Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
eospower 2012. 11. 06. 21:23 | #5
Leegyszerűsítve összefoglalva, a lényeg az aki nem értené annak röviden kicsit kiegészítve:

-Cél kitűzés
-Az eszközök megválogatása
-Cselekvés
-Sikertelenség esetén eszköz módosítás tanulás
-Újrapróbálkozás
-Siker

A lényeg, hogy minél jobba nle kell írni ezeket, pl nemcsak leírni de érdemes pl ilaltokkal is párosítani, pl valak iszereti a citromot, vagy anrancsot mikor leírja érezzen közben narancsillatot. Minél több érzékszervel rögzítjük a kívánt célt, annál nagyobb hatékonysággal fogunk vele azonosulni és voálá :)

50% ott bukik el, hogy helytelenül tűz ki célt illetve pontatlanul, a másik 50% pedig az első sikertelenségnél feladja :)

Erre a gondolkodásmódra szükség van még a machievellizmusra is. Sokat könnyít a dolgokon :)

Ezen kívűl az apróbb menethez még annyit, hogy ha gyorsan is szeretnél haladni, ne egy nagy lépésben akard megtenni, hanem sok kicsi egymás után. Ez macerás de megéri, aztán amikor egy kis alcélt megvalósítottál, akkor jutalmazod magad, vagyis az agyad. Így egyre fokozódik a motívációd :)

De ezt sugallja minden, mégha eszel is érzed, hogy finom és mégnagyobb motívációt érzel, hogy tovább edd :D

Vagy játékokban a fejlesztés új skillek és egyből izgatottabb lesz a szerepjátékos emberünk. Csaj visszamosolyog az utcán, te kezdeményeztél (kis cél) és eredményes lett tehát sikeres, a jutalmad az, visszanevetett.

Lényegében ennyi a többi adja magát :) Amit hosszú lenen leírni azok az önkontroll technikák, önszuggeszciók stb.

Pl mikor sokszor nemjön össze egy tárgyalás akkor úgy kel lfelfogni, hogy ez az, jó kis kihívás már kezdtem unatkozni nah nézzük mit is tehetünk.

Hasonló az érzés csak kevésbé komoly pl a stratégia játékokban amikor támad a brutal enemy és már szinte mindent lerombolt. A többség kilép :D pedig csak játék nincs tétje, ahogy ezeknek a dolgoknak sem :) gondolkozni kell a megoldáson és közben élvezni a játékot, nemcsak az eredményt.

Sajnos az tény, hogy akiket arra neveltek, hogy az élet már csak ilyen fogadd el stb, ők nagyon nehezen tudnak ilyen gondolkodásmódot elsajátítani. Az állam is ezen dolgozik, hogy minél kevesebb ember tudjon kiszakadni a rabszolgasorsból. LÁSSUK BE SIKERESEN!!!
heha 2012. 11. 05. 22:02 | #4
Nekem a sikerről ez jut eszembe :D "A sikeres ember az alatt az idő alatt halad előre, amit mások elpazarolnak" (Henry Ford) ..... Tehát ne gondolkozz sokáig, mert minél tovább gondolkozol, annál később indulsz el az anyagi függetlenség útján.
norbertvincze
norbertvincze 2012. 11. 05. 21:27 | #3
elolvasnám a te elméleted a siker alapelveiről:)
Előzmény: rebecca (1) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 11. 05. 21:24 | #2
persze, hogy az:)) gyakoroljál még egy kicsit:)
rebecca 2012. 11. 05. 21:13 | #1
bullshit

-1 VÁLASZ