attraktor

A Boston Dynamics már az LS3 fantázianevű robot fejlesztésében is benne volt, erről mi is írtunk már, ez az a gép, ami a gyalogosok mögött haladva vinné azok felszerelését - egy töltéssel 180 kilót, 24 óráig, 30 kilométeren át.

wildcat.jpg

Most megjelent egy videó a robotkutya testvéréről, a Cheetah-ról, amiben az az érdekes, hogy ijesztően gyors. A robotfutás új sebességrekordja mostantól 45,5 km/h, ami még Usain Bolt olimpiai csúcsánál is nagyobb sebesség, az ugyanis 44,7 volt.

Igaz, hogy a robot a sebességrekord felállításakor kábeleken lógott, tehát kívülről kellett biztosítani az energiaellátást. A Boston Dynamics terve, hogy jövőre bemutatják a Wildcatet (a képen), ami a Cheetah vezetéknélküli verziója lesz.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása