december 28-án, úgyhogy ha minden jól megy, akkor már nem is kell érte fizetni, hiszen nem lesz pénz.